BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Transgaz și Black Sea Oil & Gas au semnat un Memorandum pentru dezvoltarea rețelei de transport gaze naturale

Autor: Financial Market
Timp de citit: < 1 minute

Transgaz SA a semnat in cursul zilei de ieri Memorandumul de Intelegere pentru utilizarea si dezvoltarea retelei de transport gaze naturale pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) impreună cu Black Sea Oil &Gas (BSOG), conform unui comunicat al companie pe BVB.

Memorandumul de Intelegere descrie principiile de bază, responsabilitățile si cadrul de cooperare pentru executia conductei de transport gaze naturale ce va prelua in Sistemul National de Transport gaze naturale, gazele tratate la noua statie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judetul Constanta.

De asemenea, Memorandumul de Intelegere mai vizeaza cooperarea in domeniul cercetarii, inovarii, transferului tehnologic, decarbonizarii si utilizarii noilor tehnologii, injectarea hidrogenului in conducta de gaze pentru a extrage gazul ecologic, contribuind astfel la atenuarea schimbarilor climatice.

Memorandumul de Intelegere pentru utilizarea si dezvoltarea retelei de transport gaze naturale pentru „Proiectul MGD”, a fost semnat de Ion Sterian, director general al Transgaz si de CEO-ul Black Sea Oil & Gas, Mark Beacom, la eveniment fiind prezenti si reprezentanti ai managementul executiv al celor doua companii.

CITESTE SI:  Rezultate 2023: Norofert s-a axat pe creșterea gradului de încasare și investiții, pentru o nouă etapă de dezvoltare a Grupului

Acțiunile companiei se tranzacționează în crestere, reușind să recupereze toată pierderea inregistrată la finalul lunii decembrie.

Evolutie actiuni Transgaz. Sursa BVB

Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) gaze naturale si asigura indeplinirea in conditii de eficienta, acces nediscriminatoriu si competitivitate a strategiei nationale privind transportul intern si international al gazelor naturale si dispecerizarea gazelor naturale, precum si cercetarea si proiectarea in domeniul specific activitatii sale, cu respectarea cerintelor legislatiei europene si nationale, a standardelor de calitate, performanta, mediu si dezvoltare durabila.


 

[ajax_load_more]