BET
17945.67
-0.42%
BET-TR
39087.78
-0.41%
BET-FI
59082.89
-0.12%
BETPlus
2659.55
-0.43%
BET-NG
1274.69
0.06%
BET-XT
1530.46
-0.46%
BET-XT-TR
3281.13
-0.45%
BET-BK
3340.69
-0.54%
ROTX
39414.27
-0.41%

Sphera Franchise Group beneficiază din 24 august de serviciile de Market Maker al Emitentului furnizate de BRK Financial Group

Autor: Financial Market
2 min

Sphera Franchise Group (SFG), cel mai mare grup din industria de food service din Romania listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), beneficiaza din 24 august de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) furnizate de BRK Financial Group (BRK).

Sphera Franchise Group detine companiile care opereaza in sistem de franciza brand-urile KFC, Pizza Hut si Taco Bell, iar la nivel international Grupul opereaza restaurante in Chisinau, Republica Moldova, si in Italia, in total, avand in portofoliu 161 de unitati în cele trei tari.

„Ne bucura cresterea numarului de instrumente financiare care beneficiaza de serviciile de Market Maker al Emitentului, un total de 15 actiuni si obligatiuni, incluzand si actiunile SFG. Este un semnal pozitiv atat pentru noi, ca programul este eficient si isi dovedeste utilitatea in dezvoltarea pietei, cat si pentru investitori sau emitenti, ca urmare a imbunatatirii lichiditatii si a pozitiei in piata”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

„Activitatea pe piata de capital are o importanta strategica pentru Sphera Franchise Group. In ultimul an, ne-am concentrat si mai mult atentia pe investitorii nostri si pe nevoile lor. Vrem ca Sphera sa fie unul dintre principalii emitenti pe piata de capital din Romania, iar cresterea lichiditatii actiunilor SFG este prioritatea noastra pentru a raspunde nevoilor investitorilor globali si locali.

Suntem incantati sa incepem parteneriatul cu BRK Financial Group si sa lansam serviciile de Market Maker pentru actiunile SFG. Credem ca pe termen lung, decizia noastra va produce efecte pozitive pentru toti investitorii, carora le multumim pentru increderea acordata, in special in contextul anului trecut, unul plin de provocari pentru industria HoReCa la nivel global”, a declarat Valentin Budes, CFO, Sphera Franchise Group.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group in baza unui contract semnat cu Sphera Franchise Group. Actiunile Sphera Franchise Group (SFG) se tranzactioneaza la bursa din 9 noiembrie 2017, ca urmare a derularii unei oferte publice initiale secundare de peste 285 milioane lei (echivalentul a 62 de milioane de euro).

„In primul rand, felicitam compania Sphera Franchise Group pentru faptul ca a apelat la serviciile unui furnizor de lichiditate si speram ca rezultatele acestui parteneriat sa fie cat mai vizibile intr-un timp cat mai scurt. Companiile cu o lichiditate mai ridicata atrag mult mai repede investitori noi, ceea ce se reflecta si in evolutia pretului actiunilor, deoarece riscul de lichiditate este mai redus, astfel ca si investitorii sunt mai dispusi sa-si investeasca banii in acestea.

Prin includerea Sphera in portofoliul de clienti pentru care prestam serviciul de Market Maker al Emitentului, ajungem sa fim market makeri pentru sase din cele sapte companii care s-au listat pe Piata Principala in ultimii cinci ani de zile, iar in total ajungem la 12 emitenti pentru care prestam acest serviciu”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

BRK devine Market Maker al Emitentului pentru 12 instrumente financiare: actiunile Sphera Franchise Group, One Unites Properties, TTS, Bursa de Valori Bucuresti, Antibiotice, Aages, Impact Developer&Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, precum si pentru obligatiunile IMP26E. Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile SFG sunt disponibili AICI.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.