BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Piețele europene au început în creștere sesiunea de marți, cu indicele DAX la maxime istorice

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

• Piețele europene au început în creșterea sesiunea de marți

• Indicele DAX al bursei germane retestează maximele istorice

• Daimler reduce dividendele cu peste 70%

Sursa: xStation5

Acțiunile europene au început sesiunea de astăzi în creștere datorită câștigurilor solide obținute pe piețele de acțiuni din SUA și Asia. Indicele german DAX a deschis astăzi în apropierea nivelului de 13600 puncte (+ 0,81%) și a retestat maximul istoric la începutul sesiunii cash. Acțiunile din Olanda și Rusia au înregistrat cele mai bune performanțe, în timp ce companiile din Polonia și Spania marchează cele mai slabe evoluții.

Indicele german DAX traversează o nouă săptămână puternică. Indicele recuperează astfel o parte din declinurile de ieri, apreciindu-se cu 0,5% în raport cu nivelul de închidere al săptămânii trecute. Indicele a ricoșat din limita inferioară a structurii Overbalance la începutul lunii februarie, atingând astăzi limita superioară.

De reținut că zona de preț marcată de maximele anterioare a înregistrat adesea o inversare a comportamentului prețurilor și nu putem exclude un scenariu asemănător. În caz contrar, indicele ar putea revizita nivelul de la 12935 puncte. O revenire deasupra pragului de 13635 puncte ar duce cotația în noi teritorii.

Performanța membrilor DAX la 11:32 am ora României. Sursa: Bloomberg

Peste ocean, Bloomberg raportează că T-Mobile SUA ar putea câștiga aprobarea în instanță pentru o preluare de 26,5 miliarde de dolari a Sprint Corp. Verdictul oficial poate fi anunțat astăzi la primele ore ale dimineții din SUA. Atât T-Mobile, cât și Sprint s-au apreciat ieri după închiderea sesiunii. Deutsche Telekom (DTE.DE)proprietarul T-Mobile, își continuă avansul astăzi.

Daimler (DAI.DE) a raportat rezultatele pentru întregul an 2019. Veniturile au crescut cu 3% an/an până la 172,7 miliarde EUR, în timp ce EBIT a scăzut cu peste 60% an/an la 4,3 miliarde EUR. Indicatorul EBIT ar fi de 10,3 miliarde EUR (-7% an/an) dacă nu ar fi fost afectat de evenimentele neprevăzute.

CITESTE SI:  Vânzările Adidas din al treilea trimestru au scăzut cu peste 6% pe fondul reducerii stocurilor

Venitul net a ajuns la 2,7 miliarde EUR (-64,4% an/an). Totuși, dividendele ar putea să influențeze major evoluția de astăzi a acțiunilor Daimler. Producătorul auto german a decis să reducă plata de la 3,25 EUR la 0,90 EUR. Decizia a fost motivată cu reducerile de costuri necesare pentru procesul (scump) de reorientare către vehiculele electrice.

Deutsche Bank (DBK.DE) a precizat de asemenea că intenționează să strângă cel puțin un miliard de dolari în capital suplimentar de nivel 1, prețul actiunilor depreciindu-se în urma știrilor.

Sursa: xStation5

Daimler (DAI.DE) a deschis astăzi cu gap ascendent major, testând zona de preț de la 45 EUR la scurt timp după deschiderea sesiunii. Totuși, odată cu trecerea timpului, investitorii au început să acorde o atenție mai mare câștigurilor companiei, mai degrabă decât sentimentului pieței. Prețul acțiunii a pierdut avansul de astăzi și, la un moment dat, a scăzut sub minimul de ieri. În cazul în care vânzătorii rămân în control, cele mai apropiate de urmărit sunt 41,50 EUR și 40,55 EUR.

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri
Informaţiile sau materialele prezentate pe website-ul www.financialmarket.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. www.financialmarket.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanțele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. În consecință, www.financialmarket.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.


 

[ajax_load_more]