BET
16902.93
0.14%
BET-TR
35071.55
0.14%
BET-FI
60096.26
-0.02%
BETPlus
2498.31
0.13%
BET-NG
1204.33
0.17%
BET-XT
1439.59
0.1%
BET-XT-TR
2953.41
0.1%
BET-BK
3106.79
0.01%
ROTX
37116.08
0.16%


Fondul de investiții cu expunere pe piața imobiliară al OTP Asset Management a avut o performanță de 8.55% în T1

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Randamentul fondului deschis de investiții OTP Real Estate & Construction, singurul fond diversificat de investiții din România care oferă expunere pe piețele imobiliare globale, a fost de 8,55% în trimestrul I al anului 2019, după sase luni de la lansare, se precizează într-un comunicat al OTP Asset Management.

In plus, investitorii inregistrati in fond la 01 aprilie 2019 au primit deja primul dividend aferent trimestrului I al anului 2019 în valoare de 3,55492759 lei per unitatea de fond.

Conform prospectului, fondul OTP Reit este recomandat investitorilor cu profil de risc mediu care urmăresc obţinerea unui câştig de capital într-o manieră echilibrată din investiții în sectorul construcțiilor și al dezvoltărilor imobiliare.

Dan Popovici, CEO OTP Asset Management

Alocarea strategică a fondului urmărește standardul EFAMA al fondurilor diversificate, flexibile (Multi-asset), astfel că fondul urmărește să aibă o alocare strategică de cel puțin 75% din active investite în valori mobiliare emise de companii care activează în domeniul real estate și al construcțiilor (inclusiv companii de tipul REITs – Real Estate Investment Trust și REOC – Real Estate Operating Company înregistrate ca și companii).

Investitorii au nevoie de o sumă minimă inițială de investit intr-o unitate de fond in valoarea nominală este de 500 lei, in timp ce subscrierile ulterioare pot fi de minim 50 lei.

Un avantaj major al fondului este faptul ca va distribui trimestrial deținătorilor de unități de fond, înregistrați în Registrul deținătorilor de unități de fond la data de înregistrare, veniturile din dividende și cupoane încasate de fond pe parcursul unui trimestru (exclusiv cheltuielile înregistrate ale fondului din trimestrul respectiv).

Data de înregistrare pentru identificarea deținătorilor de unități de fond înregistrați în Registrul deținătorilor de unități de fond care sunt îndreptățiți să primească venitul distribuibil este prima zi lucrătoare după data calculului, respectiv prima zi lucrătoare a lunilor aprilie, iulie, octombrie, ianuarie.

CITESTE SI:  Acţionari semnificativi ai One United Properties plasează 234 de milioane de acţiuni investitorilor instituționali locali şi internaţionali

Cum se impozitează veniturile

Pentru veniturile încasate trimestrial de către investitori, societatea de administrare reține 5% impozit, conform legislației în vigoare. Pentru câștigul de capital provenit din răscumpărarea unităților de fond, compania nu reține sau declară impozitul datorat, acest lucru rămânând, ca și până acum, în sarcina investitorilor.

Însă, distribuția veniturilor fondului nu este garantată. Distribuția este dependentă de veniturile încasate, acestea fiind influențate de riscurile specifice investițiilor în piața de capital.

În cazul în care valoarea venitului este de sub 1 RON pe unitatea de fond, acesta nu se va distribui, urmând să se cumuleze cu veniturile din trimestrul/trimestrele următoare și să fie distribuite când depășesc valoarea de 1 RON pe unitatea de fond.

Ce profil de risc ar trebui să aibă clienții potențiali

Profilul de risc al fondului este calculat conform Indicatorului Sintetic de Risc şi Randament (ISRR), riscul acestora încadrandu-se la nivelul 4 din 7, unde 1 reprezintă riscul cel mai scăzut, iar 7, riscul cel mai ridicat.

Cu toate acestea, orice investiţie implică un anumit risc și trebuie să ne animtim că există o relație puternică și direct proporțională între riscul asumat și câștigul așteptat. Astfel, un risc redus, presupune şi un randament potenţial scăzut, pe când un risc ridicat presupune un randament potenţial mare.

Fondul OTP Real Estate & Construction își propune să atingă un raport optim de rentabilitate și risc prin administrarea activă a portofoliului, oferind investitorilor posibilitatea de a avea o expunere indirectă pe sectorul construcțiilor și al dezvoltărilor imobiliare la nivel local și internațional.

Perioada recomandată a investiției ar trebui sa fie de cel puțin 1 an, însă specialiștii au recomandat 3 ani, fondul neavand niciun comision la subscriere sau la răscumpărare.


 

[ajax_load_more]