BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
ASF se delimitează de informațiile din spațiul public privind investițiile fondurilor de pensii Pilon II în acțiunile DIGI

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații privind investițiile fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) în acțiunile companiei DIGI, listată la Bursa de Valori București, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis un comunicat pentru a clarifica aceasta situatie.

Astfel, ASF precizeaza: „Având în vedere principiul liberei circulații a capitalului la nivel european, orice emitent dintr-un stat membru al Uniunii Europene (UE) se poate lista în alt stat membru UE, prin procedura de pașaportare (passporting), in astfel de situații, prospectul de emisiune fiind aprobat de către autoritatea de supraveghere din statul de origine.

În cazul listării la Bursa de Valori București a companiei Digi Communications N.V., prospectul de emisiune a fost aprobat de autoritatea din Olanda, Autoritatea de Supraveghere Financiară fiind doar notificată cu privire la acest demers.

Prospectul, făcut public în vederea listării, pune la dispoziția investitorilor toate informațiile relevante despre situația companiei și menționează inclusiv riscurile asociate, precum: riscuri referitoare la activitatea și industria în cadrul căreia societatea își desfășoară activitatea, riscuri legate de aspecte legale, de reglementare și de litigii, riscuri legate de investițiile în țările în care societatea își desfășoară activitatea, riscuri legate de poziția financiară și riscuri legate de ofertă și de acțiuni.

Situația tensionată a aparut pe fondul deprecierii actiunilor Digi, care, incă din momentul listarii in luna mai 2017 au pierdut aproape 30% din valoare, desi compania a raportat venituri mai mari in prima jumatate a anului acesta, față de anul trecut si a afirmatiilor consilierului Darius Valcov care a solicitat ASF un punct de vedere privind aceasta situatie.

CITESTE SI:  Acționarii One United Properties aprobă majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei

Reactia Digi nu a intarziat sa apara: „Respingem afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român și constatăm că am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare. Digi|RCS & RDS este o societate care își desfășoară de aproape 25 de ani activitatea preponderent în România. Societatea RCS & RDS S.A. a investit din 2010 până în prezent peste 2 miliarde EUR pentru a dezvolta o rețea performantă de comunicații electronice fixe și mobile. Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la prețuri foarte avantajoase. Și datorită investițiilor făcute de Digi|RCS & RDS în dezvoltarea rețelelor sale din România, această țară se mândrește azi cu una dintre cele mai bune poziții în clasamentele mondiale privind viteza internetului.

Evolutie actiuni Digi. Sursa BVB

Totodată, Autoritatea de Supraveghere Financiară a declarat ca a demarat o investigație a tuturor aspectelor rezultate în urma informațiilor apărute în spațiul public, iar in situația în care, în urma analizelor efectuate, Autoritatea va constata nerespectări ale legislației care guvernează activitatea entităților supravegheate, va adopta măsurile care se impun conform legii.

Foto credit: Facebook ASF


 

[ajax_load_more]