BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Prețul acțiunilor Robinhood, brokerul american cu comisioane reduse, a scăzut cu aproape 80% de la listarea de anul trecut

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Robinhood (HOOD.US) s-a bucurat de o volatilitate ridicată în ultimele zile, datorită a două rapoarte contradictorii apărute în presă. În primul rând, s-a raportat că platforma de tranzacționare poate fi achiziționată, ceea ce a dus la o creștere a prețului acțiunilor.

Cu toate acestea, raportul a fost ulterior respins de părțile interesate, ceea ce a dus la scăderea cotației.

Să aruncăm o privire mai atentă la Robinhood și la fluxul de știri recente din jurul companiei.

Scădere de 80% a prețului acțiunilor de la IPO

Debutul brokerului Robinhood în iulie 2021 a fost unul dintre cele mai interesante IPO-uri ale anului. În timp ce acțiunile au cunoscut o creștere masivă în primele zile de tranzacționare, prețul acțiunilor a început ulterior să scadă.

Perspectivele slabe, evaluarea inițială exagerată și daunele reputaționale au împins acțiunile companiei cu 80% sub prețul IPO și cu peste 90% sub maximele de la începutul lunii august 2021.

Compania a văzut recent un exod de utilizatori, ceea ce a pus sub semnul întrebării dacă poate obține profit în curând. Cu toate acestea, evaluarea scăzută face din Robinhood o țintă pentru achiziție.

La finalul primului trimestru al acestui an, compania a raportat venituri nete totale în scădere cu 43%, până la 299 milioane USD față de aceeasi perioadă a anului trecut pe fondul unor tranzacții mai mici cu 48%. Important de menționat ca veniturile din tranzacții cu acțiuni au scăzut cu 73%, în timp ce veniturile din tranzacționarea criptomonedelor au scazut cu 39%. Totodată, compania a raportat o pierdere netă de 392 milioane USD, in scadere față de 1.4 mld cât a fost cu un an în urmă.

Speranțe pentru preluarea de către bursa cripto FTX

Speculațiile că cineva ar putea achiziționa Robinhood din cauza evaluării sale ieftine sunt în curs de ceva timp. Una dintre companiile numite ca potențiali achizitori a fost FTX, o bursă globală de criptomonede.

Sam Bankman-Fried, CEO al FRX, a preluat un pachet de 7,6% din Robinhood în luna mai, alimentând speculațiile. Un raport Bloomberg publicat luni a susținut că FTX este serios interesat să achiziționeze Robinhood, dar nu a fost făcută încă nicio ofertă.

Acest raport a trimis luni acțiunile Robinhood cu peste 12% mai sus, acțiunile tranzacționându-se pentru scurt timp la cel mai înalt nivel al ultimelor 3 săptămâni.

CITESTE SI:  Digi Communications NV raportează venituri consolidate de 1,2 miliarde de euro, EBITDA ajustată de 430 de milioane de euro în primele nouă luni din 2023

CEO-ul FTX spune că nu există discuții în acest moment

Cu toate acestea, speranțele pentru o înțelegere s-au diminuat după ce CEO-ul FTX, Bankman-Fried, a declarat că nu există discuții active M&A cu Robinhood în acest moment.

El a spus că Robinhood are perspective interesante și că merită să exploreze modalități prin care firma sa poate să se asocieze cu ea, dar nu există nicio intenție să o achiziționeze. Acest lucru a declanșat o retragere a prețului acțiunilor Robinhood, dar acțiunea nu a pierdut încă toate câștigurile din această săptămână.

Ce urmează?

Robinhood a avut un model de afaceri bun care a oferit o platformă de tranzacționare ieftină pentru investitorii de retail. Cu toate acestea, încă de la începuturile sale, o mulțime de alte companii au început, de asemenea, să ofere tranzacții cu comisioane mici sau zero.

Deși Robinhood are încă o bază abundentă de clienți, se luptă să o folosească ca și alți brokeri mai vechi și mai consacrați. Dacă această companie continuă să-și piardă clienți, s-ar putea să nu existe o încheiere rapidă a trendului descendent actual.

O privire rapidă asupra pieței

Acțiunile Robinhood (HOOD.US) se tranzacționează într-o mișcare puternic descendentă, deoarece maximele istorice au fost atinse în august 2021.

Aruncând o privire asupra acțiunilor pe intervalul H1, putem vedea că și după raliul de la începutul săptămânii declanșat de zvonurile de preluare a FTX, prețul acțiunilor încă nu a reușit să depășească limita superioară a geometriei locale de piață situate la 9,95 USD per acțiune.

Câștigurile generate de știri au fost de scurtă durată, iar prețul s-a retras rapid sub zona de preț marcată cu o retragerea Fibonacci de 23,6% a unui recent impuls ascendent.

Acțiunile sunt poziționate pentru o deschidere aproximativ plată a sesiunii de astăzi și, în cazul în care retragerea continuă, primul nivel de suport de urmărit poate fi găsit în zona de 7,90 USD. Rețineți că, cu excepția cazului în care are loc o depășire a nivelului de 9,95 USD menționat anterior, perspectiva tehnică rămâne negativă.

Sursa: xStation5