BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


China pune la îndoială posibilitatea unui acord pe termen lung cu Trump. Banca Japoniei reduce previziunile economice

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bloomberg a raportat astăzi că oficialii chinezi au pus la îndoială posibilitatea unui acord comercial pe termen lung cu președintele Donald Trump, aceste comentarii punând semnul întrebării și un acord pe termen scurt, în special în contextul în care întâlnirea dintre SUA și China din Chile a fost anulată. Raportul pune presiune descendentă asupra randamentelor obligațiunilor americane și trimite un semnal de alarmă și investitorilor din piețele de capital, in timp ce cotația USDJPY s-a depreciat în urma anunțului.

Perechea USDJPY pierde teren în urma publicării raportului Bloomberg. Sursa: xStation5

Banca Japoniei (BoJ) a decis să mențină neschimbate modificările politicii monetare în cadrul reuniunii sale din octombrie, la câteva ore după reducerea ratelor Fed pentru a treia oară la rând.

Urmărește evoluția instrumentelor preferate direct din platforma de tranzacționare

La câteva ore după ce Rezerva Federală a emis cea de-a treia reducere a ratei la rând și după ce Powell a comunicat o pauză în acest ciclu, Banca Japoniei a ales să lase modificările politicii monetare neschimbate, corespunzând așteptărilor observatorilor pieței.

Cu toate acestea, s-au oferit două puncte importante. Primul dintre ele este o schimbare în îndrumările anticipate, iar acum BoJ „se așteaptă ca ratele dobânzilor pe termen scurt și lung să rămână la niveluri curente sau mai mici, atâta timp cât este necesar să se acorde atenție posibilității de a pierde impulsul prețurilor.

În declarația sa anterioară, ratele semnalate ale Băncii Centrale asiatice ar rămâne la nivelurile actuale cel puțin în jurul primăverii 2020. Această modificare vine în contextul în care este sugerat că BoJ are încă multe măsuri la îndemână, chiar dacă nu le are.

CITESTE SI:  2Performant cheamă investitorii la AGA pentru o majorare de capital și previzionează o creștere anuală de 55%

Al doilea punct este o altă reducere a previziunilor economice (tabelul de mai jos), o mișcare pe scară largă așteptată, având în vedere incapacitatea băncii de a atinge ținta inflației. În consecință, BoJ încă nu se așteaptă ca obiectivul său de preț să fie atins peste orizontul de previziune.

BoJ a redus din nou prognozele economice în octombrie. Sursa: Bloomberg

Guvernatorul BoJ, Haruhiko Kuroda, a evidențiat în cadrul conferinței sale de presă că Banca Centrală nu se limitează la ratele dobânzii și că are diverse opțiuni de politici la îndemână. El a mai spus că, în timp ce riscurile de peste ocean sunt în creștere, se așteaptă să aibă un efect limitat asupra cererii interne japoneze.

În ceea ce privește ratele dobânzilor, Kuroda a subliniat că vor rămâne joase mult timp după primăvara anului 2020. În concluzie, politica monetară japoneză este puțin probabil să fie schimbată spre hawkish în viitorul previzibil, iar dacă este cazul, unele măsuri menite să o facă tot mai acomodatoare ar putea fii în plan. Astfel, yenul japonez și alte active denominate în JPY ar trebui să fie totuși în continuare mai mult determinate de factori externi și într-o măsură mult mai mică de politica BoJ în sine.

Analiză efectuată de XTB Online Trading.


 

[ajax_load_more]