BET
17023.95
0.56%
BET-TR
35322.66
0.56%
BET-FI
60374.41
-0.54%
BETPlus
2510.78
0.52%
BET-NG
1225.8
0.72%
BET-XT
1452.06
0.47%
BET-XT-TR
2979.02
0.47%
BET-BK
3113.35
0.29%
ROTX
37394.19
0.53%



Cele mai importante evenimente economice care vor marca evoluția piețelor financiare săptămâna asta

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Săptămâna viitoare, toți ochii vor fi ațintiți asupra raportului NFP, care se așteaptă să arate că economia americană a creat 250.000 de locuri de muncă în iulie, totuși cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, semn că angajările pot deveni dificile.

Rata șomajului este considerată stabilă la 3,6%, rămânând cea mai scăzută din februarie 2020, în timp ce creșterea salariilor va încetini ușor.

Investitorii vor urmări, de asemenea, aparițiile mai multor oficiali ai Fed pentru alte indicii cu privire la dimensiunea majorării ratei Fed din septembrie.

Între timp, sezonul de câștiguri continuă cu 148 de companii din indicele S&P 500 care raportează rezultate trimestriale, inclusiv Eli Lilly, Gilead Sciences, Uber, Caterpillar și Amgen.

Alte date economice importante includ indicatorii PMI, ISM Manufacturing și Non-Manufacturing PMI din SUA, exporturi, importuri și cheltuielile pentru construcții,

De asemenea, va fi interesant de urmărit evoluția cifrelor economice din Canada precum PMI, balanța comercială și cifrele șomajului; balanța comercială a Braziliei, producția industrială, S&P Global PMI și decizia monetară a băncii centrale și indicatorul PMI din Mexic.

În Regatul Unit, comitetul de politică monetară al Băncii Angliei va continua cu o nouă creștere a costului îndatorării, cu piețele împărțite între o creștere de 25 pb și o creștere de 50 pb.

BoE se confruntă cu un act de echilibru dificil în alegerea între cât de mult ar trebui înăsprită politica monetară pentru a limita inflația care se apropie rapid de două cifre, prevenind în același timp ca recesiunea să devină prea abruptă.

Prețurile de consum au crescut cu 9,4% față de an în iulie, cel mai mult din 1992. În ceea ce privește datele economice, investitorii așteaptă PMI-uri finale, alături de prețurile locuințelor și indicele prețurilor locuințelor Halifax.

CITESTE SI:  Rata inflației din Zona Euro a ajuns la 2.6% în februarie pe fondul scăderii prețurilor la energie

În alte părți ale Europei, creșterea comerțului cu amănuntul în zona euro a încetinit probabil la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, în special în Germania, iar producția industrială este observată în scădere în Germania, Franța și Italia.

Între timp, rata șomajului din zona euro va rămâne neschimbată la un minim record de 6,6% în iunie.

Alte date de urmărit includ inflația producătorilor din zona euro; balanța comercială a Germaniei și comenzile din fabrică; date despre șomaj în Italia și Spania; datele despre inflație din Elveția, încrederea consumatorilor și PMI în producție și prețurile de consum și de producător din Turcia.

Investitorii vor urmări, de asemenea, citirile finale ale indicatorilor PMI pentru zona euro, Germania și Franța, în timp ce Franța, Italia și Spania publică estimări inițiale.

În China, atenția se va concentra pe citirile PMI din iulie pentru a evalua ritmul redresării post-lockdown a sectoarelor de producție și servicii, fiind de asemenea publicat contul curent pentru al doilea trimestru.

În Australia, accentul va fi pus pe decizia băncii centrale privind rata dobânzii, în urma unei creșteri puțin mai ușoare a ratei inflației generale în ultimul trimestru, care a întărit pariurile pentru o creștere a ratei de 50 de puncte de bază.

În țara vecina Noua Zeelandă, se așteaptă că datele privind locurile de muncă din trimestrul al doilea vor arăta o înăsprire a pieței muncii, rata șomajului fiind văzută în scădere la un nou minim istoric de 3,1% și ocuparea forței de muncă estimată să crească cu 0,4%.

În India, banca centrală se va întâlni pentru a crește probabil costurile îndatorării pentru a treia oară consecutiv, deoarece inflația a rămas constantă la 7%, ceea ce depășește plafonul țintă al Băncii de Rezervă a Indiei de 6%.

Evoluție indici globali. Sursa Tradingview