BET
14874.12
0.36%
BET-TR
30706.87
0.34%
BET-FI
57086.1
-0.04%
BETPlus
2208.22
0.33%
BET-NG
1088.87
0.5%
BET-XT
1282.33
0.4%
BET-XT-TR
2617.47
0.38%
BET-BK
2798.76
0.51%
ROTX
33015.94
-0.02%


Globalworth listează a doua emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane euro la BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Globalworth Real Estate Investment Limited a listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a doua emisiune de obligatiuni corporative emise de companie (simbol GWI25), cu o valoare totala de 550 de milioane de euro.

De-a lungul timpului, Globalworth a incheiat cu succes o serie de tranzactii de referinta, care ne-au permis sa devenim unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata de cladiri de birouri din Romania si Polonia. Listarea primelor obligatiuni ale companiei pe Bursa de Valori Bucuresti de anul trecut a fost un punct de referinta pentru noi, reprezentand in acelasi timp un record pentru piata locala. Astazi, anuntam un nou pas in demersul nostru de dezvoltare: a doua admitere la tranzactionare a obligatiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine in continuarea planurilor noastre de crestere, prin care ne propunem sa devenim cea mai mare companie de cladiri de birouri din intreaga regiune, si confirma inca o data promisiunea de a continua sa investim pe piata locala si de a oferi cel mai bun produs partenerilor nostri,” a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO si Chief Investment Officer Globalworth.

Valoarea totala a obligatiunilor corporative emise de companie este similara celei din 2017 (simbol GWI22), respectiv 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite in noi proiecte.

Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborate sau egalate. In acest caz, compania Globalworth si-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la Bucuresti: peste jumatate de miliard de euro in obligatiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii sa priveasca mai mult spre piata de capital ca spre o sursa de finantare,” a spus Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

CITESTE SI:  BVB a obținut un profit net de 4,03 mil lei in primul trimestru, în creștere cu 42% față de T1 2017

Ne bucuram sa revenim pentru al doilea an consecutiv alaturi de partenerii nostri de la Globalworth cu o noua listare record de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, BT Capital Partners isi continua angajamentul de a contribui la cresterea gradului de intermediere financiara din Romania si la dezvoltarea Bursei de Valori Bucuresti,” a mentionat Paul Prodan, Presedintele Consiliului de Administratie al BT Capital Partners.

Obligatiunile corporative Globalworth se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti in euro, iar decontarea este efectuata direct in euro. In premiera pentru Romania, incepand de anul trecut, la Bursa de Valori Bucuresti a fost implementata decontarea direct in moneda unica europeana, ceea ce arata maturitatea si dezvoltarea pietei locale de capital.

Prin implementarea de catre Depozitarul Central a regulilor si practicilor de decontare utilizate in pietele mature europene, Grupul BVB contribuie in mod semnificativ la cresterea gradului de incredere si atractivitate a Romaniei pentru investitorii straini. Obligatiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori din Irlanda.