BET
14712.11
0.17%
BET-TR
30371.54
0.15%
BET-FI
57916.75
-0.61%
BETPlus
2184.06
0.13%
BET-NG
1080.67
0.68%
BET-XT
1268.3
0.08%
BET-XT-TR
2588.75
0.07%
BET-BK
2757.51
-0.02%
ROTX
32597.24
-0.47%


Calendar economic: Indicatorii PMI și datele privind vânzările cu amănuntul vor mișca piețele săptămâna asta

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Pe măsură ce luna decembrie avansează, investitorii vor căuta tot mai multe indicii despre starea de sănătate a celei mai mari economii din lume și traiectoria ratelor Rezervei Federale.

In SUA, indicatori de prim nivel includ datele PMI, care sunt așteptate să arate că activitatea din sectorul serviciilor a încetinit și mai mult față de luna precedentă.

De asemenea, va fi anunțată rata inflației la producători, consensul indicând o scădere generală a presiunilor inflaționiste.

Investitorii vor urmări, de asemenea, comenzile fabricilor, balanța comerțului exterior și sentimentul consumatorilor de la Universitatea din Michigan, cu accent pe citirea așteptărilor inflaționiste pe urmatorii cinci ani.

În cele din urmă, sezonul de câștiguri se apropie de sfârșit cu rapoartele unor companii precum AutoZone, Broadcom și Costco Wholesale.

În Canada, banca centrală este asteptată să majoreze costul împrumutului cu încă 50 pb, în ​​timp ce Banca Centrală a Braziliei va menține probabil ratele constante la 13,75%.

Canada va publica, de asemenea, cele mai recente date privind balanța comercială și încrederea în activitatea economică. În Brazilia se va publica rata inflației, precum și vânzările cu amănuntul, încrederea în afaceri și indicatorii PMI de producție.

În Europa, se așteaptă că datele finale privind PIB-ul din trimestrul III vor confirma că economia zonei euro s-a extins cel mai puțin în secvența actuală de șase trimestre de creștere.

De asemenea, vânzările cu amănuntul din întregul bloc vor scădea în octombrie, cel mai mult din ultimele zece luni, iar comenzile fabricilor din Germania urmează să scadă pentru a treia lună consecutiv.

CITESTE SI:  Grupul BMW a raportat vânzări în creștere în trimestrul al treilea dar profitul net a scazut din cauza efectelor valutare nefavorabile

În altă parte, rata inflației este așteptată să scadă atât în ​​Rusia, cât și în Turcia. Alte date de urmat includ indicatorii PMI de servicii pentru economiile majore, inclusiv Spania și Italia, balanța comercială a Franței și rata șomajului din Elveția.

În Regatul Unit, indicele prețurilor locuințelor, alături de monitorul vânzărilor cu amănuntul și indicaorii PMI vor fi în centrul atenției.

În Australia, ședința băncii centrale din decembrie se așteaptă să aducă o a treia creștere consecutivă cu un sfert de punct a ratei de dobândă.

Investitorii așteaptă, de asemenea, datele privind creșterea PIB-ului din trimestrul al treilea, care vor indica un al patrulea trimestru consecutiv de creștere constantă și balanța comercială din luna octombrie.

În China, datele comerciale noi pentru noiembrie sunt de așteptat să arate că atât exporturile, cât și importurile s-au contractat pentru a doua lună consecutiv, adâncind îngrijorările legate de încetinirea economiei, pe măsură ce autoritățile analizează relaxarea regulilor stricte impotriva pandemiei de coronavirus.

A doua economie din lume va publica, de asemenea, indicele preturilor de consum și prețurile la producător din noiembrie. În Japonia, centrul atenției va fi pus pe contul curent al lunii octombrie și pe rezultatul final pentru PIB-ul trimestrului III.

În India, banca centrală va livra o a cincea creștere consecutivă a ratei, economiștii așteaptă o creștere mai lentă de 35 pb după trei creșteri consecutive de 50 pb.