BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Rezultate companii americane: Trimestrul al doilea nu arată așa rău precum se estima

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

După o serie de rapoarte de la băncile mari, fluxul de câștiguri a devenit mai divers în această săptămână. Investitorilor le-au fost comunicate situațiile financiare de la firme de tehnologie, companii de bunuri de larg consum și din sectorul auto. În acest scurt comentariu vom arunca o privire rapidă asupra celor mai interesante rapoarte din această săptămână.

Tesla – al patrulea trimestru consecutiv de profit

Raportul trimestrial al Tesla (TSLA.US), producătorul auto din SUA, a fost unul dintre cele mai așteptate publicări ale săptămânii. În ciuda pandemiei de coronavirus și a scăderii cererii de mașini, compania a arătat un profit surpriză și un nivel neașteptat de numerar disponibil.

Acesta a fost al patrulea trimestru consecutiv în care compania a înregistrat profit, ceea ce înseamnă că Tesla este acum eligibilă pentru a face parte din indicele S&P 500. Tesla a reiterat obiectivul său de a livra 500 de mii de vehicule în acest an. Compania americană a raportat o scădere a veniturilor relativ mică, de 4,9% YoY, la 6,04 miliarde de dolari și a anunțat că va construi o altă fabrică în Statele Unite – de data aceasta în Austin, Texas.

Sursa: xStation5

Acțiunile Tesla (TSLA.US) se apreciază astăzi în presesiune, așa că ar trebui să ne așteptăm la o deschidere pozitivă a sesiunii. Întrucât raportul trimestrial a fost într-adevăr bun, există șansa ca prețul să avanseze către maximul istoric de la 1790 USD. Suportul pe termen scurt se află la nivelul de 1435 USD. 

Microsoft – segmentul de cloud rămâne puternic

Microsoft (MSFT.US), compania de tehnologie americană, a raportat miercuri rezultatele pentru Q2. Compania a generat venituri de 38 de miliarde de dolari, marcând o creștere de 12,7% YoY. Cu toate acestea, câștigul pe acțiune a scăzut cu 14,6% YoY, până la 1,46 dolari pe acțiune.

Microsoft a reușit să bată așteptările în ambii termeni. Creșterea solidă a veniturilor a fost posibilă datorită performanței bune a segmentului de cloud computing. Compania a spus că platforma sa de cloud a înregistrat creșteri de 47% în Q2. Divizia de jocuri a Microsoft a beneficiat de comenzile cauzate de izolarea la domiciliu, vânzările de hardware Xbox crescând cu 49% YoY.

Sursa: xStation5

Acțiunile Microsoft (MSFT.US) au înregistrat o redresare puternică în ultimele luni. Prețul a reușit să marcheze un nou maxim istoric înainte de a reveni în zona mediei mobile exponențiale de 30 de zile. Rețineți că retestările acestei medii mobile au oferit o bună oportunitate de cumpărare în lunile precedente. 

Coca-Cola – vânzările își revin

Raportul Coca-Cola (KO.US) s-a numărat printre primele care au arătat cum pandemia a afectat cheltuielile și obiceiurile consumatorilor atunci când vine vorba de produse folosite zilnic.

CITESTE SI:  One United Properties înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 419 milioane de lei și un profit brut de 183,8 milioane de lei în primele trei luni ale anului 2024

Câștigurile ajustate de 0,42 dolari per acțiune au fost puțin mai mari decât cele preconizate de 0,40 dolari, în timp ce veniturile ajustate de 7,2 miliarde USD au fost marginal mai slabe decât cele estimate 7,21 miliarde dolari. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de dinamică, veniturile au scăzut cu 28% YoY, în timp ce vânzările globale de unități au fost cu 16% mai mici.

Un punct de remarcat este că vânzările de unități au fost cu 10% YoY mai mici în iunie (-25% în aprilie), prin urmare, cererea pare că se redresează rapid după ce barurile și restaurantele s-au redeschis în întreaga lume.

Sursa: xStation5

Coca-Cola (KO.US) este blocat într-o mișcare laterală între suportul de la 43,40 USD și rezistență de la 49,70 USD. Prețul a beneficiat de un suflu nou după publicarea rezultatelor trimestriale și ar putea retesta nivelul maxim post-pandemic, care servește, de asemenea, ca limită superioară a intervalului de tranzacționare menționat anterior. Cu toate acestea, prețul acțiunii nu poate ieși în afara intervalului, pe fondul lipsei unei surprize de amploare în raportul trimestrial. 

Twitter –  rezultat bun privind utilizatorii zilnici activi

Twitter (TWTR.US) a raportat câștiguri astăzi înainte de deschiderea sesiunii din SUA. A fost prima companie de socializare care a raportat rezultatele pentru Q2, de aceea se aștepta să fie un indiciu despre cum arată veniturile publicitare în timpul unei pandemii.

Twitter a avut venituri de 683,4 milioane de dolari în perioada aprilie-iunie, puțin mai slab decât se aștepta la 704,6 milioane USD și cu 18,8% YoY mai puțin. Pierderea netă pe acțiune s-a dovedit a fi de 1,39 USD. Cu toate acestea, se aștepta ca Twitter să aibă 173,8 milioane de utilizatori activi zilnic în Q2 2020, dar s-a dovedit a avea 186 milioane.

Acest lucru este valabil pentru viitor, dar în următoarele trimestre ar putea fi dificile din cauza măsurilor de reducere a costurilor implementate de multe companii care includ, de asemenea, reduceri ale cheltuielilor publicitare.

Sursa: xStation5

Twitter (TWTR.US) a alunecat din canalul ascendent de trend la sfârșitul lunii mai. Cu toate acestea, mișcarea ascendentă a fost reluată și prețul acțiunilor a atins nivelurile pre-pandemice la începutul acestei săptămâni. Raportul despre câștiguri a fost decent, având în vedere ceea ce era de așteptat, prin urmare, putem vedea un alt atac la rezistență de la 39 USD. 


 

[ajax_load_more]