BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


Atenția piețelor financiare este îndreptată spre negocierile dintre SUA și China. Bitcoin continuă să se aprecieze

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Luand in considerare noile amănunte cu privire la negocierile comerciale dintre SUA și China, toată atenția piețelor financiare este îndreptată spre această problemă, deoarece poate stabili direcția pentru economia globală. Deși s-au publicat date relevante, cum ar fi vânzările de retail din SUA pentru luna aprilie, sau indicatorii regionali privind domeniul business pentru luna mai, tot factorii geopolitici vor rămâne în prim-plan pentru traderi, apreciază un raport de piață intocmit de brokerii de la XTB Online Trading.

O nouă rundă de negocieri comerciale dintre Statele Unite și China de la Washington de săptămâna trecută nu a reușit să conducă la un acord. Drept urmare, taxele vamale majorate de SUA (introduse vineri) pentru bunuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari vor rămâne în vigoare cel puțin pentru o perioadă de timp.

Conform CNBC, SUA a cerut promisiuni de schimbări concrete ale legii din China, cu toate acestea, Beijingul a refuzat să accepte orice concesie care îi afecta interesele. Între timp, președintele american Donald Trump a continuat să fac referire la acest subiect, spunând că o înțelegere comercială va fi mai puțin benefică pentru China în al doilea mandat al său.

De asemenea, a declarat că „ei (China) știu că voi câștiga„, sugerând că o victorie a democraților ar însemna că China va continua să ”sustragă” din SUA 500 de miliarde de dolari pe an. La rândul său, consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a declarat pentru Fox News că administrația chineză trebuie să fie de acord cu prevederile de executare foarte puternice pentru încheierea unui acord.

De asemenea, Kudlow a sugerat că o întâlnire între Trump și Xi ar putea avea loc în timpul summitului G20 din Japonia de la sfârșitul lunii iunie. Mai este de mentionat că Donald Trump a publicat de două ori pe Twitter că „nu există nici o grabă cu privire la negocierilor comerciale cu China„. Tweet-ul a fost șters și postat din nou. Se așteaptă ca negocierile comerciale să continue în Beijing.

CITESTE SI:  Investitorii vor mai mult decât profit și caută componenta de mediu, socială și de guvernanță a companiilor. XTB răspunde nevoilor și introduce șapte noi ETF-uri pe ESG

Asia

Ca răspuns la seria de date dezamăgitoare din sfera comercială, acțiunile din Asia s-au tranzacționat în scădere în această dimineață.  Astfel, indicele Shanghai Composite a scăzut azi cu 1,21%, NIKKEI (JAP225) cu 0,72%, în timp ce Hang Seng s-a apreciat cu 0.84%. Aversiunea față de risc este, de asemenea, observată pe piața valutară, unde dolarul australian înregistrează cele mai mari pierderi, fiind în scădere cu 0,4% în raport cu dolarul american. Pe de altă parte, yenul japonez crește cu aproximativ 0,2%.

Europa

In Europa, după cum era de așteptat, indicii bursieri s-au depreciat în urma intensificării tensiunilor comerciale, însă mișcările înregistrate nu au inversat complet trendul. Se pare că traderii încă mai considerau că majorarea taxelor reprezintă doar o tactică de negociere și că se va anula ulterior. Totuși, având în vedere că această mișcare a fost deja anunțată, se estimează un impact major asupra economiei globale în momentul în care se vor resimți efectele. Drept urmare, știrile cu privire la această problemă vor fi cele mai importante pentru evoluția piețelor de capital.

Evoluție Bitcoin

Raliul prețului Bitcoin continuă. Săptămâna trecută, cotația a spart nivelul cheie de rezistență de la 6 mii de dolari, iar în timpul weekend-ului avansul a continuat, la un moment dat prețul ajungând în vecinătatea pragului de 7.500 de dolari. Bitcoin a avansat cu 33% doar în luna mai, cu 93% în acest an și cu 125% de la minimele din decembrie. Îngrijorările cu privire la deprecierea yuan-ului se numără printre principalele motive ce au stat la baza raliului.

Analiză efectuată de XTB Online Trading.


 

[ajax_load_more]