BET
16036.92
0.15%
BET-TR
33271.8
0.14%
BET-FI
58133.25
-0.69%
BETPlus
2380.65
0.15%
BET-NG
1149.71
0.13%
BET-XT
1371.32
0.02%
BET-XT-TR
2813.14
0.02%
BET-BK
2997.4
-0.27%
ROTX
35732.33
-0.02%Dendrio, companie din grupul Bittnet finalizează transferul activității de integrare IT&C a Crescendo

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Dendrio Solutions, o companie Bittnet, anunță preluarea activității de integrare IT&C de la Crescendo International începând cu 1 ianuarie 2019.  În urma operațiunii, Dendrio urmărește să obțină venituri în valoare de 100 milioane lei în 2019.

Transferul diviziei a dus la extinderea echipei Dendrio cu 41 de membri noi

Bittnet (BNET) anunță că, la data de 31 decembrie 2018, a fost finalizat oficial transferul activității de integrare IT&C a companiei Crescendo International SRL către Dendrio Solutions, o companie Bittnet.

Odată cu transferul echipamentelor IT&C, precum și a tuturor celorlalte active necesare pentru  desfășurarea activității, tranzacția a implicat și transferul a 41 angajați de la Crescendo International catre Dendrio.

Operarea la o scară mai largă aduce multe avantaje, unul dintre cele mai importante fiind oferirea de oportunități de extindere a competențelor profesionale ale echipelor noastre. Suntem bucuroși că astazi grupul Bittnet se bazează pe mai mult de 100 profesioniști care s-au alăturat poveștii noastre antreprenoriale bucurându-se de oportunitățile de dezvoltare în carieră din ambele domenii de activitate (“Educație” și “Tehnologie”).

În contextul în care concurența pentru talent este în prezent atat de acerbă în domeniul IT din România, credem că acest avantaj va fi unul dintre principalii diferențiatori pentru grupul Bittnet, care, în următoarea perioadă, ne va ajuta să păstrăm și să atragem cei mai buni oameni în domeniu„, a spus Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Ca urmare a tranzacției, Dendrio beneficiază nu numai de resurse extinse de personal, ci și de un portofoliu lărgit de clienți, produse și servicii. Obiectivul pentru anul 2019 este ca firma să-și consolideze poziția de integrator multi-cloud la nivel local și regional, prin creșterea prezenței în România, precum și prin intrarea pe piețele externe și prin extinderea capacității de livrare la nivelul Europei Centrale și de Est. Conducerea estimează că Dendrio Solutions va ajunge la sfârșitul anului 2019 la venituri în valoare de 100 milioane lei.

CITESTE SI:  Cele mai citite 10 articole ale anului 2018

Ne-am propus o serie de obiective ambițioase pentru anul 2019, inclusiv începerea migrării către Piata Principală a Bursei de Valori București și ținând cont de finalizarea transferului diviziei IT&C a Crescendo, avem încredere că acesta este un început bun. Cu siguranță, 2018 a fost anul extinderii  Grupului Bittnet printr-o serie de achiziții. În anul 2019, intenționăm să ne concentrăm pe consolidarea companiei la nivel de grup, maximizând veniturile, precum și redefinind statutul nostru de companie listată„, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Apreciem colaborarea si mulțumim Bittnet pentru buna implementare a acestui transfer de afacere, prin care sprijinim obținerea statutului de lider regional pe piața de integrare IT&C de către Dendrio. In același timp, vom dezvolta în continuare brandul și compania Crescendo. Direcția de business dedicata activității de software specializat, începând cu managementul resurselor companiilor din câteva sectoare de piață bine definite – cu care Crescendo a demarat în 1993 – va fi dezvoltată prin parteneriate dedicate, de nișă, pentru a le oferi clienților Crescendo din acest domeniu soluțiile de care au nevoie„, a declarat Adrian Petrea, CEO și acționar la Crescendo International.

Înainte de finalizarea tranzacției, aceasta a fost aprobată de Consiliul Concurenței și a fost votată favorabil de către Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Bittnet, care a avut loc pe 17 decembrie 2018.

Tranzacția, în sumă de 10,9 milioane lei, a fost finanțată prin emisiunea de obligațiuni corporative  BNET23A, care a fost finalizată la 27 decembrie 2019. Emisiunea BNET23A va intra la tranzacționare pe piața ATS Bonds a Bursei de Valori București în primul trimestru al anului 2019.


[ajax_load_more]