BET
15891.07
0.11%
BET-TR
32973.49
0.1%
BET-FI
56704.1
-1%
BETPlus
2358.81
0.08%
BET-NG
1132.49
-0.2%
BET-XT
1357.32
-0.04%
BET-XT-TR
2784.8
-0.04%
BET-BK
2959.72
-0.49%
ROTX
35004.28
-0.91%Holde Agri Invest achiziționează o nouă fermă și devine prima companie listată pe AeRO care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, anunță achiziționarea unei noi ferme în județul Teleorman, în apropiere de nucleul Roșiori. Ferma se întinde pe o suprafață de aproximativ 440 ha de hectare de teren, iar valoarea tranzacției se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei.

Ne bucurăm să începem anul cu o nouă achiziție a unei ferme și să continuăm procesul de extindere a suprafeței exploatate de către Holde. Prin urmare, în clipa de față operăm peste 12.000 ha de teren și suntem încrezători în perspectivele de viitor ale fermelor noastre.

Pentru 2022 avem în plan ca prin extinderea suprafeței exploatate să ajungem la patru nuclee Holde și să continuăm investițiile adiționale în echipamente și silozuri, precum și în sisteme de irigații.

Extinderea și planurile noastre de dezvoltare implică costuri semnificative, dar cunoaștem deja extrem de bine domeniul în care activăm și suntem conștienți că fără astfel de investiții, atât în ferme cât și în dotarea acestora, nu putem face o agricultură modernă și profitabilă pentru acționarii noștri,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Cele 440 de ha de teren ale fermei recent achiziționate sunt poziționate între terenurile existente pe care Holde le exploatează deja în zona Roșiori. În urma acestei achiziții, nucleul Roșiori se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 4.000 de ha, iar compania estimează o creștere a productivității în anii următori.

Pe noua suprafață, pentru anul agricol 2021-2022, Holde are în vedere producerea de culturi, precum grâu – 86 ha, porumb – 118 ha și floarea-soarelui – 236 ha.

CITESTE SI:  După un an record în 2023, Fondul Proprietatea își bugetează un profit net de 28,3 mil lei, în scădere semnificativă față de anul trecut

Totodată, Holde Agri Invest devine primul emitent de pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului (MME). Activitatea de MME este asigurata de BRK Financial Group (BRK) din 11 ianuarie.

Desi suntem o companie relativ noua, infiintata in 2018, Holde Agri Invest este o companie care se concentreaza mereu pe performanta fiind una din primele companii din domeniul agricol listate la Bursa si care, dupa un an de la listare, a fost inclusa in indicele BET AeRO, avand a doua pondere in acest indice.

Colaborarea cu BRK Financial Group reprezinta un nou pas in concordanta cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru actionari, prin imbunatatirea lichiditatii si minimizarea volatilitatii. Vrem sa folosim in continuare toate oportunitatile pe care Bursa ni le ofera, iar implementarea programului de Market Making este una dintre ele. In plus, Holde Agri Invest este prima companie de pe piata AeRO care incepe sa foloseasca acest instrument”, a declarat Adrian Pirciu, Director Financiar, Holde Agri Invest.

Actiunile companiei sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI.

Compania are o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile HAI sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO. În cadrul acestui indice, Holde deține a doua cea mai mare pondere.