BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Indicele bursei din Hong Kong se apreciază ca urmare a rezultatului alegerilor locale

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Săptămâna curentă a început într-o notă pozitivă, după ce o parte din incertitudinile legate de situația comercială au fost alungate de știrile optimiste venite de la cele două tabere.

Astfel, nesiguranța cu privire la probabilitatea încheierii unui acord a fost alungată, după ce China a anunțat înăsprirea pedepselor pentru furtul de proprietate intelectuală în încercarea de a debloca discuțiile dintre cele două state.

Ulterior, entuziasmul investitorilor a fost alimentat de raportul China’s Global Times conform căruia Beijing și Washington au ajuns la o înțelegere extinsă cu privire la Prima Fază a Acordului.

În acest context constructiv pentru piețe, indicele bursier din Hong Kong a ieșit în evidență, înregistrând printre cele mai bune performanțe la nivelul acestei clase de active, avansând la finalul ședinței cu 1,50%.

Testează-ți strategiile de tranzacționare pe o platformă de investiții completă

Această evoluție remarcabilă a fost alimentată de rezultatul alegerilor locale din Hong Kong, în timpul cărora candidații pro-democrație au obținut o victorie categorică: aproape 90% din cele 452 de locuri de consilieri regional.

În plus, trebuie să remarcăm și prezența la vot record de peste 71% (aproximativ 3 milioane de cetățeni) care pare să fi fost determinată de neliniștea de pe plan local. Aceste rezultate sugerează nemulțumirea legată de guvernul actual și indică o susținere pasivă a protestelor, cetățenii dorind obținerea libertății și a democrației. Guvernul actual a declarat că respectă rezultatele și își dorește ”continuarea situației liniștite și sigure”.

CITESTE SI:  Analiză XTB: Prețul grâului trece printr-un carusel neobișnuit. Care sunt estimările pentru această vară?

Acest deznodământ i-a încurajat pe investitori, a căror atitudine bullish a dus la un gap ascendent la deschiderea ședintei de tranzcționare de peste 1%. Ulterior, mișcarea de creștere s-a extins până în zona nivelului de rezistență de la 27049 de puncte, unde prețul a întâmpinat mai multă opoziție.

Deși inițial această barieră a fost depășită, impulsul nu a obținut susținerea necesară iar prețul a revenit sub acest prag de interes unde a evoluat pentru o bună perioadă din sesiunea de astăzi. În acest moment prețul încearcă o nouă depășire a acestei bariere dar care va avea nevoie de argumente destul de solide pentru a avea succes.

Totuși, în cazul în care se va confirma, cotația s-ar putea îndrepta către 27199 de puncte și chiar către 27366 de puncte. În caz contrar, un ricoșeu al prețului ar putea determina o testare a suportului de la 26927 de puncte.

Analiză efectuată de XTB Online Trading.


 

[ajax_load_more]