BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
WOOD Company Financial Services devine Market Maker pentru acțiunile OMV Petrom

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei, va beneficia incepand cu data de 3 septembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de WOOD & Company Financial Services (Cehia), una dintre cele mai importante banci de investitii din Europa emergenta.

Suntem incantati sa vedem doua companii foarte importante precum OMV Petrom si WOOD & Company Financial Services ca-si unesc energiile pentru a creste lichiditatea actiunilor celei mai mari companii romanesti si, totodata, un campion in domeniul energetic in Sud-Estul Europei. Actiunea OMV Petrom este deja una dintre cele mai lichide actiuni de la BVB, iar o lichiditate imbunatatita ii poate creste sansele sa fie inclusa in indicii FTSE Russell pentru piete emergente”, a declarat Radu Hanga, Presedinte CA, Bursa de Valori Bucuresti.

Contractul cu Wood & Company pentru servicii de Market Making pentru Emitent, are ca scop cresterea lichiditatii actiunilor noastre, reducerea volatilitatii pretului si atragerea de noi investitori in actiunile OMV Petrom. In 2019, compania noastra a avut una dintre cele mai bune performante dintre companiile incluse in indicele BET, oferind actionarilor un randament total de 59%.

In acest an, in pofida mediului dificil generat de pandemia COVID-19, am decis sa mentinem propunerea initiala de dividend si am distribuit un dividend pe actiune cu 15% mai mare fata de anul anterior, cu o rata de distributie a profiturilor de 48%. Pe viitor, ne-am luat  angajamentul de a continua sa maximizam randamentul detinerilor actionarilor nostri, pentru a ramane o propunere atractiva de investitie, sustinuta de standardele noastre ridicate de siguranta, de un business sustenabil si integrat, profituri reziliente si eficienta costurilor”, a afirmat Alina Popa, Director Financiar, OMV Petrom.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de WOOD & Company Financial Services in baza unui contract semnat cu OMV Petrom.

CITESTE SI:  One United Properties înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 419 milioane de lei și un profit brut de 183,8 milioane de lei în primele trei luni ale anului 2024

WOOD & Company este mandra sa devina Market Maker al Emitentului pentru OMV Petrom. Credem ca acest pas va contribui la cresterea lichiditatii globale, care intr-un final va fi ceva pozitiv pentru toti participantii la piata”, a afirmat Josef Kohout, Head of Trading Praga, WOOD & Company.

Ne bucura decizia OMV Petrom de a colabora cu Wood & Company in cadrul acestui program de Market Maker, lansat de BVB in urma cu un an, fiind foarte important ca lichiditatea acestei companii etalon pentru Bursa de Valori Bucuresti sa se imbunatateasca. Deja avem 5 companii care beneficiaza de acest serviciu de market making si speram sa avem cat mai multe companii care sa inteleaga ca o lichiditate mai buna a actiunilor lor atrage mai multi investitori, mai ales in cazul companiilor care au si perspective de a intra in indicii FTSE Russell de Piete Emergente, cum este, evident, si cazul OMV Petrom”, a spus Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucuresti.

Actiunile OMV Petrom au inregistrat un rulaj de aproape 890 milioane lei in anul 2019 la BVB, respectiv o cota de piata de 9,2%. OMV Petrom este una dintre cele mai lichide actiuni de la Bursa de Valori Bucuresti, fiind inclusa in aproape toti indicii BVB, respectiv in BET, BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR, BETPlus, BET-NG, BET-BK si ROTX.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de WOOD & Company Financial Services pentru actiunile OMV Petrom sunt disponibili aici.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.