BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
OMV Petrom implementează măsuri specifice pentru a asigura furnizarea de energie și pentru a proteja angajații și clienții

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud Est, a implementat o serie de masuri pentru a asigura buna desfasurare a activitatilor si pentru a proteja sanatatea angajatilor si clientilor, sustinand efortul autoritatilor si al populatiei de a combate raspandirea coronavirusului COVID-19, se arată intr-un comunicat al companiei pe site-ul BVB.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “Ne confruntam cu o situatie globala fara precedent, care necesita un raspuns rapid si ferm din partea oamenilor, a companiilor si a autoritatilor. Ne-am mobilizat echipele si lucram indeaproape cu autoritatile pentru a asigura energia de care tara are nevoie, implementand in acelasi timp masuri adecvate pentru sanatatea angajatilor si clientilor nostri.

Pentru a asigura furnizarea de energie, am activat Planul pentru Continuarea Activitatii, care prevede masuri specifice pentru asigurarea continuitatii operatiunilor noastre esentiale, tinand cont de etapele diferite ale situatiei generate de coronavirus. O echipa de management special desemnata monitorizeaza zilnic situatia si lucreaza intens sa tina sub control impactul asupra operatiunilor si al infrastructurii critice. Activitatea in zonele de productie din Upstream, in rafinarie si in centrala electrica a fost organizata astfel incat sa asigure continuitatea operatiunilor, implementand in acelasi timp masurile impuse de autoritati.

Evolutie pret actiuni OMV Petrom in ultimele sase luni. Sursa BVB

Pentru protejarea angajatilor si clientilor nostri, am implementat lucrul de acasa pentru angajatii care pot lucra de la distanta si am flexibilizat programul de lucru. Folosim in mare masura aplicatii online si instrumente video si electronice pentru sedinte si pentru semnarea documentelor, asigurand astfel, pe cat de mult posibil, distantarea sociala.

Toate masurile recomandate de autoritati au fost implementate in statiile noastre de carburanti, OMV si Petrom, de la masuri stricte de igiena la mesaje despre preventie pentru clienti si inchiderea temporara a zonelor gastro, furnizand doar produse alimentare la pachet. Angajatii din benzinarii sunt dotati cu dezinfectanti, mănuși de unica folosinta si masti. In plus, compania a suplimentat livrarea de produse in ambele retele de distributie pentru a satisface nevoile clientilor.

CITESTE SI:  BVB și BERD vor revizui codul de guvernanță corporativă al pieței din România

Avem experiența dovedita in gestionarea crizelor, demonstrata de maniera de succes in care ne-am desfasurat activitatea pe perioada crizei economice din 2008-2009 si a crizei pretului petrolului din 2014-2016. Estimam ca modelul nostru de business integrat, cu rafinaria Petrobrazi pe lantul valoric al petrolului si centrala electrica Brazi pe lantul valoric al gazelor naturale, va contribui la sustinerea rezultatelor noastre financiare.

Cu toate acestea, suntem constienti ca, de data aceasta, ne aflam in fata unei situatii de o dificultate fara precedent, cu un context extrem de nefavorabil al pretului titeiului, coroborat cu o situatie economica in curs de deteriorare, care impune masuri adecvate si luate la timp pentru a reduce impactul asupra pozitiei noastre financiare.

Prin urmare, vom creste eforturile de prioritizare a investitiilor, de optimizare a portofoliului si de reducere a costurilor, mentinandu-ne angajamentul pentru siguranta, pentru reducerea amprentei de carbon si pentru crearea de valoare pentru stakeholderii nostri.

AGA anuala se va intruni conform planului, pe 27 aprilie 2020 (prima intrunire). Le recomandam actionarilor sa acceseze, pe cat posibil, versiunea electronica a documentelor-suport pentru AGOA, sa voteze prin corespondenta si sa foloseasca e-mail-ul cu semnatura electronica extinsa ca mijloc de comunicare. Agenda sedintei include, de asemenea, propunerea Directoratului de distribuire a dividendelor pentru anul fiscal 2019, la acelasi nivel preliminar anuntat pe 6 februarie, si anume un dividend brut de 0,0310 RON/actiune.


 

[ajax_load_more]