BET
18234.81
1.07%
BET-TR
39699.95
1.04%
BET-FI
58920.93
-0.42%
BETPlus
2699.49
0.98%
BET-NG
1292.41
1.08%
BET-XT
1553.66
0.92%
BET-XT-TR
3329.69
0.9%
BET-BK
3399.96
0.91%
ROTX
40071.9
1.12%

1 din 3 panouri fotovoltaice ale prosumatorilor persoane juridice din România sunt instalate de Simtel

Autor: Financial Market
3 min

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, a construit până în prezent o treime din capacitățile centralelor electrice fotovoltaice ale prosumatorilor persoane juridice din România.

Astfel, conform rapoartelor ANRE, la finalul lunii februarie 2023, toți prosumatorii persoane juridice din România aveau instalată o capacitate de 248 MWp în centrale electrice fotovoltaice, dintre care Simtel Team a instalat o putere totală de peste 80 MWp.

De asemenea, conform primului studiu dedicat analizei pieței panourilor fotovoltaice și energiei electrice solare din România publicat de către compania Neomar Consulting, pe parcursul anului 2022, Simtel a fost lider detașat de piață, compania fiind responsabilă de instalarea a 25% din puterile instalate pentru prosumatori persoane juridice la nivel național.

Realizările recente ale Simtel reflectă angajamentul exemplar al colegilor noștri. Grație eforturilor lor, Simtel este acum o companie de referință, lider în industria energiei regenerabile la nivel național.

În perioada 2017 și începutul anului 2023, echipele noastre au construit centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 80 MWp în toate regiunile din România.

Considerând că totalul capacității de producție de energie electrică din centralele fotovoltaice construite pentru autoconsum ale companiilor din România a ajuns la 248 MWp, suntem onorați că unul din trei panouri fotovoltaice instalate în aceste proiecte reprezintă rezultatul muncii noastre.

Prin urmare, ne menținem obiectivul de a contribui la asigurarea independenței energetice a României pe termen lung, prin facilitarea optimizării consumului de energie în rândul companiilor”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și Președintele Consiliului de Administrație al Simtel Team.

Pe parcursul anului 2022, echipa Simtel a sprijinit cu succes în procesul de tranziție către energia verde 112 proiecte ale unor prosumatori din Romania, Republica Moldova și Germania.

În plus, a realizat și alte proiecte pentru persoane fizice, precum și proiecte al căror scop este acela de a injecta energie în rețeaua electrică, fără ca acestea să aibă un statut de prosumator.

Beneficiarii proiectelor realizate de Simtel sunt din diverse industrii – retail, logistică, producție – printre aceștia numărându-se companii de top locale și internaționale, precum CTP, Dedeman, REWE (Penny Market), Mega Image, Carmistin, Tonelli, Automobile Bavaria, FAN Courier, Promateris, Kaufland sau Ikea.

În ceea ce privește parcurile fotovoltaice pentru care Simtel oferă servicii de mentenanță și operare (O&M), conform celor mai recente date publicate de companie, în primul trimestru din 2023, acestea însumau peste 200 MWp instalați, ce produc anual 260.000 de MWh.

Această producție corespunde consumului a 73.000 de locuințe într-un an, reducând cu 156.000 de tone pe an emisiile de gaze cu efect de seră, ajutând astfel la protejarea mediului înconjurător și având un impact pozitiv asupra sănătății și a calității vieții comunităților, în special în zonele urbane dens populate.

Activitatea de O&M este realizată în România, dar și în țări precum, Germania, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Ungaria, Chile, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria.

Simtel se află într-un moment cheie al dezvoltării sectorului de energie regenerabilă în România. Fiind una dintre primele entități locale care au început să activeze în această industrie, experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul anilor se transpun într-un one-stop-shop pentru companiile din România ce vizează eficientizarea consumului de energie și care caută un furnizor de servicii integrate în această direcție.

În plus, prin companiile din portofoliu, ANT Power și CSS, asigurăm mentenanța, prognoza și trading-ul producției de energie, precum și monitorizarea, optimizarea și controlul de la distanță al consumului de energie.

Astfel, deținem și operăm întreg ecosistemul necesar pentru a sprijini companiile în procesul de tranziție către energie regenerabilă”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

În ceea ce privește rezultatele financiare, în primul trimestru din 2023, Simtel a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei, o creștere cu 579% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 896%.

Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 291 milioane de lei.