BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%Titlurile Sphera Group (simbol BVB SFG) înregistrează scăderi marginale, deși compania este supusă unui control din partea ANPC

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sphera Franchise Group anunță ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a informat compania care operează brand-ul KFC cu privire la rezultatele unor controale efectuate intr-o serie de restaurante KFC.

Rezultatele se referă in principiu la două aspecte – pe de o parte, bacterii gasite in cateva masini de gheata si, pe de alta parte, presupusa utilizare fara a detine autorizare a dozatoarelor de bauturi carbogazoase si a mașinilor de gheață.

Imediat ce controalele au fost initiate, compania anuntă că a demarat o verificare interna pentru a determina cauzele tehnice sau de alta natura care ar fi putut genera aceste situatii izolate. Pana la finalizarea verificarii interne, s-a decis oprirea utilizării tuturor masinilor de gheata si, in general, utilizarea ghetii in toate restaurantele KFC.

Sphera Franchise Group plasează siguranța consumatorului in topul prioritatilor sale si aplică proceduri stricte, incluzand, printre altele, inspectii zilnice si săptămanale ale tuturor mașinilor de gheață, testări de rutină a calitații gheții si teste periodice independente.

Restaurantele KFC din tară aderă la proceduri standard de siguranță alimentară bazate pe principiile HACCP (Analiza pericolelor si punctelor critice de control), care necesita analize riguroase de risc in punctele critice de control.

Efectuam evaluari periodice pentru toate produsele, furnizorii si procesele pentru a ne asigura ca sunt indeplinite standardele de calitate impuse de lege,” precizează un comunicat al companiei pe site-ul BVB.

Situația nu a mișcat însă prea mult prețul acțiunilor Sphera Group, care s-au tranzacționat astăzi între 20,2 si 20,4 lei/acțiune, investitorii nefiind influențați se pare de aceste informații.

CITESTE SI:  Repere 2023: BVB a înregistrat o capitalizare de peste 300 mld. lei și indicii la maxime istorice

Pe parcursul lunii octombrie titlurile SFG au avut o evoluție mai degrabă laterală, variind intre un maxim de 21 lei/acțiune si un minim de 20 lei.

De la IPO însă, pretul a scazut dramatic, de la maximul inregistrat la jumatatea lunii ianuarie 2018 de 42,5 lei/acțiune, valoarea fiind acum la jumătate, fără semne clare de redresare.

In acelasi timp, compania a decis să servească doar bauturi imbuteliate in toate restaurantele KFC din tara, ca urmare a deciziei ANPC de a dispune sistarea temporara a utilizarii dozatoarelor in restaurantele KFC, motivand faptul ca sunt producatori de bauturi racoritoare, ceea ce ar impune o autorizare.

Vrem să precizăm că restaurantele KFC din Romania comercializează băuturi care sunt pregatite pentru consum imediat, folosind materii prime furnizate de o terta parte, aceasta activitate neincadrandu-se la categoria de producere a bauturilor.

In acest sens, pentru prepararea bauturilor sunt utilizate echipamentele puse la dispozitie de furnizor, cu titlu de comodat, cu un sistem de dozaj presetat, verificat periodic de catre furnizorul respectiv. Acest sistem este unul implementat in industria alimentara din intreaga lume.

Ne pastram angajamentul de a implementa masurile optime pentru a preveni orice astfel de situatii pe viitor. Vom face publice toate informatiile relevante odata ce acestea devin disponibile,” a concluzionat comunicatul Sphera Group.


 

[ajax_load_more]