BET
12339.29
0.44%
BET-TR
24000.34
0.44%
BET-FI
50038.45
0%
BETPlus
1843.6
0.41%
BET-NG
915.58
0.27%
BET-XT
1074.11
0.42%
BET-XT-TR
2076.28
0.42%
BET-BK
2343.64
0.43%
ROTX
27572.31
0.56%


IMPACT Developer & Contractor integrează în grupul de firme pe RCTI Company, principalul partener în construcții, cu afaceri de 95,3 mil lei în 2021

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar înființat în România și totodată prima companie imobiliară listată la Bursa de Valori București (BVB), achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al RCTI Company din Brașov.

IMPACT Developer & Contractor a încheiat un acord cu RCTI Company pentru preluarea a 51% din acțiunile companiei, la finalul tranzacției urmând ca firma RCTI Company să fie mai bine capitalizată pentru a se putea adapta la creșterea volumului de lucrări de construcții în parteneriatul cu IMPACT Developer & Contractor. Finalizarea tranzacției este condiționată de aprobarea Consiliuliului Concurenței.

Preluarea pachetului majoritar de acțiuni al RCTI Company are scopul de a crește specializarea și focusarea companiei pe proiectele IMPACT.

Obiectivul nostru principal este creșterea capacității de construire printr-un control mai bun asupra calității lucrărilor și a termenelor de execuție, dar și prin centralizarea achizițiilor la nivel de grup pentru controlul costurilor, astfel încât să atingem țintele prevăzute în strategia de dezvoltare pentru perioada 2022 – 2027.

RCTI este o companie cu potențial uman remarcabil, cu o cultură organizațională sănătoasă, un fundament vital de a atinge potențialul mare de creștere, iar integrarea cu IMPACT crează aceste premize.

În perioada următoare ne vom axa pe optimizarea proceselor și pe armonizarea organizațională, astfel încât intrarea RCTI Company în marea familie a grupului IMPACT să aducă un plus de beneficii pentru clienții noștri îmbunătățind în același timp profitabilitatea companiilor”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

CITESTE SI:  Soluția LIVRESQ de la Ascendia a fost acceptată în programul Microsoft privind dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială

RCTI Company este un jucător important pe piața construcțiilor din România, compania înregistrând la nivelul anului 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 95,3 milioane lei și un profit de peste 3 milioane lei.

În prezent IMPACT Developer & Contractor are în derulare cu RCTI Company contracte de antrepriză generală de peste 50 milioane euro, pentru construcția imobilelor din ansamblul Greenfield Băneasa, situat în nordul Capitalei.

IMPACT Developer & Contractor este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari români, cu o prezență pe piață de peste 30 ani, grupul IMPACT având în portofoliu companii care dezvoltă proiecte rezidențiale de anvergură în marile orașe din țară și care le oferă clienților servicii integrate: administrare și mentenanță a proprietăților, brokeraj de credite, design interior și servicii de închiriere și vânzare a imobilelor.