BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%Softbinator Technologies debutează la Bursă și consolidează prezența sectorului IT pe piața de capital românească

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Softbinator Technologies, companie romaneasca de dezvoltare de software, specializata in designul, dezvoltarea si lansarea pe piata de produse inovative, a debutat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), actiunile fiind tranzactionate sub simbolul bursier CODE.

Compania a reusit sa atraga anterior listarii, printr-un plasament privat, 6 milioane de lei de la investitorii din piata de capital. Fondurile atrase vor fi folosite pentru extinderea in SUA si Israel, achizitia de alte companii cu specific similar din Romania si lansarea de servicii si produse noi.

Listarea actiunilor CODE consolideaza prezenta sectorului IT pe piata de capital romaneasca, fiind a 12-a companie din acest sector prezenta la Bursa si a noua listata doar in acest an.

Venirea Softbinator Technologies la Bursa aduce un nou suflu pentru investitorii de la bursa dornici sa faca investitii intr-un domeniu atat de actual si necesar precum industria software. Este a 23-a listare a unei companii in acest an, implicit a 20-a pe piata AeRO, la care se adauga 32 de emisiuni de obligatiuni corporative si 12 emisiuni de titluri de stat Fidelis.

Valoarea si numarul finantarilor derulate in 2021 ne arata capacitatea pietei de capital de a sustine planurile de dezvoltare ale antreprenorilor romani si, mai ales, potentialul de crestere al pietei AeRO. Bursa romaneasca este aici ca sa sustina toti antreprenorii, cu mecanisme de finantare construite potrivit nevoilor lor”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Sunt incantat ca incepand de la un concept dezvoltat in urma cu zece ani, in care noi si cativa programatori din Bucuresti ne adunam sub forma unei comunitati, astazi Softbinator Technologies este o companie publica, listata la Bursa de Valori Bucuresti. Suntem pregatiti sa ne dezvoltam si sa devenim o companie globala pe piata de servicii de dezvoltare software.

In acest sens, inca de la inchiderea cu succes a plasamentului privat am turat motoarele si am intreprins pasii necesari pentru a ne deschide un birou Softbinator Technologies in California, SUA, in prima parte a anului 2022. Totodata, am derulat si o prima operatiune de M&A prin achizitionarea WiseUp, o companie locala de dezvoltare produse software. Prin urmare, anul 2022 se anunta unul intens pentru activitatea noastra.

Le multumesc colegilor mei pentru eforturile nelimitate depuse de-a lungul timpului si pentru abilitatea lor de livrare rapida de rezultate. De asemenea, multumim investitorilor pentru increderea acordata planurilor noastre de dezvoltare si speram ca in urmatoarea perioada sa vina alaturi de noi cati mai multi detinatori de actiuni CODE”, a declarat Daniel Ilinca, fondator si CEO al Softbinator Technologies.

Compania a vandut in cadrul unui plasament privat derulat in 28 septembrie 2021 un numar de 100.000 actiuni. In cadrul plasamentului au participat 128 investitori de retail si profesionali care au subscris actiuni la un pret de 60 lei per actiune.

CITESTE SI:  Sphera Group a obținut rezultate financiare record în 2023: vânzări de 1,47 mld. lei și profit net normalizat de 79,8 mil. lei

Compania anunta de asemenea ca va continua sa se finanteze prin piata de capital pentru a-si sustine strategia de crestere. Plasamentul privat si listarea actiunilor CODE au fost realizate cu sprijinul TradeVille, iar ulterior listarii Cornerstone Communications va asista compania in calitate de Consultant Autorizat.

Ne bucuram sa incheiem anul cu o noua listare a unei companii de tehnologie la Bursa de Valori Bucuresti. Faptul ca cea mai mare parte a serviciilor si produselor software ale Softbinator este vanduta in afara tarii este un motiv suplimentar de a ne bucura ca bursa sustine atat inovatia cat si exporturile romanesti.

Le multumim investitorilor pentru interesul aratat si dorim echipei de la Softbinator o experienta lunga si minunata in noua calitate de emitent listat la bursa noastra”, a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

IT-ul este de departe cel mai activ sector in acest an la Bursa de Valori Bucuresti din punctul de vedere al numarului de companii listate in 2021. Ne bucuram sa fim alaturi de Softbinator Technologies in acest moment de reper pentru companie.

Modul lor de lucru agile si cunostintele vaste in tehnologiile de ultima ora sunt caracteristici ce stau la baza potentialului de crestere al companiei. Le uram mult succes lui Daniel si echipei lui in indeplinirea obiectivelor stabilite si abia asteptam sa continuam sa lucram impreuna in dezvoltarea relatiei cu investitorii si actionarii CODE”, a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications.

Softbinator Technologies a fost fondata in 2017 si are in prezent aproximativ 100 de angajati si colaboratori ce isi desfasoara activitatea atat in sediul din Bucuresti, cat si in Constanta. Conceptul Softbinator a luat fiinta inca din 2011, sub forma unei comunitati a programatorilor din Bucuresti, la initiativa lui Daniel Ilinca, in prezent CEO in cadrul companiei.

Softbinator Technologies presteaza in prezent servicii pentru clienti din SUA, Israel, Singapore, Romania, Marea Britanie. In 2020, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 12,3 milioane de lei si un profit net de 2,6 milioane de lei.

In prima jumatate a anului 2021, Softbinator Technologies a inregistrat vanzari de 7,71 milioane de lei, in crestere cu 43% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% in plus. Compania estimeaza venituri de 16,2 milioane de lei si un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies isi propune sa ajunga la o rata de crestere anuala compusa de 70% in urmatorii 4 ani.

Compania are un numar de 167 de actionari, dintre care trei semnificativi: Daniel Ilinca, fondator si CEO, cu 46,26%, Bittnet Systems cu 18,9% si Simple Capital cu 8,09%.