BET
14466.1
1%
BET-TR
29168.94
1%
BET-FI
55249.03
0.67%
BETPlus
2151.79
1.03%
BET-NG
1074.82
0.95%
BET-XT
1245.25
0.83%
BET-XT-TR
2494.8
0.83%
BET-BK
2660.78
0.54%
ROTX
31400.29
0.81%Evenimente importante în calendarul economic: decizia Rezervei Federale, evoluția PIB-ului și rata inflației din Zona Euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Prima săptămână din luna noiembrie va fi foarte încărcată cu date economice în SUA. Cel mai important eveniment este decizia Rezervei Federale privind rata dobânzii alături de rapoartele companiilor privind câștigurile trimestriale, de asemenea în centrul atenției.

Totodată, investitorii vor urmări îndeaproape reuniunile băncii centrale din Regatul Unit, Australia, Norvegia și Malaezia și cifrele privind creșterea PIB-ului și rata inflației din zona euro. În cele din urmă, China va publica indicatorii PMI pentru producție și servicii pentru luna octombrie.

Se așteaptă că Rezerva Federală va ridica rata fondurilor cu încă 75 pb la intervalul țintă de 3,75% până la 4%, deoarece economia dă in continuare semne de rezistență.

Între timp, este probabil ca datele să arate că economia SUA a adăugat 220.000 de locuri de muncă în octombrie, șomajul crescând ușor până la 3,6% și câștigurile medii pe oră crescând cu 0,3% față de perioada anterioară.

În plus, investitorii vor urmări, de asemenea, câteva date economice de prim nivel, inclusiv raportul ADP privind angajările, balanța comercială și indicatorii PMI.

Banner Conor

Pe plan corporativ, Exxon Mobil, Berkshire Hathaway, Advanced Micro Devices, Qualcomm, UBER, PayPal și Starbucks sunt cele mai importante companii care vor raporta rezultate trimestriale.

Canada va publica cele mai recente date privind balanța comercială, șomajul și încrederea consumatorilor. Brazilia va raporta producția industrială și cifrele S&P Global PMI iar Mexic va publica raportul privind PIB-ul din al treilea trimestru.

În Regatul Unit, Banca Angliei va decide asupra politicii monetare, piețele mizând pe o creștere de 75 pb după ce inflația a revenit la maximele ultimilor 40 de ani în septembrie și pe măsură ce stabilitatea a revenit pe piețe după ce Rishi Sunak a înlocuit-o pe Liz Truss ca prim-ministru. În caz contrar, vor fi publicați doar indicatorii monetari ai BoE, indicatorii PMI și prețurile locuințelor la nivel național.

În alte părți ale Europei, estimările rapide vor arăta că economia zonei euro a rămas pe un teritoriu de expansiune în T3, după ce datele din Germania au surprins pozitiv și atât PIB-ul Franței, cât și cel al Spaniei au crescut ușor.

CITESTE SI:  Claudiu Cazacu, XTB România: Deficitul de personal din sectoarele fizice cere accelerarea nivelului salarial

În același timp, rata anuală a inflației în blocul comunitar a atins probabil două cifre în octombrie, cifrele preliminare din toate economiile majore depășind așteptările săptămâna trecută.

Alte date de urmat includ: rata șomajului din zona euro și prețurile la producător; rata șomajului, comerțul intern și internațional și comenzile din fabrici în Germania; rata inflației, încrederea consumatorilor și vânzările cu amănuntul in Elveția și rata inflației din Turcia.

În ceea ce privește politica monetară, Norvegia și Cehia vor decide cu privire la ratele dobânzilor.

În Australia, se așteaptă ca banca centrală să-și majoreze rata de dobândă cu 25 pb mai lent pentru a doua oară consecutiv, chiar dacă inflația din T3 a urcat la un maxim din ultimii 32 de ani.

Banner Conor

Alte date includ balanța comercială, vânzările cu amănuntul, împrumuturile pentru locuințe și autorizațiile de construire pentru septembrie și PMI pentru octombrie. În Noua Zeelandă, investitorii așteaptă Raportul privind stabilitatea financiară a bancii centrale și datele privind forța de muncă pentru T3.

În China, toți ochii vor fi ațintiți asupra datelor PMI din octombrie pentru noi indicii despre modul în care a doua cea mai mare economie din lume a început trimestrul IV. De asemenea, este de așteptat soldul contului curent pentru T3.

În Japonia, principalele evenimente economice includ încrederea consumatorilor și datele finale PMI pentru octombrie, vânzările cu amănuntul și producția industrială pentru septembrie și minutele de la reuniunea Bank of Japan din octombrie.

În India, cifrele PMI sunt de așteptat să arate optimism, dar datele comerciale pentru octombrie sunt așteptate cu prudență, deoarece rupia s-a depreciat în continuare și țițeiul a devenit mai scump în timpul perioadei.

Coreea de Sud va lansa datele PMI, balanța comercială și inflația pentru octombrie, în timp ce o serie de bănci centrale vor lua decizii de politică monetară urmărind tendința Rezervei Federale.