BET
17933.12
0.86%
BET-TR
37952.58
0.88%
BET-FI
58448.21
0.26%
BETPlus
2647.04
0.81%
BET-NG
1286.92
0.75%
BET-XT
1519.95
0.94%
BET-XT-TR
3179.35
0.96%
BET-BK
3264.79
1.05%
ROTX
39440.57
0.92%
Venituri de aproape 70 mil lei pentru Impact Developer & Contractor în primul semestru din 2021

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București, a înregistrat venituri în valoare de 68,9 milioane lei din vânzarea de locuințe în primul semestru al anului 2021.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, rezultatele sunt în creștere cu 5%. Astfel, au fost tranzacționate 94 de apartamente, dintre care 80% reprezintă unități din ansamblul rezidențial Luxuria Residence, în timp ce 20% sunt unități din cartierul Greenfield Băneasa, unde apartamentele finalizate au fost vândute aproape integral.

La data de 30 iunie 2021, erau încheiate precontracte şi rezervări pentru 280 de apartamente din ansamblurile Greenfield Băneasa (București), Luxuria Residence (București), Boreal Plus (Constanța) şi Greenfield Copou (Iași), cu o valoare totală de 150,39 milioane lei.

 

Evolutie actiuni Impact. Sursa BVB

Evoluția numărului de unități vândute este atribuită lipsei unui stoc de apartamente finalizate disponibile spre vânzare în Greenfield Băneasa. În cadrul acestui ansamblu, compania își va mări stocul cu alte 1.305 unități, pentru care deține autorizații de construire, 544 de unități aflându-se deja în construcție.

Datorită cererii ridicate pentru apartamentele din cartierul baneasa, accelerate și de lansarea în decembrie 2021 a Greenfield Plaza, Impact lansează din septembrie anul acesta spre vânzare și construire și celelalte 761 de apartamente autorizate.

Cele 1.305 apartamente în construcție vor poziționa Greenfield Băneasa drept cel mai mare șantier activ de apartamente pe plan național. În cadrul proiectului, alte 598 de unități sunt în fază avansată de autorizare.

În Constanța, în cadrul ansamblului rezidențial Boreal Plus, Impact are autorizate 341 de apartamente aflate în construcție, iar alte 332 de apartamente se află în fază avansată de autorizare.

Un alt ansamblu rezidențial de anvergură al Impact, în Iași, Greenfield Copou Residence este în fază avansată pentru autorizarea a 1.062 de apartamente. Compania dorește începerea construcției la sfârșitul lunii septembrie pentru 472 dintre acestea.

Rezultatele de vânzări aferente primului semestru din acest an au fost susținute de stocul de apartamente finalizate în principalele noastre proiecte din capitală – Luxuria Residence și Greenfield Băneasa.

În perioada următoare, plănuim să accelerăm construirea de apartamente atât în București, Constanța și Iași, unde ne bazăm pe un portofoliu solid de terenuri care ne va susține dezvoltarea de proiecte sustenabile pe termen mediu și lung, cât și în alte orașe mari din țară. Prevânzările mari sunt un indiciu că apartamentele construite sustenabil sunt tot mai apreciate de cumpărători”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO ImpactDeveloper & Contractor.

CITESTE SI:  Creștere consistentă pentru ROCA Industry în T1 2024: Business cumulat de 141,5 mil. RON și EBITDA cu 63% peste valoarea din 2023

Sustenabilitatea stă la baza politicii operaționale a grupului Impact, motiv pentru care toate ansamblurile pe care compania le are în dezvoltare sunt proiectate conform standardelor de sustenabilitate ale Uniunii Europene și conform criteriilor certificării BREEAM Excellent, atât pentru a oferi un nivel ridicat de calitate a locuirii și a construcției, cât și pentru a proteja mediul înconjurător.

Mai mult de atât, clădirile din Greenfield Copou, cât și cele ce se autorizează în viitor, vor respecta noul standard în construcţia de locuinţe, nZEB (Nearly Zero Energy Building), ce presupune un design sustenabil, digitalizare, consum scăzut de energie și utilizarea de energie regenerabilă.

Pentru finanțarea proiectelor sale, anul acesta compania a contractat și utilizat o serie de credite de investiții, iar pe lângă acestea, a listat pe piața principală a BVB o emisiune de obligațiuni în valoare de 6,6 milioane EUR, cu o maturitate de șase ani. În perspectivă, Impact dorește atragerea de capital prin emiterea de noi acțiuni și emiterea de obligațiuni listate, pentru accelerarea dezvoltării la nivel național.

De asemenea, în prima jumătate a anului, a fost listată la BVB prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust), Star Residence Invest, dezvoltată de Impact. La momentul listării, Impact deținea 22,38% din acțiunile REIT.

În luna iunie, Impact și-a majorat capitalul social la suma de 393,75 milioane lei, prin încorporarea de prime de capital și parte din rezultatul reportat.

La data de 5 iulie 2021, capitalul social al companiei era format dintr-un număr de 1.575.000.000 de acțiuni cu o valoare nominală de 0,25 RON / acțiune, în urma splitării acțiunilor în raportul de 1:4. În cadrul operațiunii de mărire de capital, compania a oferit acționarilor o acţiune gratis la două deţinute.