BET
16912.55
0.44%
BET-TR
35091.49
0.44%
BET-FI
59787.9
-0.18%
BETPlus
2498.76
0.41%
BET-NG
1206.76
0.14%
BET-XT
1439.91
0.35%
BET-XT-TR
2954.06
0.35%
BET-BK
3109.65
0.43%
ROTX
37138.26
0.43%


Producatorul german BMW a anunțat o scădere abruptă a profitului, pe fondul unei posibile amenzi din partea UE

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Constructorul auto german BMW a anunţat că profitul net aferent primului trimestru al anului a scazut cu 78% datorită inregistrarii unor cheltuieli cu provizioanele in contul unei posibile amenzi de 1,4 miliarde euro, din partea Autoritatii de reglementare a Uniunii Europene, precizează FT.com.

Producatorul german este acuzat că a intarziat procesul de instalare a unor tehnologii noi pentru a reduce emisiile poluante ale autovehiculelor comercializate.

Astfel, compania a raportat un profit operational de 589 de milioane euro in comparatie cu 2,7 miliarde euro in aceeasi perioadă a anului trecut, pe fondul diminuarii cu 7% a marjei operationale. Cu toate acestea, veniturile companiei au fost stabile, in conformitate cu previziunile, compania reusind să livreze un numar record de autohevicule (peste 600.00), a precizat Harald Krueger, CEO BMW.

Suntem in continuare optimisti cu privire la evoluția business-ului pentru a doua jumatate a anului, pe masura ce vom lansa noi modele, tinând cont de cresterea cheltuielilor cu implementarea noilor tehnologii care afectează intrega industrie automotive,” a declarat Krueger.

Evolutie pret actiuni BMW. Sursa Google Finance

Pentru a face față presiunilor din piață, BMW a anunțat încă din luna martie un plan de economii de 12 miliarde de euro menit să îmbunătățească timpul de dezvoltare al noilor modele, cooperand chiar cu rivalii de la Daimler AG in sectorul automobilelor autonome si cel al serviciilor de mobilitate (ride sharing).

CITESTE SI:  One United Properties se extinde în segmentul locuințelor premium accesibile, printr-o nouă achiziție strategică

Compania ar putea întâmpina alte dificultăți dacă Administrația Trump va introduce noi taxe pentru importurile din China, autoritățile chineze taxand deja suplimentar comerțul cu Statele Unite unde BMW are o unitate de productie in Carolina de Sud in care asambleaza in special automobile de teren (modelele din gama X).

Comentariile de pe Twitter ale Presedintelui american au continuat să facă valuri in piață si astăzi, înainte de o nouă rundă de negocieri comerciale la nivel înalt. Ministerul de Comerț al Chinei a confirmat în cele din urmă marți că vicepremierul Liu He va participa la negocierile de la Washington pe 9-10 mai, în speranța că discuțiile nu s-au terminat complet.

Cu toate acestea, reprezentantul Statelor Unite, Secretarul Treoreriei Steven Mnuchin a insistat că dacă China nu își îndeplinește angajamentele, discuțiile privind majorarea tarifelor la importurile chinezești vor continua și vineri.


 

[ajax_load_more]