BET
14820.81
-0.08%
BET-TR
30603.22
-0.06%
BET-FI
57106.15
-1.39%
BETPlus
2201.05
-0.04%
BET-NG
1083.45
-0.22%
BET-XT
1277.26
-0.02%
BET-XT-TR
2607.57
0%
BET-BK
2784.66
0.18%
ROTX
33021.12
0.28%


Tesla va încetini producția de mașini electrice la fabrica din China pe parcursul lunii ianuarie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Tesla va menține o producție scăzută la uzina din Shanghai, situație începută în luna decembrie, care va fi prelungită conform documentului de planificare al Tesla (TSLA.US), chiar și în ciuda faptului că guvernul chinez atenuează restricțiile legate de covid.

Astfel, producția va dura 17 zile în luna ianuarie între 3 și 19 și se va opri în perioada 20-31 ianuarie pentru o pauză prelungită pentru Anul Nou Chinezesc, potrivit Reuters.

Motivul din spatele reducerii producției nu a fost specificat și nu este clar dacă lucrările vor continua în afara liniilor de asamblare pentru Modelul 3 și Modelul Y la fabrică în timpul pauzei programate.

La fel ca și concurenții săi, Tesla a înregistrat și o scădere a cererii în China, cea mai mare piață auto din lume. Pentru a atrage clienți, compania a redus prețurile pentru vehiculele Model 3 și Model Y cu până la 9% în China și a oferit o subvenție pentru costurile de asigurare pentru clienții care și-au cumpărat mașini în luna decembrie.

La începutul anului trecut, Tesla și-a stabilit un obiectiv de creștere cu 50% a producției și a livrărilor de vehicule electrice în 2022. Pe baza previziunilor curente din trimestrul IV, consensul analiștilor estimează că producția va crește cu aproximativ 45%.

Cu toate acestea, analiștii încă se așteaptă la venituri și vânzări mult mai puternice în ultimul trimestru din 2022, comparativ cu anul trecut.

Se așteaptă ca Tesla să raporteze cifre solide pentru cel de-al patrulea trimestru 2022. Merită să ne amintim că aproape toți producătorii auto au avut probleme cu realizarea obiectivelor de vânzări în anul precedent. Sursa: Tip Ranks

În ciuda temerilor de recesiune, a ratelor în creștere și a îngrijorărilor legate de conducerea lui Musk, investitorul Tesla și managerul Future Fund, Gary Black, continuă să aibă încredere și să dețină în portofoliu acțiunile companiei, la fel ca și Cathie Wood, de la ARK Invest, care a cumpărat pe scăderea din ultimele luni.

CITESTE SI:  Venituri în scădere cu 37% pentru Romgaz dupa prime nouă luni. Cea mai mare parte a producției a fost vândută la prețul reglementat de 150 lei/MWh

Pe de altă parte, Oppenheimer a retrogradat recent Tesla la “Perform”, fără a anunța o țintă clară de preț: „Creșterea sentimentului negativ pe Twitter ar putea persista pe termen lung, limitându-i performanța financiară și să devină o suprapunere continuă a TSLA”.

În timp ce continuăm să observăm evoluția Tesla și că tehnologia autonomă este în avans față de cea a competitorilor, conducând la nivel de costuri – am încercat să separăm eforturile non-Tesla (personale și profesionale) ale lui Elon Musk de analiza noastră privind TSLA – Concluzia? Credem că achiziția și gestionarea ulterioară a Twitter fac acum această separare imposibilă”, a scris analistul lui Oppenheimer, Colin Rusch.

În ciuda sentimentului negativ, acțiunile Tesla au încă o evaluare „moderate buy” bazată pe opiniile a 31 de analiști, cu o țintă de preț de 272,41 USD, ceea ce reprezintă un potențial de creștere de peste 127% față de nivelurile actuale ale prețurilor. Sursa: Tip Ranks

Sursa: xStation5

Acțiunile Tesla (TSLA.US) au scăzut cu peste 35% în luna decembrie și cu aproape 70,0% pe o bază anuală. Compania este printre cei mai mari perdanți ai S&P 500 în acest an și a șters majoritatea câștigurilor impresionante obținute după pandemie.