BET
18063.7
0.66%
BET-TR
39340.8
0.65%
BET-FI
58966.56
-0.2%
BETPlus
2676.29
0.63%
BET-NG
1281.48
0.53%
BET-XT
1540.41
0.65%
BET-XT-TR
3302.2
0.64%
BET-BK
3370.7
0.9%
ROTX
39687.46
0.69%

Rezultate in crestere pentru producatorul roman de telefoane mobile iHunt

Autor: Financial Market
2 min

iHunt, lider-ul de piață în România pentru gama de telefoane rezistente și cu o cotă din ce în ce mai mare și pe sectorul de telefoane accesibile “entry-level” a raportat rezultate foarte bune pe trimestrul al doilea din 2020 precum si in prima jumatate a anului.

Astfel, in trimestrul al doilea compania a raporta un profit de 1,29 mil lei, in crestere substantiala fata de o pierdere de 323 mii lei din aceeasi perioada a anului trecut. Mai mult, primul semestru a insemnat un profit record de 2,2 mil. lei brut (1,9 mil. lei net), chiar și în contextul nefavorabil al crizei actuale, în care mulți parteneri/magazine offline au fost nevoiți să-și suspende temporar activitatea datorită restricțiilor impuse.

Acest nivel de performanță, rar întâlnit în peisajul actual al economiei românești, confirmă capacitatea de adaptare la “noua normalitate”, pe care iHunt, construită si înrădăcinată puternic ca afacere on-line, îl demonsterază pe deplin datorită managementului dinamic al companiei. Mai mult, aceste rezultate nu doar confirmă continuarea activității pentru perioada următoare, ci ne permit chiar să ajustăm estimările anunțate prin bugetul aprobat în aprilie 2020, în sensul majorării rezultatului net așteptat pentru finalului anului curent, de la 2,8 mil lei, la peste 4 mil. lei„, a precizat Cezar Stroe, fondatorul companiei si cel mai mare actionar.

Deși, încă din primul an de activitate, iHunt a fost în mod continuu o companie profitabilă, fără să fi încheiat niciun exercițiu financiar anual cu rezultat negativ, acest semestru este cel mai bun pentru iHunt de la înființare.

Din perspectiva poziției pe piață, brandul iHunt a câștigat o cotă de piață din ce în ce mai mare în România și a început să capete tracțiune solidă și pe alte piețe precum Ungaria și Bulgaria, unde vânzările sunt cu peste 300% mai mari ca în primul semestru al anului 2019.

In acest moment, iHunt este lider de piață în România pentru gama de telefoane rezistente și deține o cotă din ce în ce mai mare și pe sectorul de telefoane accesibile “entry-level”, din perspectiva raportului specificații tehnice/preț.

Evolutia actiunilor iHunt. Sursa BVB

Acest lucru este posibil în primul rând datorită echipei iHunt din China care reușește să păstreze relații foarte strânse cu mai mult de 10 fabrici unde ansamblăm propriile produse și datorită căreia putem vinde profitabil în
Europa la prețuri semnificativ mai mici decât majoritatea brandurilor de telefoane chinezești prezente pe
aceleași piețe ca și noi,” a mai precizat Stroe.

Cifra de afaceri în primele șase luni ale anului 2020 a crescut puternic, cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, antrenând rezultatele și profitabilitatea fără precedent ale iHunt în S1 2020. Noua gamă de produse lansată la începutul anului s-a dovedit a fi un real succes și credem că piața va primi la fel de bine si noile produsele lansate în lunile iunie-iulie, care, alături de produsele actuale, vor avea un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare ale iHunt din S2 al anului 2020.