BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


SUA a introdus și alte companii din China pe lista sancțiunilor. Boeing, afectată de tensiunile comerciale

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Valul de vești nefavorabile nu pare că se oprește. Statele Unite ale Americii au introdus și alte companii din China pe lista sancțiunilor, inclusiv nume din domeniul camerelor de supraveghere ori ale tehnologiei de recunoaștere facială, limitând aprovizionarea acestora cu componente din SUA, dar riscând o semnificativă deteriorare a relațiilor chiar cu 2 zile înainte de o nouă rundă de discuții, se arată intr-o analiză a brokerilor de la XTB Online Trading.

Deși întâlnirea dintre oficialii chinezi și cei americani de joi este tot mai aproape, situația de pe plan comercial nu pare să se aplaneze.

Cele două tabere continuă să recurgă la măsuri agresive, care ar putea urmări să indice o poziție fermă, punând astfel presiune pe cealaltă parte. Ultimele decizii sugerează că statul chinez și-a revizuit descendent așteptările cu privire la aceste discuții, luând în considerare scurtarea vizitei la Washington.

Pe de altă parte, administrația americană a hotărât să adauge 8 companii chineze din sectorul tehnologic pe o listă neagră. Această măsură nu a fost trecută cu vederea de către oficialii chinezi, Ministrul de Externe avertizând investitorii să fie vigilenți întrucât vor fi luate măsuri de retaliere ca urmare a deciziei SUA.

În plus, administrația Trump consideră restricționarea numărului de acțiuni la companii din China deținute de fondurile de pensii americane. Pe lânga disputa cu China, și relațiile comerciale cu UE sunt puse sub presiune.

Între UE și Marea Britanie temperatura a coborât și mai mult, după ce Downing Street a comunicat că un acord cu UE este aproape imposibil. Într-o altă sesiune, datele neașteptat de slabe din sfera prețurilor pentru producători ar fi introdus optimism, sprijinind ideea unei susțineri monetare a Fed, astăzi, însă, tendința pare a fi de concentrare pe jumătatea goală a paharului, interpretând cifrele drept o nouă dezamăgire asociată sectorului industrial. 2917.7 este o zonă de bătălie importantă pentru indicele S&P500, dar nu este obligatoriu ca suportul să reziste în acest mediu după deschiderea din SUA„, precizează Claudiu Cazacu, Chief Strategist in cadrul brokerului.

Grafic US500 – H1. Sursa: xStation5

Boeing, afectată de tensiunile comerciale

CITESTE SI:  Volumele IPO globale au scăzut cu 7% în primul trimestru 2024, dar valoarea tranzacțiilor a crescut cu 7% de la an la an

Acțiunile Boeing au suferit astăzi în urma publicării unui raport conform cărora tensiunile dintre instituțiile de reglementare din SUA și UE ar putea întârzia întoarcerea aeronavei 737 Max.

Boeing (BA) a început sesiunea cu un gap descendent de aproximativ 1,45%. Prețul a indicat o oarecare îmbunătățire relativă în piața de capital, dar rămâne în continuare la aproximativ 15% de maxime.

Compania s-a aflat în titlurile publicațiilor și din alt motiv: aceasta a anunțat că va investi 20 de milioane de dolari în compania de turism spațial a lui Richard Branson, Virgin Galactic.

Investiția presupune deținerea de noi acțiuni în cadrul Virgin Galactic, entitate ce plănuiește să se listeze înainte de sfârșitul anului, după fuzionarea cu Social Capital Hedosophia Holdings. După IPO, Virgin Galactic ar deveni prima companie de turism spațial tranzacționată public.

Din punct de vedere tehnic, prețul se afla pe un trend ascendent început pe 2 octombrie. Odată cu gap-ul descendent, cotația a scăzut sub linia ascendentă de trend, pe care a negat-o. Pe intervalul H1 se poate vedea o testare a nivelului de suport de la aproximativ 369,55, iar o confirmare a acesteia ar putea deschide drumul către o corecție mai amplă ce s-ar putea extinde către 363,09.

Traderii ar trebui să fie vigilenți, întrucât orice informație legată de subiectele actuale de interes (în special despre relația comercială dintre SUA și China) ar putea determina un grad ridicat de volatilitate în piețe. La momentul scrierii (cu 4 ore înaintea inchiderii sesiunii de tranzacționare), acțiunea pierde aproximativ 1,7%.

Analiză efectuată de XTB Online Trading.