BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Producătorul american Tesla a obținut o scutire de taxe pentru automobilele vândute în China

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Autoritățile chineze au anunțat vineri că producatorul american de masini electrice Tesla (TSLA) a câștigat o scutire de la o taxă de achiziție in valoare de 10%, ceea ce va reduce prețul final pe care clienții din cea de-a doua economie a lumii vor trebui să îl plătească pentru Modelul 3, Modelul S sau Modelul X, precizează CNN.

Elon Musk, CEO-ul companiei, se intoarce astfel cu un beneficiu important de la intalnirea avută saptămâna trecută cu autoritatile chineze si cu Jack Ma, CEO-ul gigantului Alibaba.

Treizeci și patru de producători auto s-au aflat pe lista de scutiri, care a fost eliberată de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China, lista aplicându-se în special autoturismelor realizate de societăți mixte între companii chineze și străine, cum ar fi Daimler (DDAIF) și Toyota (TM). Tesla este insă singurul producător străin care a primit o scutire pe cont propriu.

Scutirea a fost concepută pentru a ajuta companiile care produc mașini folosind noi forme de energie, cum ar fi vehiculele electrice și se va aplica atât mașinilor fabricate în China, cât și celor importate.

Scutirea pentru Tesla a fost anunțată în aceeași zi când Musk s-a întâlnit cu ministrul chinez al transporturilor, Li Xiaopeng, potrivit unei declarații postate pe social media de Ministerul Transporturilor din China.

În timp ce Tesla construieste deja noua fabrică Gigafactory în China, aprovizionarea se bazează în continuare pe fabrica principală din Fremont, California, pentru a produce vehicule pentru cea mai mare piață auto din lume. În trecut, compania și-a redus prețurile de vânzare pentru a absorbi costurile cu taxele chineze.

CITESTE SI:  Analiză XTB: Proprietarul Jean Paul Gaultier pregătește listarea la bursă. Cel mai mare eveniment din ultimul deceniu din Spania poate genera miliarde de euro

Producătorul auto american are însă planuri ambițioase pentru China. Noua fabrică de productie din Shanghai, Gigafactory – este în construcție încă de la începutul anului, fiind prima fabrică a companiei din afara Statelor Unite.

Mai mult de atât, este prima dată când China a lăsat un producător auto străin să deschidă o fabrică în țară fără un partener local.

Intr-o conferință telefonică cu investitorii din luna iulie, Musk le-a spus analiștilor că se așteaptă ca cererea pe termen lung a Modelului 3 din acea fabrică să fie de aproximativ 5.000 de unități pe săptămână, Modelul 3 fiind de altfel cea mai vândută mașină a companiei.

Vorbind într-o conferință la Shanghai cu CEO-ul Alibaba (BABA), Jack Ma, joi, Musk a spus că este în oraș pentru a vizita fabrica și a fost impresionat de progresele pe care le-a văzut până acum cu construcția.

Victoria reputată de Musk vine in contextul in care o nouă rundă de tarife a intrat în vigoare la 1 septembrie, Statele Unite impunând taxe pe bunuri din China în valoare de 110 miliarde de dolari, în timp ce China a pus tarife pe bunuri americane în valoare de 75 de miliarde de dolari.

De reținut că, de data aceasta, taxele din SUA par a-i afecta semnificativ și pe consumatorii din SUA, produsele influențate de tarife variind de la încălțăminte și îmbrăcăminte până la textile pentru casă și chiar anumite produse tehnologice precum Apple Watch.


 

[ajax_load_more]