BET
17780.92
0.57%
BET-TR
37621.47
0.54%
BET-FI
58294.88
-0.9%
BETPlus
2625.84
0.61%
BET-NG
1277.4
0.98%
BET-XT
1505.87
0.55%
BET-XT-TR
3149.13
0.52%
BET-BK
3230.93
0.11%
ROTX
39079.52
0.55%
ROCA Industry atrage 50 milioane de lei de la investitori și se pregătește de listarea la bursă la începutul anului 2022

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

ROCA Industry (simbol bursier ROC1), un holding de materiale de construcții, care reunește toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate, anunță închiderea cu succes și anticipat a plasamentului privat pentru acțiunile sale și atragerea sumei de 50 milioane de lei de la investitori.

Acțiunile holdingului vor fi listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București la începutul anului viitor. Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat. În ceea ce privește aspectele juridice, ROCA Industry a fost asistată de casa de avocatură Filip & Company.

În condițiile în care piața de capital nu se mai bucură de exuberanța ce a caracterizat acest an, reușita și anvergura acestui plasament privat confirmă faptul că investitorii rămân atrași de un proiect care pune laolaltă un model atractiv de business, o echipă de management performantă și o evaluare corectă a prețului de intrare.

Acest succes ne bucură, ne motivează și ne responsabilizează. Suntem recunoscători tuturor celor care și-au manifestat încrederea, investind alături de noi în acest proiect. Angajamentul echipei de management se referă la asumare, transparență și gândire pe termen lung,” a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

ROCA Industry este primul holding de materiale de construcții care va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București și este primul proiect strategic al ROCA Investments, care grupează sub umbrela unui holding specializat companii românești producătoare de materiale de construcții.

În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european și Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România.

Holdingul își propune ca în următorii trei ani, prin dezvoltare organică și consolidări M&A cu alte firme din același domeniu, să aibă în componența sa 10-12 companii complementare care să permită generarea unor sinergii.

În ceea ce privește criteriile de selecție, companiile avute în vedere trebuie să fie antreprenoriale, cu o cifră de afaceri de peste 40-50 milioane de lei și un procent al EBITDA de 15-20%.

În cadrul plasamentului privat început în data de 10 decembrie 2021, un total de 4.500.000 de acțiuni au fost vândute investitorilor la prețul de 10 lei pe acțiune. 120 investitori individuali și profesioniști au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în data de 16.12.2021 și a fost suprasubscrisă, investitorii plasând ordine în valoare totală de 49.962.120 lei.

CITESTE SI:  Hidroelectrica raportează o scădere cu 22% a veniturilor și cu 23% a profitului net in primul trimestru din 2024

În ultimii ani, sectorul materialelor de construcții a avut parte de o activitate dinamică atât pe piața locală, dar și la nivel internațional. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a colabora cu ROCA Investments în procesul de pregătire a ROCA Industry pentru listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București și că încheiem anul 2021 cu un nou plasament privat închis cu succes.

Totodată, ne bucurăm să vedem companii românești, precum ROCA Industry, care își doresc nu numai să crească afaceri de succes, dar și să construiască o temelie pe baza căreia să se dezvolte întreaga economie românească,” a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners divizia de investment banking și piețe de capital a Băncii Transilvania, care a intermediat plasamentul privat al ROCA Industry.

ROCA Industry are un management format din specialiști în domeniul materialelor de construcții, care se va asigura de funcționarea și dezvoltarea holdingului, dar va avea în vedere și crearea unei culturi antreprenoriale bazate pe parteneriat în interiorul echipelor sale.

Liviu Stoleru, un executiv cu o experiență de peste 20 de ani în diverse industrii de materiale de construcții, va deține funcția de CEO al ROCA Industry începând de anul următor. Totodată, echipa de management a ROCA Investments se va implica în coordonarea strategică a ROCA Industry.

Capitalul atras în urma plasamentului privat va fi utilizat pentru dezvoltarea companiilor existente prin care își desfășoară activitatea comercială, dar și pentru tranzacțiile necesare consolidării noilor companii. Holdingul își propune să devină principalul furnizor local pentru lanțurile principale de magazine de bricolaj din România.

În acest sens, ROCA Industry are în plan să utilizeze o parte din fondurile atrase și pentru implementarea strategiei de afaceri ale companiilor existente și viitoare din cadrul holdingului.

Viziunea ROCA Industry este proiectată pe termen lung și urmărește generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare și modernizare a capacităților de producție românești. În timp, proiectul holdingului va duce la creșterea competitivității industriei autohtone, dar și la scăderea dependenței față de importuri, având totodată un impact pozitiv semnificativ asupra economiei românești în ansamblu.