

Raport analiză AROBS Transilvania: Preț țintă de 1,43 lei/acțiune pe următoarele 12 luni, adică un randament de până la 44%
Brokerii de la Wood&Co au inițiat primul raport de analiză pentru AROBS Transilvania Software (AROBS), o companie de dezvoltare software cu sediul în Cluj-Napoca și cea mai mare companie de pe piața AeRO, cu o recomandare de CUMPARARE și un obiectiv de preț pentru următoarele 12 luni (Target price) de 1,43 lei/ acțiune, ceea ce reprezintă un randament potential de 44% raportat la cotația actuală.
Context operațional
Arobs Transilvania își asigură peste 75% dintre veniturile sale din servicii, inclusiv dezvoltarea de software încorporat (Embedded software).
În schimb, produsele generează aproximativ 20%, în principal software pentru gestionarea flotelor și software pentru companii. Restul reprezintă integrare de software și revânzarea de componente hardware.
Software-ul încorporat pentru industria auto este linia de business principală, de obicei o afacere cu marje mari și relații stabile cu clienții, dar, prin fuziuni și achiziții, compania și-a extins acest domeniu în sectoare precum aerospațial și științe biomedicale.
Grupul ar trebui să genereze o marjă EBITDA de aproximativ 20% (inclusiv costul ocazionat de Stock Option Plan), având un ROACE de aproximativ 18%.
De la IPO-ul său pe piața AeRO la sfârșitul anului 2021, AROBS a realizat nouă tranzacții pentru a-și consolida poziția în piață și pariază pe cererea în creștere pentru sisteme tot mai inteligente și ”autonome” în mai multe industrii.
În septembrie 2023, acțiunea va fi transferată pe piața principală a Bursei de Valori București, unde ar trebui să fie una dintre cele mai mari listări ale unei companii antreprenoriale. În plus, CEO-ul și principalul acționar și-a declarat public intenția de a lansa o ofertă publică secundară în lunile următoare pentru a finanța alte fuziuni și achiziții.
Fuziuni și achiziții
Recentele achiziții ale AROBS s-au concentrat pe echipe de dezvoltare pentru embedded software în domenii precum științele vieții și aerospațial (apropiate de domeniul său principal, auto), dar și automatizarea proceselor robotice (RPA).
Din punct de vedere financiar, se estimează că veniturile pentru 2023 vor crește cu aproximativ 49% față de anul anterior, ajungând la 447 milioane RON, cu o creștere anuală compusă (CAGR) pentru 2023-25 de 14%.
″Estimăm ca profitul net pentru 2023 să rămână stabil față de anul anterior, la aproximativ 48 milioane lei, dar să crească cu 27% anual pe perioada 2023-25, deoarece marjele ar trebui să crească.
Serviciile software ar trebui să impulsioneze veniturile AROBS, deși cea mai mare parte provine din M&A în 2023. Previzionăm marjele pentru 2023 la niveluri similare cu cele din 2022, cu o posibilă extindere din 2024 înainte,″ precizează raportul de analiză.
Din 2024, Wood&Co estimează marje EBITDA de aproximativ 21% (un CAGR pentru 2023-25 de 19%) și venituri nete din dobânzi în creștere, sporind astfel expansiunea profitului net.

Prognoză venituri și indicatori financiari AROBS Transilvania. Sursa Wood&Co
″Conform previziunilor noastre, AROBS se tranzacționează la multiplii PER și EV/EBITDA pentru 2023 de 18,1x respectiv 8,1x, scăzând la un PER mediu de 12,2x și 5,4x EV/EBITDA pentru 2024-25 .
În comparație cu alte companii de referință din acelasi domeniu, dpdv al multiplului EV/EBITDA, acțiunea se tranzacționează cu o reducere de 27% pentru 2023 și o reducere de 20% a multiplului PER. Pe media celor doi indicatori, reducerea crește la aproximativ 40%.
Raportat la prețul țintă (1.43 lei/acțiune), acțiunea s-ar tranzacționa cu prime între 9% pe EV/EBITDA și 17% la PER.
Raportul în limba engleză poate fi accesat aici.