BET
17945.67
-0.42%
BET-TR
39087.78
-0.41%
BET-FI
59082.89
-0.12%
BETPlus
2659.55
-0.43%
BET-NG
1274.69
0.06%
BET-XT
1530.46
-0.46%
BET-XT-TR
3281.13
-0.45%
BET-BK
3340.69
-0.54%
ROTX
39414.27
-0.41%

Programul Made in Romania al Bursei de Valori București și-a desemnat companiile finaliste ale ediției a V-a

Autor: Financial Market
2 min

Made in Romania, programul Bursei de Valori Bucuresti si-a anuntat si premiat joi, 22 septembrie, companiile finaliste ale editiei din acest an, viitoarele motoare de crestere ale economiei romanesti.

Dintre cele 15 companii finaliste, 6 provin din sectorul IT&C, 2 din sectorul Comertului, 2 din Industria Prelucratoarea si cate o companie apartine zonelor Tehnologie in agricultura, Industria farmaceutica, Industria alimentara, FMCG si Educatie.

Cele 15 companii finaliste, enumerate in ordine alfabetica sunt:

5 to go – vot public, Agricloud, Agroland Business System – vot public,  Antibiotice Iasi, Code of Talent, Curtea Veche Publishing, Cyscale, Systems, Deltamed, Digisign, dotLumen– vot public, FintechOS, IRUM, Merlin’s Beverages, Transavia, Zebrapay

Suntem la a cincea editie a programului Made in Romania si vedem, inca o data, companii din industrii care se dezvolta puternic in tara noastra si care se armonizeaza cu structura economiei noastre.

Astfel, ponderea cea mai mare o au companiile din sectorul IT&C, performanta pe care am vazut-o si in editia precedenta, urmate de cele din zona de bunuri de larg consum si de cele din industria prelucratoare.

Toate aceste companii ne inspira prin determinarea lor si prin capacitatea de a raspunde provocarilor cu optimism si de a le transforma in oportunitati de dezvoltare.

Vedem companii cu o istorie care se intinde chiar si pe mai bine de 30 de ani, fiind un model de rezilienta si continua adaptare la nevoile consumatorilor, dar si companii care se afla pe piata de doar cativa ani si care deja se remarca in domeniul lor de activitate. Cu fiecare noua editie in care cunoastem semifinalistii si apoi finalistii proiectului Made in Romania descoperim povesti antreprenoriale romanesti de succes cu care ne mandrim.

Ne bucuram ca putem oferi aceasta platforma prin care se pot promova si pot accesa strategii care sa le ajute in dezvoltarea lor.” a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Am ajuns la aceasta etapa importanta a proiectului Made in Romania, care consolideaza comunitatea de antreprenori formata in jurul programului atat din companii lider, cu traditie pe piata de capital, cat si companii aflate la inceput de drum, cu potential de a deveni reper in economia romaneasca. Aceasta editie a adus in prim-plan cele 15 povesti Made in Romania care s-au remarcat prin inovatia pe care o aduc in domeniul lor de activitate, prin dinamica afacerii si prin eforturile constante pe care le fac pentru a deveni motorul economiei romanesti.

In lista companiilor finaliste vedem diversitate si planuri de expansiune ambitioase, care reflecta spiritul antreprenorial romanesc. Fiecare companie este unica si ne bucuram ca le putem oferi aceasta platforma prin care sa isi spuna povestea. Le spunem felicitari si le uram mult succes in continuare”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti

Rezultatele au fost obtinute in urma celor doua etape de selectie a companiilor finaliste, care au avut loc pe 31 iulie – data la care s-a incheiat perioada de vot al publicului, fiind alese primele 3 finaliste si pe 2 august – data la care a avut loc intalnirea juriului, in cadrul careia s-au desemnat 12 dintre cele 15 povesti antreprenoriale de succes.

In etapa de vot al publicului s-au strans 10.132 de voturi valide, prin care votantii si-au aratat suportul pentru compania favorita. Dintre acestea, dotLumen a primit 1.251 de voturi din partea publicului, fiind urmata de Agroland Business System, cu 1.049 de voturi valide si 5 to go, cu 951 de voturi.