BET
18042.59
0.54%
BET-TR
39292.33
0.52%
BET-FI
59167.26
0.14%
BETPlus
2673.38
0.52%
BET-NG
1278.58
0.31%
BET-XT
1539.44
0.59%
BET-XT-TR
3299.86
0.57%
BET-BK
3369.36
0.86%
ROTX
39628.22
0.54%

Dividendele urcă piața de capital din România la +36% în primele 8 luni. Tranzacțiile au atins aproape 1,5 mld euro

Autor: Financial Market
2 min

Piata de capital din Romania continua sa creasca accelerat in primele 8 luni: indicele BET-TR, care include si dividendele, a avut un avans de 36% in acest an.

• Valoarea totala de tranzactionare pe segmentul de actiuni a fost de 1,46 miliarde de euro in primele 8 luni.

• Adrian Tanase, CEO BVB: Evolutia pietei de capital confirma fundamentele atractive ale acesteia. Asadar nu este o intamplare ca suntem aici, este doar o reconfirmare ca exista baze solide de crestere. Dincolo de perfomanta pietei, este important ca investitorii sa fie conectati si la planurile pe care le avem pentru dezvoltarea acesteia pentru ca urmeaza sa anuntam noi etape concrete care să ducă in aceasta directie.

• Lucian Anghel, Presedinte BVB: Romania a demonstrat, in repetate randuri, ca este o piata care s-a maturizat si ca poate reveni la ritmuri accelerate de crestere chiar si dupa perioade de stres generate de volatilitate ridicata. Mai mult, indicele BET-TR, care include si dividendele, a avut performate anuale pozitive in echivalent lei in fiecare an de la lansare si pana acum, lucru greu de egalat.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si-a continuat ritmul accelerat de crestere si a inregistrat performante de doua cifre la nivelul tuturor indicilor. Indicele BET, care include cele mai tranzactionate 16 companii cu exceptia SIF-urilor, a crescut cu 25% in primele 8 luni ale acestui an.

Tot in aceasta perioada, indicele BET – Total Return (BET-TR), care include si dividendele oferite de companiile din BET, a inregistrat un avans de 36%. Performanta pietei a fost susținută puternic de dividende si de rezultatele pe care companiile listate le-au prezentat investitorilor.

Vestile bune pentru investitorii de la BVB nu se opresc insa aici. „Evolutia pietei de capital confirma fundamentele atractive ale acesteia. Asadar nu este o intamplare ca suntem aici, este doar o reconfirmare ca exista baze solide de crestere. Dincolo de perfomanta pietei, este important ca investitorii sa fie conectati si la planurile pe care le avem pentru dezvoltarea acesteia pentru ca urmeaza sa anuntam noi etape concrete care sa duca in aceasta directie,” a declarat Adrian Tanase, director general al Bursei de Valori Bucuresti.

Romania a demonstrat, in repetate randuri, ca este o piata care s-a maturizat si ca poate reveni la ritmuri accelerate de crestere chiar si dupa perioade de stres generate de perioade de volatilitate ridicata. Mai mult, indicele BET-TR, care include si dividendele, a avut performate anuale pozitive in echivalent lei in fiecare an de la lansare si pana acum, lucru greu de egalat,” a declarat Lucian Anghel, presedintele BVB.

Valoarea totala de tranzactionare pe segmentul de actiuni a fost de 1,46 miliarde de euro de la inceputul anului si pana la finalul lunii august.

La finalul primelor 8 luni din acest an, valoarea de piata a companiilor romanesti era de 21,8 miliarde euro, in timp ce capitalizarea bursiera a tuturor companiilor listate pe piata reglementata a BVB a depasit 34,6 de miliarde de euro in ultima sedinta de tranzactionare din august.


 

[ajax_load_more]