BET
12228.85
-0.63%
BET-TR
23785.4
-0.63%
BET-FI
51152.92
0.87%
BETPlus
1825.78
-0.57%
BET-NG
899.93
-0.65%
BET-XT
1065.63
-0.53%
BET-XT-TR
2059.56
-0.53%
BET-BK
2266.42
-0.27%
ROTX
27474.64
-0.75%


Fondul Proprietatea promovează piața de capital din România la „Investor Days”

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Franklin Templeton Investment Management Limited Sucursala București, în calitate de Administrator de Investiții al Fondului Proprietatea, organizează azi și mâine (5 și 6 septembrie) ediția anuală a evenimentului Investor Days la București, în parteneriat cu Wood & Company.

Intitulată „Fondul Proprietatea Investor Days”, ediția din acest an reflectă interesul constant al marilor investitori internaționali pentru Fond și oportunitățile de investiții ale României.

La eveniment participă 55 de investitori din 34 de companii de investiții locale și internaționale, care gestionează colectiv active de peste 400 de miliarde USD.

Investitorii internaționali provin din diferite țări, între care se numără Canada, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Coreea de Sud, Regatul Unit și SUA.

Agenda evenimentului include discuții în panel și discursuri ale unor actori cheie de pe piața de capital din România și întâlniri individuale cu top managementul unora dintre cele mai mari companii locale.

Printre acestea se numără companii din portofoliu Fondului Proprietatea precum Hidroelectrica, OMV Petrom, Nuclearelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța și Alro Slatina, dar și alte companii românești precum Banca Transilvania, Bursa de Valori București, Conpet, Electrica, Medfife, Purcari Wineries, Romgaz și Sphera Franchise Group.

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Sucursala București și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: „Suntem încântați să vedem că interesul investitorilor pentru piața de capital locală a rămas puternic, în pofida ultimilor doi ani caracterizați de instabilitate legislativă și fiscală în România.

Este timpul ca Guvernul să arate o preocupare autentică pentru dezvoltarea pieței de capital a țării, un obiectiv care poate fi atins prin noi listări la bursă și crearea unui mediu investițional în general favorabil, care ar spori și mai mult atractivitatea României pe piețele financiare internaționale.

Listările companiilor de stat, precum Hidroelectrica și Aeroporturi București, ar trebui să contribuie semnificativ la asigurarea promovării României la statutul de piață emergentă, iar standardele stricte de raportare financiară și responsabilitate managerială, necesare listărilor, ar asigura că aceste companii de stat sunt administrate în mod înțelept, în beneficiul tuturor românilor care sunt proprietarii finali.

CITESTE SI:  Safetech Innovations raportează venituri de 28,3 mil de lei și un profit net de 5,3 mil de lei în primele nouă luni din 2022

În ultimii șapte ani, Fondul Proprietatea a fost unul dintre cei mai activi și dedicați promotori ai pieței de capital din România, participând la peste 110 conferințe privind piețele emergente și de frontieră și la 105 roadshows pentru investitori din întreaga lume.

Ieri, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, Fondul si-a ales doi membri în Comitetul Reprezentanților ca urmare a expirării a două dintre mandate, începând cu data de 29 septembrie 2019. Mandatele noilor membri sunt valabile pentru o perioadă de trei (3) ani începând cu data menționata mai sus, sub rezerva acceptării mandatului
de către membri nou numiți. Primul este fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein iar ce-l de-al doilea urmează a fi ales dintre Vivian Nicoli și Florian Munteanu.