BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Nuclearelectrica a semnat un contract de market maker cu BRK Financial Group pentru creșterea lichidității acțiunilor SNN

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

• Cosmin Ghita, CEO Nuclearelectrica: Nuclearelectrica urmareste inscrierea in indicele FTSE Russel al Bursei de Valori din Londra si in acest scop isi propune cresterea lichiditatii si implicit a valorii actiunilor.
• Monica Ivan, CEO BRK Financial Group: Angajamentul BRK Financial Group de a contribui la imbuntatirea lichiditatii continua prin asumarea rolului de market maker pentru un nou emitent – Nuclearelectrica.
• Adrian Tanase, CEO BVB: Nuclearelectrica este una dintre companiile care ar putea fi incluse in indicii FTSE pentru pietele emergente daca va indeplini si criteriul de lichiditate, avand in vedere ca cel de marime este deja indeplinit.

Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN), singurul producator de energie nucleara din Romania si de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, va beneficia incepand cu data de 11 martie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si, totodata, market maker pentru inca doua companii listate la BVB.

Actiunile Nuclearelectrica au fost cele mai performante din indicele BET in anul 2019, inregistrand cea mai mare crestere. In conformitate cu strategia BVB de tranzitie spre o piata matura, Nuclearelectrica urmareste inscrierea in indicele FTSE Russel al Bursei de Valori din Londra si in acest scop isi propune cresterea lichiditatii si implicit a valorii actiunilor prin accesul unui numar mai mare si variat de investitori la actiunile Nuclearelectrica.

Potentiala inscriere in indicele FTSE Russel va avea impact benefic asupra capitalizarii bursiere a actiunilor Nuclearelectrica si a valorii acestora. Serviciile de market making prestate de SSIF BRK Financial Group reprezinta o solutie pentru cresterea lichiditatii actiunilor SNN pe piata locala cu impact benefic asupra actionarilor SNN si a potentialilor investitori”, a declarat Cosmin Ghita, CEO Nuclearelectrica.

Angajamentul BRK Financial Group de a contribui la imbuntatirea lichiditatii continua prin asumarea rolului de market maker pentru un nou emitent – Nuclearelectrica. Valoarea ordinelor afisate (echivalentul a 50.000 euro bid-ask) este semnificativa raportat la lichiditatea actuala a actiunilor, iar experienta recenta ne-a confirmat ca lichiditatea unui emitent care are un market maker se imbunatateste vizibil”, a afirmat Monica Ivan, Directorul General al SSIF BRK Financial Group.

CITESTE SI:  O nouă săptămână cu maxime istorice la Bursa de Valori București

Nuclearelectrica a fost infiintata in anul 1998, iar din 2013 este listata la BVB si este una dintre cele mai lichide actiuni, fiind inclusa in indicii BET, BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-NG si BET-Plus, precum si in indicele ROTX (dezvoltat de BVB impreuna cu Bursa de Valori din Viena, care reflecta in timp real miscarea actiunilor ”blue chip” tranzactionate la BVB).

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Nuclearelectrica este una dintre companiile care ar putea fi incluse in indicii FTSE pentru pietele emergente daca va indeplini si criteriul de lichiditate, avand in vedere ca cel de marime este deja indeplinit. Suntem incantati sa observam implicarea BRK Financial Group in acest nou program lansat de Bursa de Valori Bucuresti anul trecut si faptul ca din ce in ce mai multe companii listate folosesc acest nou mecanism, Nuclearelectrica fiind a patra companie pentru ale carei actiuni activeaza un Market Maker al Emitentului, si am putea spune ca este un exemplu de urmat si de alte companii”, a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de Nuclearelectrica sunt disponibili aici.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.


 

[ajax_load_more]