BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Simtel Team, companie fondată acum 11 ani de trei absolvenți de electronică și telecomunicații, s-a listat la bursă

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Simtel Team, companie romaneasca de tehnologie si inginerie infiintata acum 11 ani de trei absolventi de Electronica si Telecomunicatii, a debutat astazi, 1 iulie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Fondata de Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuic si Radu Vilau, compania a devenit in peste un deceniu de activitate lider in Romania in constructia de centrale electrice fotovoltaice.

Simtel Team activeaza in trei domenii de business: energie regenerabila, telecomunicatii, si automatizare industriala, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livreaza proiecte atat in Romania, cat si in strainatate. Actiunile Simtel Team se tranzactioneaza pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul bursier SMTL.

„Listarea Simtel Team la bursa este un moment important nu doar pentru companie, ci si pentru noi, Bursa de Valori Bucuresti. Povestea Simtel Team este una de succes, o companie antreprenoriala fondata de trei absolventi ai unei facultati de profil si complexa prin serviciile oferite si domeniile de activitate pe care le aduce sub aceeasi umbrela: energie regenerabila, automatizari si telecomunicatii. Este a 12-a companie care se listeaza la bursa de la inceputul anului, cu o capitalizare cumulata de 300 milioane de euro. Astazi, inca o data, Bursa de Valori Bucuresti demonstreaza ca este locul potrivit pentru antreprenorii romani si pentru sustinerea afacerilor lor”, a spus Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Suntem incantati sa marcam astazi inceputul calatoriei Simtel Team la Bursa de Valori Bucuresti. Multumim tuturor investitorilor care au decis sa investeasca in actiunile SMTL si in planul nostru ambitios de dezvoltare a afacerii. Impreuna cu Sergiu si Radu suntem bucurosi sa vedem printre actionari, angajatii si partenerii nostri, dar si noi investitori care au decis sa aiba incredere in noi cu capitalul lor.

De la inceputul acestui an, am format o noua echipa executiva cu o expertiza inegalabila in afaceri, piete financiare si de capital, iar obiectivul nostru cheie este sa furnizam cele mai bune rezultate tuturor investitorilor nostri. Desi a trecut doar o luna de zile de la plasamentul privat, am pus deja in practica o parte din planurile propuse acolo: suntem in negocieri avansate cu doua companii pentru M&A, am dat startul unei noi linii de business de distributie echipamente pentru domeniul fotovoltaic cu venituri deja de peste 100.000 euro si lucram la dezvoltarea unui parc fotovoltaic de dimensiuni mari.

Ne aflam intr-un moment unic, deoarece contextul este favorabil pentru toate liniile de activitate ale companiei noastre si suntem hotarati sa folosim activ bursa pentru a ne dezvolta afacerea atat in Romania, cat si in strainatate,” a afirmat Iulian Nedea, CEO si cofondator Simtel Team.

Listarea Simtel Team vine dupa derularea unui plasament privat de actiuni, la sfarsitul lunii mai 2021, prin care compania a strans de la investitori 13,7 milioane lei. 154 de investitori individuali si profesionisti au participat la plasamentul privat prin care Simtel Team a vandut 15% din capitalul social, respectiv 1.055.000 de actiuni la un pret de 13 lei/actiune.

Capitalul strans de la investitori va sustine investitiile companiei in divizia de energie regenerabila, precum si pentru dezvoltarea subdiviziei de distributie B2B de componente si materiale necesare in constructia de proiecte de energie fotovoltaica. De asemenea, o parte din capital va fi utilizat pentru tranzactii de tip M&A, iar restul pentru dezvoltarea de proiecte fotovoltaice si a unei platforme de monitorizare si operare a statiilor de incarcare pentru masinile electrice.

Plasamentul privat si listarea au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, iar ulterior listarii Cornerstone Communications va asista Simtel Team in calitate de Consultant Autorizat.

CITESTE SI:  Sphera Franchise Group estimează vânzări de peste 1,64 miliarde lei și un profit cu 20% mai mare

Suntem incantati sa fim alaturi de Simtel Team pe drumul finantarii pe piata de capital, prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti. Misiunea noastra la BT Capital Partners a fost sa fim intotdeauna alaturi de companii inovatoare din Romania si sa le sprijinim in planurile lor de dezvoltare.

Suntem onorati sa facem parte din povestea de succes a Simtel sincrezatori ca odata cu listarea la Bursa de Valori Bucuresti compania va beneficia de mecanismele pietei de capital pentru a continua planurile ambitioase de crestere”,  a declarat Daniela Secara, CEO BT Capital Partners.

„De la prima noastra intalnire, ne-a fost clar ca Simtel Team este o companie perfecta pentru investitorii BVB – fondata si condusa de antreprenori vizionari, recunoscuti in nisa lor, intotdeauna cu un pas inaintea pietei, cu o structura de afaceri diversificata si o dorinta puternica de a creste.

Dar, mai presus de toate, este o companie care indeplineste promisiunile si valorifica transparenta si comunicarea deschisa. Suntem incantati de planurile ambitioase de dezvoltare ale fondatorilor si asteptam cu nerabdare sa continuam colaborarea cu echipa executiva a Simtel pentru a furniza relatii cu investitorii la cele mai inalte standarde, de care sa beneficieze toti actionarii Simtel” spune Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications.

Anterior plasamentului privat, fondatorii companiei au vandut unui numar de 41 de angajati 113.400 actiuni, la un pret de 0,2 lei/actiune, pentru a-i recompensa pentru sprijinul oferit in dezvoltarea afacerii. De asemenea, fondatorii au vandut si un numar de 25.200 actiuni, la un pret egal celui din plasamentul privat, altor 6 actionari.

Dupa inchiderea plasamentului privat, cei trei fondatori au vandut 5% din capitalul social (352.750 actiuni) catre Paval Holding, la un pret egal celui din plasamentul privat. In urma acestor operatiuni, cei trei fondatori Simtel – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc si Radu Vilau – detin impreuna un pachet de 78% din actiunile companiei, in timp ce 2% este detinut de angajatii Simtel.

Restul de 15% din companie este detinut de cei 154 de investitori care au participat la plasamentul privat pentru actiunile Simtel.

Simtel Team a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 42 milioane lei si un profit net de 3,95 milioane lei, in crestere fata de 2019, an incheiat cu un profit net de 1,13 milioane lei.

Din cifra totala de afaceri generata in 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte in domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicatii si 2% din proiecte in domeniul automatizarii industriale. Pentru 2021 compania estimeaza venituri de aproximativ 60 milioane lei si un profit net de 6,3 milioane lei.

Veniturile sunt estimate sa creasca intr-un ritm accelerat in urmatorii cinci ani, atingand 108 milioane lei in 2025 si avand o dinamica anuala medie de +21% intre 2020 si 2025. Aceasta crestere a veniturilor este sustinuta in principal de linia de business de energie regenerabila, care este estimata sa creasca cu circa 26% anual.

In urmatorii 7 ani, Simtel Team anunta investitii considerabile in constructia de centrale fotovoltaice pentru clienti din Romania. Pentru finantarea acestor proiecte, compania ia in calcul atragerea in mod constant de capital de la investitorii activi pe piata de capital locala, prin majorari de capital sau emisiuni de obligatiuni corporative.