BET
16928.98
0.59%
BET-TR
35125.6
0.59%
BET-FI
60700.98
0.95%
BETPlus
2497.77
0.56%
BET-NG
1217.08
0.61%
BET-XT
1445.33
0.66%
BET-XT-TR
2965.22
0.66%
BET-BK
3104.2
0.52%
ROTX
37198.07
0.62%



OMRO IFN își continuă finanțarea prin bursă și listează obligațiuni în valoare de 10 milioane de lei

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

OMRO IFN, una dintre primele institutii de microfinantare din Romania, isi continua finantarea prin Bursa de Valori Bucuresti si listeaza astazi, 10 mai, o noua emisiune de obligatiuni.

Obligatiunile in valoare de 10 milioane de lei sunt disponibile la tranzactionare sub simbolul bursier OMRO26. Prima emisiune de obligatiuni OMRO, in valoare de 2 milioane de euro, a fost listata in 2020.

Fiecare finantare realizata prin intermediul mecanismelor bursiere este pentru noi un pas in plus prin care reusim sa avem un impact in economia reala. OMRO IFN, prin natura activitatii sale, sprijina la randul sau afacerile romanesti din diverse domenii de activitate.

Astfel, finantarea pe care echipa OMRO o atrage, pentru a doua oara, de la investitorii din piata de capital are efect indirect si asupra afacerilor din agricultura, servicii, transporturi sau comert pe care le crediteaza. Mai mult, de la inceputul acestui an, valoarea finantarilor atrase prin cele 11 emisiuni de obligatiuni corporative, municipale si titluri de stat, a ajuns deja la 2,9 miliarde de lei”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Succesul celei de-a doua emisiuni de obligatiuni corporative, incheiate peste nivelul initial, ne arata inca o data increderea investitorilor in modelul de afaceri si strategia OMRO IFN care prin intermediul plaformei digitale filbo.ro ofera cea mai simpla si rapida solutie de finantare pentru antreprenorii romani.

Finantarea obtinuta, alaturi de sprijinul partenerilor strategici atat internationali, precum Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, cat si locali, contribuie prin intermediul OMRO IFN la dezvoltarea micilor afaceri romanesti”, a declarat Georgiana Andrei, Director Financiar OMRO IFN.

OMRO a derulat intre 8 decembrie 2021 si 27 ianuarie 2022 o oferta de obligatiuni adresata exclusiv investitorilor calificati, in cadrul careia au fost subscrise 100.000 de obligatiuni neconvertibile, negarantate, subordonate la un pret de 99,5 lei/obligatiune. Obligatiunile au o valoare nominala de 100 lei, cu scadenta la 1 februarie 2027 si o rata a dobanzii de 9,5%.

CITESTE SI:  Impetum Group dă startul ediției cu numărul 10 a studiului CONFIDEX

Fondurile atrase prin emisiunea de obligatiuni vor fi utilizate pentru finantarea activitatii de creditare, precum si pentru dezvoltarea sistemelor necesare activitatii de moneda electronica, conform Memorandumului. Oferta si listarea obligatiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring.

Este o experienta deosebita pentru noi sa fim alaturi de OMRO, urmarindu-le de aproape dezvoltarea si sustinandu-i in eforturile de a alimenta financiar ritmul inalt de crestere si tractiunea deja confirmate.

Credem ca segmentul microintreprinderilor, mai ales in contextul evolutiilor recente, are nevoie de produsele OMRO, iar aportul acestora la un nivel tot mai inalt de echitate si incluziune financiara va lasa o amprenta de durata in mediul economic romanesc.

Ne bucuram de evolutia frumoasa a primei emisiuni de obligatiuni sub simbolul OMRO25E, a caror cotatie a fost in mod sustinut peste valoarea nominala si avem incredere ca aceasta noua runda de obligatiuni va fi urmata si de alte initiative ale OMRO de valorificare a oportunitatilor pietei de capital”, a declarat Virgil Zahan, Director General Goldring.

OMRO, care are deja 28 de ani de experienta, este specializata in acordarea de credite pentru finantarea afacerilor din agricultura si a intreprinderilor mici, mijlocii si microintreprinderi.

La finalul anului 2021, OMRO avea un portofoliu de credite in valoare de 40,7 milioane lei, cu 66% mai mare fata de 2020. Ponderea creditelor acordate in domeniul agriculturii este de 31% din total portofoliu, sectorul de servicii are 17%, transporturi 14%, iar afacerile din comert 20%. OMRO a inregistrat in 2021 venituri totale de 13,4 milioane lei, in crestere fata de 2020, an incheiat cu venituri totale de 6,7 milioane lei. OMRO a lansat in 2020 Filbo, prima platforma de microfinantare 100% digitala din Romania. Peste jumatate dintre creditele acordate antreprenorilor in 2021 de catre companie au fost contractate prin intermediul platformei, conform OMRO.