BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%



Top trei grafice – Raport Special de Black Friday pe piața americană

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Black Friday din Statele Unite – unul dintre cele mai aglomerate momente ale anului, extrem de important pentru retaileri.

Rețelele comerciale internaționale de anvergură, precum și companiile de retail de dimensiuni reduse oferă clienților un număr impresionant de reduceri în ultima vineri a lunii noiembrie.

Cel mai comun procentaj redus este cel de 40-50%, așadar nu este deloc surprinzător faptul că oamenii așteaptă tot anul această zi pentru a-și achiziționa produsele dorite.

Mai mult, Black Friday are loc cu mai puțin de o lună înainte de Craciun, așadar este o ocazie perfectă de a cumpăra cadouri la prețuri mici.

Piețele bursiere americane vor fi inactive mâine deoarece este Ziua Recunoștinței, însă vor reveni vineri. Cu toate acestea, NYSE și Nasdaq vor închide puțin mai devreme – la 8:00 pm ora României.

În această ediție specială ”Top 3 grafice ale săptămânii”, vom arunca o privire asupra a trei companii ale căror performanțe sunt strâns corelate cu această zi de Black Friday: Walmart (WMT.US), Amazon (AMZN.US) și FedEx(FDX.US).

Walmart (WMT.US), aproape de maximele istorice 

Walmart, cel mai mare lanț de supermarketuri americane, reprezintă prima companie pe care o vom analiza.

Acțiunile acesteia se tranzacționează aproape de maximele istorice, astfel performanțele solide din această zi de Black Friday ar putea încuraja investitorii să-și întărească pozițiile.

Aruncând o privire asupra graficului ilustrat pe intervalul de tip daily (D1), se poate observa că acțiunile se tranzacționează la media mobilă de 50 de perioade. Mișcarea ascendentă care ar putea începe din acel punct s-ar putea îndrepta către nivelul de 127.6 dolari – nivelul de 161.8 Fibo retracement atins în urma ultimei mișcări corective.

Pe de altă parte, o spargere sub următoarea medie mobilă – cea de 100 de perioade (linia albastră) ar putea determina materializarea unui scenariu bearish. Și, în cazul în care acesta are loc, prețul ar putea scădea până la limita inferioară a structurii Overbalance, marcată cu un dreptunghi verde.

CITESTE SI:  BNR menținere rata dobânzii de politică monetară la 7%

WMT.US – pe intervalul D1. Sursa: xStation5

Amazon (AMZN.US) ricoșează din suportul de la 1740 de dolari

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, reprezintă următoarea companie pe care o vom analiza. Privind graficul daily, putem observa că prețul a fost respins de nivelul de suport de la 1740 de dolari, care coincide cu limita inferioară a structurii Overbalance.

În plus, prețul a depășit media mobilă de 50 de sesiuni, care ar putea fi un semn pentru cumpărători să devină mai activi.

O spargere a mediei mobile de 100 de sesiuni va fi o confirmare suplimentară a faptului că acțiunea recâștigă popularitate în rândul investitorilor și am putea observa o accelerare a impulsului ascendent. Într-un astfel de scenariu, traderii ar trebui să se concentreze asupra zonei de rezistență de la 2000 de dolari.

Graficul AMZN.US, interval D1. Sursa: xStation5

FedEx (FDX.US) vizează spargerea liniei descendente de trend

În încheiere, vom analiza FedEx (FDX.US), compania internațională de livrări care se bucură de  o creștere semnificativă a cererii pentru serviciile sale în perioada Black Friday.

Din punct de vedere tehnic, prețul evoluează deasupra mediilor mobile de 50 și 100 de sesiuni și la o distanță relativ mică de linia descendentă de trend.

O spargere ascendentă ar putea reprezenta un semnal de inversare pentru cumpărători. Într-un astfel de scenariu, niveluri de rezistență de interes sunt la 176 și respectiv 198 de dolari.

Graficul FDX.US, intervalul D1. Sursa: xStation5


 

[ajax_load_more]