BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Patria Bank încheie cu succes a doua ofertă de obligațiuni subordonate intermediată de SSIF TradeVille

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Noua ofertă de obligațiuni negarantate, neconvertibile și subordonate a Patria Bank, intermediată de SSIF TradeVille, are o valoare de 8.187.000 Euro. Aceasta s-a închis cu succes în trei zile de la deschiderea perioadei de ofertă.

Dobânda anuală a cuponului stabilită de emitent este de 6,50%, în condițiile în care dobânda medie ponderată a tuturor subscrierilor în ofertă a fost de 6,17%, însă emitentul a decis emisiunea integrală a tuturor obligațiunilor subscrise de investitori. Aceste rezultate confirmă evoluția pozitivă a băncii și încrederea investitorilor în aceasta, pe fondul contextului atipic generat de pandemia Covid-19.

Și pentru oferta din acest an Patria Bank a preferat varianta plasamentului privat, alegând TradeVille drept partener, deja tradițional, iar procesul s-a desfășurat în mod simplu și rapid. Dupa finalizarea procedurilor aferente, Patria Bank va solicita admiterea la tranzacționare a obligațiunilor pe piața principală a Bursei de Valori București, similar cu emisiunea anterioara. 

„Ne-am asumat rolul de a fi un jucător activ în piața de capital și de a oferi instrumente cu plus-valoare pentru investitori, chiar și în contexte atipice. Anul 2020 este unul plin de provocări pe piețele financiare, dar ne bucurăm că emisiunea a fost bine recepționată, iar Patria Bank rămâne un emitent de încredere pentru investitori. Reușita emisiunii ne permite consolidarea bazei de capital pentru asigurarea dezvoltării viitoare prin susținerea mediului antreprenorial local și a companiilor mici și mijlocii – nucleul economiei locale. Contribuim în acest mod la promovarea incluziunii financiare în România”, a declarat Daniela Iliescu, Director General Patria Bank.

CITESTE SI:  Brokerii de la Wood mențin prețul țintă de 1.43 lei/acțiune pentru AROBS Transilvania

La exact un an după succesul premierei, TradeVille intermediază al doilea plasament privat de obligațiuni subordonate al Patria Bank. Soluțiile online și mobile de subscriere pe care le oferim clienților noștri au facilitat din nou participarea în plasamentul tocmai încheiat. In 2020, în circumstanțe care accentuează cu atât mai mult rolul tehnologiei, ne bucurăm că putem apropia investitorii de emitenți care susțin proiecte de dezvoltare națională, afaceri mici și mijlocii și inițiative antreprenoriale dinamice și extrem de diverse”, consideră Mihaela Bîciu, Director General TradeVille.

Acționarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).