BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Plasamentul privat de acțiuni Arctic Stream s-a încheiat în prima zi, suprasubscris de peste 7 ori

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Pe 10 iunie 2021, TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste 7 ori, oferta secundară de vânzare de acțiuni Arctic Stream (simbol AST) inițiată de Dragoș Octavian Diaconu, acționarul majoritar și administratorul unic al companiei. Arctic Stream este unul dintre principalii integratori de infrastructură și securitate IT din România.

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare un numar de 838.260 de acțiuni (simbol AST), prețul final stabilit in ofertă fiind de 25 RON/acțiune. Subscrierile totale înregistrate au depașit 113 milioane RON, rezultând astfel într-o suprasubscriere de peste 7 ori față de valoarea inițială a ofertei. Subscrierea minimă a fost de 6.000 de acțiuni, majoritatea subscrierilor fiind efectuate online pe platforma de tranzacționare TradeVille.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Arctic Stream se situează la aproape 105 milioane RON. Compania va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul AST. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Pentru Arctic Stream, primul pas facut către Bursa de Valori București se integrează perfect intenției de accelerare a dezvoltării, inclusiv prin achiziția de companii de profil și intrarea pe noi segmente de business.

Totodată, creșterea vizibilității și a credibilității companiei vor contribui la atragerea unor noi talente în echipa proprie, dată fiind cererea tot mai ridicată de forță de muncă pe piața IT.

Le mulțumesc investitorilor pentru încrederea acordată Arctic Stream, pe baza performanțelor noastre de până acum, pe care le vom reconfirma în calitate de companie listată. Dorim să folosim atât capitalul financiar, cât și cel de vizibilitate, obținute pe Bursă, pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare oferite de piața IT&C, aducând în echipă alți profesioniști care să contribuie la expansiunea business-ului,” Dragoș Octavian Diaconu, CEO și fondator, Arctic Stream.

CITESTE SI:  Electrica este prima companie din România care va folosi un sistem de inteligență artificială pentru amprentarea energetică a sediului central

Succesul plasamentului Arctic Stream este un nou prijej de bucurie pentru noi. Avem în față o companie care s-a poziționat excelent pentru a răspunde nevoilor de digitalizare rapidă create de pandemia COVID-19. Investitorii, prin intermediul TradeVille și al Bursei de la București, răsplătesc astfel inovația și versatilitatea antreprenorilor care au găsit soluții bune la probleme mari și neașteptate. Ne dorim că acesta să fie, ca și în cazul altor emitenți din noul val AeRO, doar începutul unei frumoase prietenii între Arctic Stream și piața de capital din România,” Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.

Despre Arctic Stream

Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanța; proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea și migrarea de soluții complexe; alături de mentenanța și suportul operațional post-implementare. Compania deține certificarea Cisco Certified Premier Partner din anul 2017, alături de alte numeroase ale certificări de la producători de top mondial precum Cisco Systems, Dell, Palo Alto, VMware și Veeam.Plasamentul Arctic Stream