BET
16971.24
0.14%
BET-TR
35213.26
0.14%
BET-FI
60049.67
-0.72%
BETPlus
2506.82
0.14%
BET-NG
1214.79
0.19%
BET-XT
1445.69
0.1%
BET-XT-TR
2965.92
0.1%
BET-BK
3120.46
0.07%
ROTX
37270.19
0.11%


Transilvania Investments (fosta SIF 3) își repoziționează portofoliul din turism și scoate la vânzare 9 hoteluri de pe litoral

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Nouă hoteluri importante din Eforie Sud si Eforie Nord, precum și alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitație in perioada următoare, in urma deciziei Transilvania Investments (fosta SIF3) de a-și repozitiona portofoliul pe care il detine in sectorul ospitalității.

Propunerea va fi discutata in 29/30 noiembrie, in Adunarea Generala a Actionarilor companiei THR Marea Neagra, la care fondul de investitii detine 78,6% din actiuni.

In ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deținute in turism, cu scopul final de a defini strategia de investitii pe termen lung in acest domeniu si de a maximiza randamentul acestora.

Alaturi de echipa de consultanti implicata, fondul de investitii a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmand a fi scoase la vanzare sau inchiriate.

Evoluție acțiuni Transilvania Investments. Sursa BVB

Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord si Capitol si Magura din Eforie Sud ofera posibililor investitori acces la investitii in zone strategice de pe litoral, cu cresteri importante ale numarului de turisti in ultimii ani.

Hotelurile sunt plasate pe sau in imediata apropiere a plajelor si sunt destinate in principal turismului de familie. Hotelurile insumeaza, in prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4*.

CITESTE SI:  Studiu Deloitte: Companiile imobiliare din Europa Centrală se așteaptă la o creștere a investițiilor și la îmbunătățirea activității pe piață în acest an

Banner Conor

Ne dorim un proces transparent in tot ceea ce inseamna transferul acestor active in proprietatea viitorilor investitori. In calitatea noastra de actionari majoritari, am propus partenerilor din THR Marea Neagra implementarea unor proceduri si termene clare, astfel incat toti cei interesati sa aiba acces rapid la informatiile necesare in evaluarea unor decizii de achizitie”, spune Radu Rosca, presedinte executiv Transilvania Investments.

Conform calendarului ce va fi discutat in AGA, toate activele propuse spre vanzare vor fi scoase la licitatie publica nu mai tarziu de 31 ianuarie 2023, pe masura ce procedurile de evaluare vor fi finalizate.

Transilvania Investments detine in prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel in intreaga tara, sectorul ospitalitatii acoperind 25% din portofoliul fondului.

Fondul de investitii s-a implicat activ, in ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este actionar majoritar in a gasi resurse financiare si umane care sa sprijine procesul de eficientizare a activitatii. Primele rezultate la 9 luni publicate de catre companiile din turism arata o evolutie pozitiva pentru anul in curs.