BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Piețele financiare rămân tensionate pe fondul temerilor privind răspândirea coronavirusului

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Numărul de victime cauzat de coronavirus a depășit pragul de 80, investitorii rămânând in continuare tensionați,  in timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut la 2700. Totodată, din ce în ce mai multe țări au luat in considerare interzicerea intrării pe propriul teritoriu al locuitorilor din orașul chinez Wuhan, unde virusul a fost raportat pentru prima dată, se arată intr-o analiză a XTB Online Trading.

Piețele financiare din Asia au suferit o lovitură azi, indicele japonez Nikkei închizând cu o scădere de 2,03%. Bursele din China au fost închise pentru Anul Nou, iar piața din Australia a fost închisă datorită zilei Australiei.

Sursa CNN Money

Petrolul este un alt activ ce este afectat de temerile legate de coronavirus, suferind o depreciere de peste 2%. Cotația a atins cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii octombrie 2019. De asemenea, metalele prețioase beneficiază accentuarea aversiunii față de risc, iar aurul și argintul au câștigat în jur de 0,5%

Testează-ți strategiile de tranzacționare pe o platformă de investiții completă

Pe piața valutară, JPY și CHF au înregistrat cele mai bune performanțe la nivelul monedelor G10, în timp ce dolarul australian (AUD) si cel cel neozeelandez (NZD) au suferit corecții. Totuși, trebuie menționat că lichiditatea în timpul orelor de tranzacționare din Asia a fost scăzută din cauza sărbătorilor din China și Australia.

In Orientul Mijlociu continua tensiunile, Ambasada SUA din Irak fiind lovită duminică de rachete. Nu există rapoarte oficiale cu privire la victime, dar piețele bursiere par să fie concentrate pe amenințarea coronavirusului.

CITESTE SI:  Piețele de acțiuni stagnează pe măsură ce investitorii așteaptă datele privind inflația din SUA

In Europa, dupa ce săptămana trecută Banca Centrala Europeană a decis mentinerea ratelor de dobandă neschimbate, continua discutiile privind Brexitul precum si o serie de noi intelegeri intre tarile membre in legatură cu unele taxe digitale care ar urma sa fie impuse companiilor de tehnologie de peste ocean.

Mai mult, Times of London relatează că premierul britanic, Boris Johnson, ar putea impune taxe vamale bunurilor din UE și SUA pentru a accelera negocierile comerciale. Brânzeturile din Franța și mașinile germane au fost enumerate drept potențiale ținte.

Se zvonește de asemenea că blocul de centru-stânga din Italia, condus de Partidul Democrat, a câștigat alegerile locale duminică, ceea ce ar reprezenta o lovitură pentru Partidul Liga a lui Salvini.

Urmărește evoluția instrumentelor preferate direct din platforma de tranzacționare

Conform Prime Transaction, la Bursa de Valori Bucuresti, toti indicii au inregistrat cresteri la finalul săptămânii trecute. Acestea au fost cuprinse intre 0.16% indicele BET-NG si 0.87% indicele BET, valoarea tranzactiilor fiind de 10,66 milioane euro in crestere fata de ziua precedentă.

Banca Transilvania (TLV) rămane locomotiva emitentilor dupa valoarea tranzactionata, realizand aproape 30% din rulajul zilei. Din cadrul indicelui BET, cresteri mai mari de un procent au fost inregistrate de Alro SA (ALR) 3.45%, Fondul Proprietatea (FP) 1.95%, BRD 1.87%, Transgaz (TGN) 1.67% si Medlife (M) 1.39%. La polul opus, nicio societate nu a scazut mai mult de un procent.


 

[ajax_load_more]