BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială au lansat o nouă monedă virtuală numită „Learning Coin”

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Potrivit Financial Times, Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială au lansat o nouă monedă virtuală numită „Learning Coin„, pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează tehnologia blockchain.

Aceasta nu va avea o valoare monetară, deci nu este o monedă în adevăratul sens al cuvântului precum Bitcoin. Scopul creării Learing Coin este de a înțelege mai bine tehnologia blockchain și a modului în care aceste instrumente pot fi implementate în economia reală. Proiectul vizează construirea unei „baze puternice de cunoștințe” în jurul tehnologiei blocurilor în rândul personalului organizațiilor.

Dezvoltarea tehnologiei din domeniul cripto-activelor și a tehnologiei registrelor distribuite evoluează rapid, la fel ca și cantitatea de informații (atât neutră, cât și învechită) care o înconjoară. Acest lucru obligă băncile centrale, autoritățile de reglementare și instituțiile financiare să recunoască un decalaj în creștere al cunoștințelor dintre legiuitori, factorii de decizie politică, economiști și tehnologie.

În practică, angajații FMI și ai Bancii Mondiale vor avea acces la o platformă de învățare, prin intermediul careia vor putea partaja continut video, prezentări inclusiv studii de cercetare, avand totodată posibilitatea să castige „monede virtuale” pe care le vor putea răscumpara in schimbul unor recompense.

Interesul sporit al utilizării monedelor virtuale în viața reală încurajează factorii de decizie politică să ia în considerare implementarea unor reglementări adecvate, iar acest subiect urmează să fie abordat în timpul următorului summit G20, care va avea loc luna viitoare în Japonia.

CITESTE SI:  După un an record în 2023, Fondul Proprietatea își bugetează un profit net de 28,3 mil lei, în scădere semnificativă față de anul trecut

Bitcoin continuă să crească, celelalte monedele alternative rămânând în urmă

Deși mișcarea Bitcoin a luat recent o pauză după raliul impresionant de la începutul lunii aprilie, prețul pare că se consolidează după ce a înregistrat câștiguri mari în ultimele zile. Retragerea actuală seamănă cu corecția văzută pe 24 februarie. Privind înainte, este greu totuși de anticipat când va avea loc o nouă creștere a prețului Bitcoin, dar corecția relativ redusă care a avut loc până acum poate sugera că incă este apetit de cumparare, nivelul psihologic cheie fiind localizat la 6.000 de dolari, conform brokerilor de la XTB Online Trading.

Coinbase lansează un card de debit Visa

Conform aceleiași surse, unul dintre cele mai mari exchange-uri de monede virtuale, Coinbase, va lansa un card de debit Visa care va fi conectat cu conturile Coinbase – un pas important în implementarea monedelor virtuale în viața cotidiană.

Cardul le va permite astfel indivizilor să facă cumpărături și retrageri de numerar de la ATM-uri. Cardul de debit Coinbase Visa va permite utilizatorilor să plătească prin criptomonede, precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Ripple. Coinbase nu va percepe comisioane pentru tranzacțiile în lira engleză (GBP), dar va fi 0,3% pentru cele EUR și 3% pentru tranzacțiile transfrontaliere. La început, cardul Coinbase va fi disponibil doar în Marea Britanie, dar compania intenționează să extindă acest produs și în alte țări europene.


 

[ajax_load_more]