BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Acțiuni cu potențial de creștere: Teladoc Inc.

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Teladoc Health, Inc. (TDOC.US) este liderul mondial după mărimea și numărul de clienți pentru servicii complete de asistență medicală virtuală.

Misiunea sa este de a da șansa tuturor oamenii din întreaga lume să ducă o viață mai sănătoasă prin transformarea experienței medicale.

Vor să poziționeze îngrijirea virtuală ca prima alegere a consumatorilor pentru a primi îngrijirea de care au nevoie și pentru a-și gestiona sănătatea. În prezent, clienții săi sunt companii, unde peste 50% aparțin clasamentului Fortune 500, planuri de sănătate, sisteme de sănătate și companii de asigurări și servicii financiare (clienți).

Transformarea digitală a avut loc în 2020, când Teladoc a fuzionat cu Livongo, o companie lider în soluții digitale pentru gestionarea bolilor cronice pentru companii și planuri de sănătate. Pentru o sumă de 13.938 milioane dolari, împărțită în 401 milioane dolari în numerar, 555,4 milioane dolari prin conversia Livongo Notes garantată de companie și 60,4 milioane acțiuni ordinare Teladoc evaluate la aproximativ 12.981,6 milioane dolari.

Tot în 2020, au achiziționat InTouch, un lider în furnizarea de soluții scalabile, integrate de îngrijire virtuală pentru spitale, sisteme de sănătate și alte entități, pentru 1.069,8 milioane de dolari.

Teladoc oferă în prezent servicii de asistență medicală virtuală business-to-business (B2B) către mii de clienți, planuri de sănătate, spitale și sisteme de sănătate, companii de asigurări și servicii financiare (clienți) care acoperă peisajul medical global și oferă servicii consumatorilor direct și prin intermediul canalelor de parteneri. Prin BetterHelp, oferă servicii directe către consumator (D2C) și parteneriate comerciale cu alte mărci de încredere.

Venituri

Sursa sa de venit provine în principal din taxa fixă ​​de acces prin intermediul unui abonament recurent prin contract, prin poliță sau pe unitate familială. În unele cazuri, clienții plătesc în principal taxe lunare de abonament pe baza unui model pe participant și pe lună, pe baza numărului de membri înscriși activi pe o bază lunară.

De asemenea, generează venituri prin furnizori și sisteme de sănătate legate de platforma lor tehnologică, în principal sub formă de venituri din taxe periodice de acces, precum și din vânzarea și închirierea de dispozitive precum roboți, cărucioare și tablete.

Veniturile sale au crescut cu 98% la 1.094,0 milioane de dolari în 2020, inclusiv creșterea de 128,3 milioane de dolari din achiziția InTouch Health și fuziunea Livongo. Excluzând impactul achizițiilor InTouch și Livongo, veniturile sale au crescut cu 75%, reflectând accelerarea adoptării asistenței virtuale care rezultă din pandemia COVID-19 și efortul amplu al companiei de a transforma experiența asistenței medicale.

În 2019, veniturile au crescut cu 32% la 553,3 milioane de dolari, inclusiv o creștere de 33,2 milioane de dolari din achizițiile Advance Medical și MedecinDirect în cursul anului. La sfârșitul anului 2020, 79%, 19% și 2% din veniturile noastre proveneau din taxe de acces la abonamente, taxe de vizitare și, respectiv, altele. Pentru 2019, la fel ca pentru 2018, 84% și 16% din veniturile sale au provenit din taxe de acces la abonament și taxe pentru vizite.

CITESTE SI:  XTB România, pe locul 4 în lume privind creșterea numărului de investitori. Compania anunță că a depășit 1 milion de clienți

În datele trimestriale, ultima sa publicație arată o îmbunătățire substanțială a costurilor în comparație cu trimestrul anterior. Cu toate acestea, atunci când se compară cu același trimestru al anului precedent, costurile au crescut substanțial, ceea ce în termeni relativi, rezultatul a fost mult mai rău.

Sursa: Bloomberg

Strategii de creștere

Teladoc intenționează să permită accesul consumatorilor la îngrijiri medicale la scară masivă, extinzând varietatea de servicii clinice pentru a acoperi toate nevoile nesatisfăcute, creșterea angajamentului față de clienții săi actuali, îmbunătățirea și extinderea accesului la servicii, precum și numărul de puncte de contact.

Speră să extindă penetrarea în rândul clienților existenți și să valorifice canalele de distribuție existente și să extindă penetrarea pe piețele globale. Pentru a continua procesul de creștere, una dintre metodele care pot fi folosite pentru a crește este anorganică, prin investiții și achiziții.

Sectorul și competitorii

Teladoc definește concurența în rapoartele sale de venituri. Luând în considerare ca atare acele companii care în prezent (sau în viitor) vor dezvolta și comercializa tehnologii de îngrijire (dispozitive, software și sisteme) sau în prezent (sau în viitor) furnizează servicii de îngrijire virtuală, cum ar fi serviciul de acces la asistență medicală și management și tratamentul bolilor cronice.

Concurența se concentrează, printre alți factori, pe experiența de management, serviciul pentru clienți, calitatea tehnologiei, know-how-ul și reputația.

Situația tehnică din grafice

Teladoc, de la minimele sale istorice de 9 USD pe acțiune, a continuat o evoluție pozitivă în cadrul unui canal de trend până la atingerea maximului său istoric de 311 USD pe acțiune în februarie anul trecut. Afectat de presiunea descendentă asupra tehnologiei, a pierdut recent suportul oferit de limita canalului de trend, pentru prima dată în 5 ani.

Teladoc Inc (TDOC.US) W1. Sursa: xStation

Pierderea suportului proiectează o retragere care s-ar putea extinde către nivelul de 88,6 dolari pe acțiune, nivel care coincide cu maximul relativ anterior din septembrie 2018.

În plus, indicatorul RSI ne arată că numai la minimele sale istorice se afla în zona de supravânzare (sub 30), nivel pe care l-ar putea atinge din nou odată cu actuala mișcare corectivă actuală care coboară de la maximul istoric la proiecția scăderii anterioare pe care Teladoc a suferit-o anterior (pătratul galben), confirmând următorul nivel de suport ca fiind 88,6 USD pe acțiune.