BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Indicii de pe Wall Street ating noi maxime istorice în sezonul raportărilor pe fondul informațiilor pozitive din piața muncii

Autor: Financial Market
Timp de citit: 5 minute

Dow Jones Industrial Average (DJIA) si S&P500 au atins un nou record pe masură ce sentimentul investitorilor a fost stimulat de rapoartele de câștig mai bune ale companiilor și de un nou record pentru Bitcoin care a depășit borna de 63.000 de dolari.

Dow a câștigat 78 de puncte, sau 0,22%, până la aproximativ 35.755, atingând un nou maxim istoric in timp ce S&P 500 a adăugat 23 puncte, sau 0,5%, pana la 4.568 de puncte.

Evolutiile vin pe fondul informatiilor pozitive din piata muncii din SUA, numărul celor care au depus cereri noi pentru ajutoare de șomaj a scăzut la 290 de mii în săptămâna care se încheie pe 16 octombrie, cel mai scăzut nivel din martie 2020 și sub așteptările pieței de 300 de mii.

Totuși, numărul cererilor noi rămâne cu mult peste cele dinaintea pre-pandemiei de aproximativ 210 mii. Piața muncii isi revine, dar treptat, exista in continuare o penurie de lucratori in multe sectoare de activitate. Datele de la Departamentul Muncii din SUA au arătat recent că în luna august 4,3 milioane de persoane au renuntat la un loc de munca și aproape 10,4 milioane de locuri de muncă au aparut pe piata. Deci, un dezechilibru major. Cererile continue au scăzut la 2.48 mil în săptămâna care se încheie pe 9 octombrie 2021 de la 2.6 mil în săptămâna precedentă.

Iata ce rezultate au raportat companiile din SUA pana acum:

Netflix – Rezultate execelente dpdv al veniturilor si al profitabilitatii dar si mai bine dpdv al numarului de noi abonati. Netflix a adaugat 4,4 milioane de abonati noi față de cele 3,84 milioane așteptate si fata de 2.2 mil cat au adus in Q3 2020, compania declarand ca acum are 214 mil.

Netflix a spus că se așteaptă să adauge 8,5 milioane de abonați în al patrulea trimestru. „Avem atât de mult conținut în trimestrul IV, așa cum nu am avut niciodată,” a declarat Reed Hastings, CEO-ul companiei.

O noutatate este faptul ca Netflix a anunțat că va folosi noi valori pentru raportarea numarului de abonati, mai exact, va începe să raporteze orele vizualizate, decât numărul de conturi. Squid Game a devenit „cea mai mare emisiune TV filmată vreodată” fiind urmarita de 142 de milioane de gospodării la nivel global în primele patru săptămâni.

Verizon – Rezultate foarte bune si pentru gigantul din sectorul telecom din SUA, venituri in crestere si o profitabilitate foarte buna, 6.6 mld$, +45%. Veniturile din servicii wireless au adus aproape 17 mld dolari in crestere cu 4%, compania a adaugat 129k de noi abonamente de mare viteza si 700k de abonamente postpaid, ceea ce duce la 122 mil numarul total de utilizatori.

Mai mult de 1 din 5 clienti, deci peste 20% au servicii de telefonie mobila 5G. Veniturile totale au ajuns la aproape 33 mld $, +4.3%. Compania a incheiat trimestrul III cu un Free Cash Flow de peste 17 mld $. In pesrpectiva, Verizon se asteaptă ca veniturile din wireless să crească cu 4% pana la finalul anului.

IBM – Daca pana acum am vazut rezultate bune, schimbam putin registrul pentru IBM, o companie de-o viata am putea spune, desi a inregistrat venituri aproape egale cu aceeasi perioada a anului trecut, a inregistrat un recul dpdv al profitabilității si pretul actiunii s-a corectat destul de mult imediat dupa rezultate.

Profitul net a scăzut cu 35%, deoarece marja brută a companiei s-a redus la 46,4% de la 48% în trimestrul anterior. Rezultatele „nu au depășit așteptările noastre”, le-a spus CEO-ului IBM Arvind Krishna analiștilor la o conferință telefonică.

Segmentul global de servicii, care conține servicii gestionate, externalizare și asistență, a contribuit cu venituri de 6,15 miliarde USD, in scadere cu aproximativ 5% față de anul precedent și sub consensul de 6,25 miliarde de dolari în rândul analiștilor.

Divizia Cloud & Cognitive Software, inclusiv Red Hat, a realizat venituri de 5,69 miliarde de dolari, în creștere cu 2,5%, veniturile din unitatea globală de consultanță a IBM au crescut cu aproximativ 12%, până la 4,43 miliarde dolari, depășind consensul analistilor iar veniturile din sisteme, inclusiv hardware, au fost de 1,11 miliarde de dolari, în scădere cu aproape 12%. Compania nu a oferit îndrumări pana la finalul anului.

CITESTE SI:  Antibiotice Iasi lansează o nouă gamă de produse veterinare

Tesla – Compania e pe val si beneficiază de un climat favorabil care o plasează in centrul atentiei. Venituri și profituri record în al treilea trimestru, compania a raportat un venit net de 1,6 miliarde de dolari (GAAP), a doua oară când a depășit 1 miliard de dolari, în trimestrul trecut, venitul net fiind de 331 milioane dolari.

Veniturile totale au crescut si ele putin cu aprox 4%, rezultatele record fiind determinate de marjele brute îmbunătățite de 30,5% pentru activitatea sa de automobile și de 26,6% în ansamblu.

Veniturile din automobile au crescut la 12,06 miliarde USD, iar costurile veniturilor din automobile s-au ridicat la 8,38 miliarde USD pentru trimestrul III. Tesla a generat, de asemenea, venituri de 806 milioane USD din afacerea sa energetică, care combină produse solare și de stocare a energiei, și 894 milioane USD din servicii și alte venituri, care includ întreținerea și reparațiile vehiculelor, asigurarea auto și vânzările de mărfuri marca Tesla, printre altele.

În al treilea trimestru, Tesla a înregistrat o depreciere de 51 de milioane de dolari legată de investiția sa în Bitcoin, pe care a raportat-o ​​în cadrul cheltuielilor „de restructurare și alte cheltuieli”.

Tesla a livrat 241.300 vehicule electrice și producție de 237.823 vehicule, spre deosebire de alți producători de autovehicule, vânzările Tesla au crescut pe parcursul trimestrului, stabilind un nou record al companiei, în ciuda penuriei de cipuri și a provocărilor lanțului de aprovizionare care afectează industria.

Tesla schimba si bateriile care vor echipa masinile din categoria standard si dacă pana acum a folosit cele pe Litiu-Ion, acum va folosi baterii cu litiu fier fosfat (LFP) la nivel global.

United Airlines – Compania a înregistrat venituri mai mari decât se aștepta după recuperarea cererii de călătorii. United a înregistrat un venit net de 473 milioane dolari datorită ajutorului federal de salarizare de 1,13 miliarde dolari.

Vânzările sale în al treilea trimestru au totalizat 7,75 miliarde de dolari, comparativ cu așteptările analiștilor din Wall Street pentru 7,64 miliarde de dolari și în scădere cu 32% față de același trimestru din 2019, înainte de începerea pandemiei.

United a declarat că se așteaptă la o capacitate de utilizare cu 23% mai mica față de 2019 și că vânzările sale din ultimele trei luni ale anului vor scădea cu 25% până la 30% față de aceeași perioadă de acum doi ani, când a adus 11,38 miliarde $.

United a declarat că se așteaptă să plătească în medie 2,39 dolari pe galon pentru combustibil în al patrulea trimestru, în creștere de la 2,14 dolari în al treilea trimestru, deci +12%. O evolutie modestă de la începutul anului.

Haliburton – O companie americană de servicii petroliere a raportat castiguri peste asteptarile analistilor. Halliburton (ticker: HAL) a raportat un profit ajustat de 28 de cenți pe acțiune, depășind previziunile pentru 27 de cenți pe acțiune, la vânzări de 3,9 miliarde de dolari, usor sub așteptările pietei de 3,91 miliarde de dolari.

Acțiunile Halliburton au beneficiat de creșterea prețurilor petrolului din ultimele luni. Compania a raportat un profit net de 236 milioane dolari fata de o pierdere de 17 mil in Q3 2020. “Văd un ciclu de crestere pe mai mulți ani în curs de desfășurare, si o cerere crescută pentru serviciile noastre, atât pe plan internațional, cât și în America de Nord” a declarat CEO-ul companiei.

Au crescut veniturile din productie si foraj determinate de o activitate crescută pe mai multe linii de business din emisfera vestică, o activitate mai mare în Orientul Mijlociu/Asia, precum și creșterea serviciilor de intervenție în zona Europa/Africa. Fluxul de numerar din activitățile operaționale a atins 617 milioane de dolari și FCF 469 milioane dolari, o evolutie foarte buna de la inceputul anului, 40% din care 30% doar in ultima lună