BET
17945.67
-0.42%
BET-TR
39087.78
-0.41%
BET-FI
59082.89
-0.12%
BETPlus
2659.55
-0.43%
BET-NG
1274.69
0.06%
BET-XT
1530.46
-0.46%
BET-XT-TR
3281.13
-0.45%
BET-BK
3340.69
-0.54%
ROTX
39414.27
-0.41%

Ovidiu Sandor, CEO Mulberry Development, este Antreprenorul anului 2018 in Romania

Autor: Financial Market
3 min

Ovidiu Șandor, CEO Mulberry Development, a fost desemnat câștigătorul competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2018. Antreprenorul a concurat pentru marele titlu alături de alți 43 de lideri de business și va reprezenta România în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year, de la Monte Carlo, din iunie 2019.

Mulberry Development, companie din Timișoara cunoscută la nivel internațional pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare de top, precum City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj Napoca, derulează un proiect amplu de dezvoltare imobiliară mixtă în centrul Timișoarei, denumit ISHO. Antreprenorul Ovidiu Șandor se implică activ în numeroase proiecte culturale din regiune, precum Bienala Art Encounters pe care o organizează.

În cadrul ceremoniei la care au participat peste 200 de reprezentanți ai comunității de business, Alexandru și Tudor Iliescu, fondatorii Mondly, au primit titlul EY Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation.

Înființată la sfârșitul anului 2013, în Brașov, compania Mondly a dezvoltat o platformă educațională completă, care oferă soluții digitale de învățare a limbilor străine și pune la dispoziția utilizatorilor cursuri gratuite și cu plată în 33 de limbi. Cu un total de 1056 de cursuri dezvoltate, implementate într-o singură soluție digitală, aplicația are în prezent peste 40 de milioane de utilizatori din 190 de țări și un milion de recenzii.

De asemenea, în cadrul galei, s-a acordat un premiu de excelență unei afaceri de familie de succes, care implică deja noua generație în administrarea afacerii. Premiul Family Business Excellence Award i-a revenit familiei Boromiz, care conduce grupul Boromir.

Boromir, o companie născută din respect pentru tradiție și familie, și-a construit întreaga gamă de produse folosind rețete tradiționale și metode artizanale de producție. Fondată în 1994, în Râmnicu Vâlcea, compania are ca obiect principal de activitate achiziția, prelucrarea cerealelor și valorificarea superioară a făinii. Datorită echipei dedicate și a spiritului inovator, brandul este recunoscut la nivel național pentru calitatea şi originalitatea produselor.

Ediția din acest an a adus în competiție mai multe firme de dimensiuni mari, cu un brand deja consacrat. Am văzut mai multe cazuri de extindere regională, prin achiziții, prin înființarea de afaceri green field sau prin contracte externe semnificative. Structurile de guvernanță ale acestor firme evoluează, iar inovația este o prioritate.

Dintre cei 43 de candidați intrați în competiție, 17 antreprenori români s-au înscris la categoria Emerging Entrepreneur of the Year pe care, pentru prima dată, am dedicat-o exclusiv firmelor din tehnologie, de la care așteptăm un nou unicorn,” a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Juriul EY Entrepreneur Of The Year – România 2018
Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul independent a fost alcătuit din cinci antreprenori, dintre care doi câștigători ai ediției anterioare, Cristi Covaciu, CEO IPEC (câștigător EOY 2016, Președinte juriu), Daniel Dines, CEO UiPath (câștigător Emerging EOY 2016), Doina Popescu, Managing partner, ForeVest Capital Partners, Marius Ștefan, CEO Autonom Rent a Car și Vasile Armenean, CEO Betty Ice.

Antreprenorii care au concurat în competiția EY Entrepreneur Of The Year – România 2018
Această ediție a adus în competiție 43 de antreprenori, lideri în sectoarele în care activează, având împreună o cifră de afaceri de peste 620 de milioane de euro și un total de peste 10.000 de angajați

Cei șapte finaliști la categoria EY Entrepreneur Of The Year au fost:

1. Ovidiu Șandor, Mulberry Development – câștigătorul titlului EY Entrepreneur Of The Year
2. Mihai Marcu, Medlife
3. Radu Timiș, Cris-Tim
4. Victor Mates, Apidava
5. Mihai și Cristian Logofatu, Bittnet
6. Andrei și Lucia Costea, Secom
7. Laurentiu Bădescu, S.I.L.D.B.V.

Cele trei premii din categoria Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation au fost acordate antreprenorilor:

1. Alexandru și Tudor Iliescu, Mondly – câștigători ai titlului Emerging Entrepreneur Of The Year
2. Călin Văduva, Forthech – locul al doilea
3. Liviu Apolozan, DocProcess – locul al treilea

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.


 

[ajax_load_more]