BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Cresterea lichiditatii si a numarului companiilor listate, printre obiectivele noului CEO de la BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Cresterea lichiditatii si a numarului companiilor listate, precum si promovarea in continuare a programelor de educatie financiara sunt printre cele mai importante obiective ale noului Director General al Bursei de Valori Bucuresti, Adrian Tanase.

In prima sa intalnire cu jurnalistii acesta a declarat ca piata de capital din Romania trece printr-o perioada foarte buna, marcata de listari importante care vor duce la crestera lichiditatii din piata, un lucru esential pentru obtinerea statului de piata emergenta.[emaillocker]

Acum in piata se intampla un lucru bun si un lucru rau: incepe oferta la Purcari (vezi IPO-ul Purcari Wineries) si vor mai fi si alte listari in zilele urmatoare, deci cumva acesta este un lucru bun. Lucrul rau care intampla este ca piata de brokeraj se consolideaza. Si nu se consolideaza prin achizitii sau fuziuni, se consolideaza pin restrangerea activitatii, stim cu totii cazul Raiffeisen Bank si a altor brokeri mici care dispar. Brokerii din Romania trec printr-o perioada nu foarte propice, datorita si implementarii directivei MiFID II„.

Tanase a subliniat faptul ca rolul bursei nu este „o alternativa de finantare„, ci este locul unde potentialul unei companii se maximizeaza, in mod transparent, prima conditie pentru ca o companie sa se listeze fiind sa-si primeasca pretul pe care il doresc actionarii.

Cresterea lichiditatii bursei este in vârful listei de obiective din mandatul meu. Lichiditatea bursei vine din trei dimensiuni: din companii listate, din cresterea gradului de accesibilitate, eliminand barierele existente in cazul strainilor care doresc sa tranzactioneze in Romania si din posibilitatea de a tranzactiona idei de investitii.

CITESTE SI:  One United a primit o hotărâre favorabilă cu privire la dezvoltarea One Lake District

Acesta a mai precizat ca proiectele de educație financiară incepute in trecut, vor continua într-un limbaj simplificat pentru a ajunge la un număr cât mai mare de oameni.

Este un aspect important ca populația să fie educată financiar și trebuie să simplificăm mesajul către investitorii de retail. Populaţia ar trebui să fie interesată de faptul că investiţia la bursă poate fi la fel de banală ca un depozit bancar dacă se respectă anumite reguli şi că banii pe care îi acumulează din activitatea de zi cu zi pot genera un câștig mai mare decât un depozit bancar,” a declarat CEO-ul BVB.

Adrian Tănase, 43 ani, a absolvit, în 1998, Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Tănase are o experiență profesională de aproape 20 de ani exclusiv în piața de capital, cu focus pe management de portofoliu. Anterior primirii avizului din partea ASF, pe 23 ianuarie 2018, pentru poziția de director general al BVB, Tănase a fost Chief Investment Officer în cadrul NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piaţa de capital locală.[/emaillocker]

Foto: BVB


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]