BET
12294.26
-1.78%
BET-TR
23305.43
-1.78%
BET-FI
50404.64
-1.53%
BETPlus
1834.85
-1.7%
BET-NG
936.34
-1.16%
BET-XT
1073.35
-1.64%
BET-XT-TR
2021.09
-1.64%
BET-BK
2250.54
-1.57%
ROTX
27410.72
-1.89%

Indicele bursei din Hong Kong se apreciază ca urmare a rezultatului alegerilor locale

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Săptămâna curentă a început într-o notă pozitivă, după ce o parte din incertitudinile legate de situația comercială au fost alungate de știrile optimiste venite de la cele două tabere.

Astfel, nesiguranța cu privire la probabilitatea încheierii unui acord a fost alungată, după ce China a anunțat înăsprirea pedepselor pentru furtul de proprietate intelectuală în încercarea de a debloca discuțiile dintre cele două state.

Ulterior, entuziasmul investitorilor a fost alimentat de raportul China’s Global Times conform căruia Beijing și Washington au ajuns la o înțelegere extinsă cu privire la Prima Fază a Acordului.

În acest context constructiv pentru piețe, indicele bursier din Hong Kong a ieșit în evidență, înregistrând printre cele mai bune performanțe la nivelul acestei clase de active, avansând la finalul ședinței cu 1,50%.

Testează-ți strategiile de tranzacționare pe o platformă de investiții completă

Această evoluție remarcabilă a fost alimentată de rezultatul alegerilor locale din Hong Kong, în timpul cărora candidații pro-democrație au obținut o victorie categorică: aproape 90% din cele 452 de locuri de consilieri regional.

În plus, trebuie să remarcăm și prezența la vot record de peste 71% (aproximativ 3 milioane de cetățeni) care pare să fi fost determinată de neliniștea de pe plan local. Aceste rezultate sugerează nemulțumirea legată de guvernul actual și indică o susținere pasivă a protestelor, cetățenii dorind obținerea libertății și a democrației. Guvernul actual a declarat că respectă rezultatele și își dorește ”continuarea situației liniștite și sigure”.

CITESTE SI:  Radu Puiu, XTB: Se mai poate evita o recesiune economică? Scumpirea carburanților îngrijorează atât guvernele lumii, cât și investitorii

Acest deznodământ i-a încurajat pe investitori, a căror atitudine bullish a dus la un gap ascendent la deschiderea ședintei de tranzcționare de peste 1%. Ulterior, mișcarea de creștere s-a extins până în zona nivelului de rezistență de la 27049 de puncte, unde prețul a întâmpinat mai multă opoziție.

Deși inițial această barieră a fost depășită, impulsul nu a obținut susținerea necesară iar prețul a revenit sub acest prag de interes unde a evoluat pentru o bună perioadă din sesiunea de astăzi. În acest moment prețul încearcă o nouă depășire a acestei bariere dar care va avea nevoie de argumente destul de solide pentru a avea succes.

Totuși, în cazul în care se va confirma, cotația s-ar putea îndrepta către 27199 de puncte și chiar către 27366 de puncte. În caz contrar, un ricoșeu al prețului ar putea determina o testare a suportului de la 26927 de puncte.

Analiză efectuată de XTB Online Trading.