BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%FED menține rata dobânzii de politică monetară. Acordul comercial dintre SUA și China ar putea fi anunțat în curând

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Unul dintre principalele evenimente de piață ale săptămânii – ședința Rezervei Federale – a avut deja loc ieri, oferind o ușoară claritate asupra situației actuale. Bancherii centrali americani au decis să mențină rata principală a dobânzii neschimbată și să reducă dobânda ratei rezervelor excedentare la 2,35%, se arată intr-o analiză a casei de brokeraj XTB Online Trading.

O astfel de mișcare a sporit așteptările pieței în ceea ce privește o reducere puternică a ratei și a corectat dolarul american. Cu toate acestea, în timpul conferinței de presă, președintele Powell a explicat că această hotărâre vizează îmbunătățirea lichidității pe piața interbancară și nu ar trebui privită ca o sugestie în ceea ce privește viitoarele mișcări.

De asemenea, Jerome Powell a subliniat de câteva ori în timpul conferinței că nu se angajează în a reduce rata pentru moment. Acestea fiind spuse, situația poate fi ușor mai clară, în sensul în care știm la ce să ne așteptăm pe viitor.[emaillocker]

Se pare că Fed nu are nicio șansă să crească, nici să reducă ratele în ședințele următoare, însă, având în vedere că economia se desfășoară destul de bine, se justifică această stare de expectativă.

Totuși, este posibil ca piețelor să li se ofere mai multe tweet-uri din partea președintelui american, Donald Trump, având în vedere că nu este niciun secret că acesta ar dori să vadă că Fed stimulează și mai mult economia. Astfel, cotația EURUSD se tranzacționează sub nivelurile înregistrate înainte de conferință, iar S&P500 a suferit ieri cel mai mare declin în 6 săptămâni.

S&P500 (US500) a suferit un declin major ieri, pe măsură ce Fed s-a dovedit a fi mai puțin dovish decât piețele se așteptau să fie. Indicele a înregistrat cea mai mare scădere într-o singură zi, din 6 săptămâni, și se tranzacționează înapoi sub limitele ultimilor ani. Sursa: xStation5

Liderii din Marea Britanie se apropie de un acord în cazul Brexit

Lira sterlină s-a consolidat datorită evoluțiilor pozitive privind Brexitul. Miercuri seară s-a relatat că premierul Theresa May și liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, s-au apropiat din ce în ce mai mult de semnarea unui acord Brexit.

CITESTE SI:  Sezonul câștigurilor: bursele din Statele Unite urcă la niveluri record după rezultate neașteptat de bune

Amintim de asemenea, că echipa condusă de reprezentanții cheie ai ambelor părți ale scenei politice din Marea Britanie caută modalități de a elimina impasul Brexit și negociază acordul de retragere de aproape o lună. Se spune că Theresa May este pregătită să renunțe la cererea de a părăsi uniunea vamală a UE.

Această decizie ar fi extrem de benefică pentru economia UK, deoarece ar menține o mare parte a comerțului și o va proteja de perturbări majore. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Theresa promisese deja că nu va menține UK în cadrul uniunii vamale a UE, prin urmare o astfel de mișcare riscă să ”deranjeze” membrii Partidului Conservator.

Piața consideră că echipa guvernului britanic intenționează să organizeze o întâlnire „mare” privind problema Brexit în perioada 7-8 mai, prin urmare, săptămâna viitoare vom primi mai multe detalii.

Cotația GBPUSD s-a oprit din a mai scădea, datorită slăbiciunii USD. Perechea a înregistrat un avans major în ultimele zile și se tranzacționează ușor peste nivelul de 1.3030 la momentul scrierii articolului. Cu toate acestea, se estimează că prețul va avea o reacție negativă la media mobilă de 50 de perioade (cercul portocaliu). Sursa: xStation5

Acordul comercial dintre SUA și China ar putea fi anunțat săptămâna viitoare

Sentimentul de pe piețele globale este mai optimist astăzi datorită raportului CNBC publicat ieri. Mai exact, agenția de știri de afaceri susține că acordul comercial dintre SUA și China ar putea fi anunțat vineri (10 mai). S-a declarat că părțile conflictului pot folosi vizita de săptămâna viitoare a vicepremierului chinez Lie la Washington pentru a anunța acordul. Cu toate acestea, dezvăluirile se bazează pe surse anonime și nu pe confirmări oficiale.

BNR a publicat astazi noul indice care va intra in calculul dobânzilor la credite

Banca Natională a Romaniei a publicat astazi noul indice de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019, valoarea sa fiind de 2,36%.

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) reglementat de OUG 19/2019

Analiză efectuată de XTB Online Trading.[/emaillocker]


 

[ajax_load_more]