

Victor Gânsac la Feel the Markets: Ne menținem perspectiva de buget pentru anul în curs. Ultimul trimestru generează cea mai mare cifră de afaceri
Prezenți în cadrul emisiunii Feel the Markets din această săptămână, Victor Gânsac, Președinte CA & CEO Safetech Inovations și Anca Stanciu, CEO al filialei Safetech Innovations din UK, au discutat pe marginea rezultatelor din prima jumătate a anului cat și despre startegia de dezvoltare a grupului in Marea Britanie.
“Cifrele sunt foarte bune, chiar puțin peste estimările noastre. Am închis cu o cifră de afaceri în creștere cu 26%, adică 13,5 milioane lei și un rezultat frumos la nivel de profit, o creștere de aproape 50%, adică 3,9 milioane lei,” a precizat Victor Gânsac despre modul în care activitatea firmei a evoluat în primul semestru al anului curent.
Marja de profit net a companiei a ajuns la 33,2%, aceasta fiind în creștere cu 9 puncte procentuale față de sfârșitul primului semestru al anului 2022.
Începutul de an a fost unul efervescent în zona comercială, compania având ca stategie o amplă campanie de marketing prin newslettere, seminare și webinare, cu scopul de a atrage cât mai mulți clienți în portofoliu.
O nouă realizare menționată de acesta a fost extinderea echipei cu încă trei colegi noi, seniori în domeniu, pentru a susține creșterea veniturilor companiei.
Implementarea soluțiilor de securitate cibernetică într-un procent mai mare față de serviciile de securitate cibernetică, a făcut ca veniturile recurente să crească, aducând o “credibilitate și o stabilitate pentru viitor”, a precizat CEO-ul.
Anca Stanciu, precizează faptul că echipa filialei din UK este în creștere, la momentul actual aceasta fiind compusă din 8 membri.
“Din punct de vedere al echipei, sunt foarte încântată și mândră de oamenii de foarte bună calitate pe care am reușit să îi aducem și să îi cooptăm în proiectul Safetech. Avem o structură echilibrată la momentul acesta.”
CEO-ul filialei a făcut cunoscut faptul că proiectele pe care entitatea din UK le-a generat în acest prim semestru se ridică la o valoare de 15,1 milioane de lire, concretizarea acestora urmând fi observată în viitor.
În ceea ce privește cele 25 de proiecte semnate cu potențialii reselleri, Anca Stanciu a prezentat beneficiile pe care Safetech le poate obține prin colaborarea cu parteneri deja existenți pe piața din UK:
“Noi producem și noi furnizăm servicii de SOC (n.r. Security operations center), în acest caz există parteneriate care sunt deja semnate, cu Wise Distribution în UK, Samvruddhi în EAU și într-adevăr mai sunt și altele pe drum. Noi ajungem prin aceste rețele de distribuție către o gamă mai largă de clienți.”
Pentru evoluția filialei din UK, Anca Stanciu a subliniat faptul că echipa își propune ca în următoarele 6 luni să acopere o mare parte din costuri, prin producția proprie: “Acesta este target-ul și așteptăm să contribuim și noi la o creștere masivă a acțiunilor din România”.
Cu privire la punctul de breakeven al entității din UK, acesta este estimat la finalul anului 2024, recuperarea investiției fiind realizabilă în doi ani de zile, după cum menționeză președintele companiei.
În legătură cu noile modificări fiscale care ar putea fi adoptate de Guvern, acestea nu vor aduce schimbări în cadrul companiei.
“Angajații Safetech nu au beneficiat niciodată de aceste facilități fiscale. Ne-am fi dorit, întrucât marea majoritatea a cheltuielilor este înregistrată de salarii și beneficii. Din păcate, acea lege se aplică doar pentru un anumit segment de specialiști IT și anume, programatori angajați în companii care produc software de o anumită valoare anuală,” precizează președintele Safetech, Victor Gânsac
Discutând despre filiala deschisă recent în SUA, aceasta va fi subordonată celei din Londra. Entitatea prezentă în Statele Unite ale Americii a reușit să demareze contacte și să discute cu consultanți, cu toate că la momentul actual nu sunt prezenți angajați în cadrul acesteia, obiectivul primordial fiind evoluția filialei din UK.
“Ne folosim de resursele din UK pentru a deschide discuții și în Statele Unite. De asemenea, suntem susținuți și de Departmentul de Comerț american”.
Perspectiva de buget a anului 2023 la nivel consolidat prezintă venituri totale estimate de 66 milioane lei și un profit net estimat de 13,9 milioane lei pe care compania o menține la momentul actual.
“Noi ne-am propus ca după închiderea trimestrului trei vom avea o certitudine mult mai clară asupra proiectelor care se vor finaliza în trimestrul patru. La finalul lunii octombrie vom lua decizia unei rectificări sau a unei mențineri a aceluiași buget. Ultimul trimestru generează cea mai mare cifră de afaceri și profit”, spune acesta.