BET
17025.98
0.08%
BET-TR
35326.88
0.08%
BET-FI
60486.14
0.06%
BETPlus
2516.29
0.08%
BET-NG
1214.91
0.48%
BET-XT
1452.41
0.05%
BET-XT-TR
2979.73
0.05%
BET-BK
3139.71
0.16%
ROTX
37379.19
0.06%Acțiunea săptămânii: Netflix – Creștere a numărului de abonați și a veniturilor, dar perspective slabe pentru trimestrele viitoare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Netflix (NFLX.US) și-a publicat marți raportul de câștiguri pentru trimestrul II, după încheierea sesiunii din SUA. Datele s-au dovedit a fi mixte.

Pe de o parte, compania a reușit să surprindă cu noi cifre privind abonații. Pe de altă parte, îndrumarea pentru perioada viitoare a fost percepută ca pesimistă. Drept urmare, prețul acțiunilor a scăzut miercuri. Să aruncăm o privire mai atentă asupra câștigurilor lui Netflix.

Veniturile depășesc estimările dar câștigurile dezamăgesc

Netflix a raportat o creștere anuală de 16,5% a veniturilor totale, până la 7,34 miliarde de dolari. Aceasta a fost o cifră ușor mai bună decât așteptările pieței (7,32 miliarde de dolari). Costul veniturilor a crescut cu 10,3% în cursul perioadei, indicând faptul că managementul costurilor companiei s-a îmbunătățit.

Cheltuielile de exploatare ale companiei rămân fixe față de acum un an, permițând profitului din exploatare să crească cu 36% YoY. În timp ce veniturile înainte de taxe au fost cu 50% mai mari, la 1.593 miliarde USD, compania a raportat provizioane fiscale de 240,77 milioane USD, în scădere față de valoarea de 315,4 milioane USD în Q2 2020.

Vânzări mai mari, eficiență mai bună a costurilor și impozite mai mici au condus la o creștere a venitului net de aproape 90% YoY până la 1.353 USD miliarde, sau 3,05 dolari pe acțiune. Aceasta s-a dovedit a fi o cifră care a dezamăgit ușor, deoarece piața se aștepta la un EPS de 3,14 USD.

Creștere solidă a numărului de abonați

În timp ce veniturile și EPS sunt elemente „clasice” ale rapoartelor privind câștigurile, investitorii se concentrează adesea pe măsuri specifice companiei. Cea mai atentă măsură în cazul Netflix este creșterea numărului de abonați. Se aștepta ca această compania să adauge un net de 1,12 milioane de abonați în al doilea trimestru al anului 2021.

Cu toate acestea, raportul privind câștigurile a arătat o creștere de 1,54 milioane de abonați (net)! Este o depășire semnificativă a așteptărilor. Cu toate acestea, miercuri prețul acțiunilor companiei nu a reușit să se aprecieze ci a scăzut cu peste 3%. Între timp, S&P 500 a urcat 0,82%, iar Nasdaq a câștigat 0,92%.

Perspectivele dezamăgitoare pentru trimestrele viitoare pot fi văzute ca un motiv principal din spatele performanței slabe a acțiunii. Netflix a declarat că se așteaptă să crească numărul de de abonați cu 3,5 milioane în trimestrul III 2021. Piața se așteaptă la o cifră de 5,86 milioane de abonați în perioada iulie-septembrie.

CITESTE SI:  Chimcomplex anunță numirea unui nou director general și un plan amplu de reorganizare

Ce urmează?

Reacția pieței ne arată că depășirea estimărilor privind veniturile și a numărului de abonați pentru Q2 2021 nu au fost suficiente pentru a compensa o mare dezamăgire adusă de perspectivele Netflix pentru Q3 2021.

Analiștii au preconizat creșteri mari în număr de abonați în al treilea trimestru al anului, deoarece Netflix este de așteptat să-și sporească oferta cu seriale și filme noi. Cu toate acestea, conducerea companiei pare să rămână optimistă. Netflix a declarat că, dacă își va îndeplini previziunile, va fi adăugat 54 de milioane de abonați pe o perioadă de 24 de luni, ceea ce ar fi în concordanță cu ritmul de creștere al companiei înainte de pandemie.

Mai mult, compania depune eforturi pentru a se ramifica din tradiționala sa activitate de streaming. Netflix a lansat un magazin online care vinde mărfuri legate de conținutul său. În afară de asta, Netflix intră și pe piața jocurilor și va începe să ofere jocuri mobile abonaților săi. Compania speră, de asemenea, că lansarea unei oferte de jocuri video o va ajuta să adune mai multe date despre clienții săi și, prin urmare, să îndrepte oferta de streaming mai precis.

Situația tehnică

Sursa: xStation5

După cum am menționat mai devreme, prețul acțiunilor Netflix (NFLX.US) a scăzut miercuri cu peste 3% ca răspuns la publicarea raportului de câștiguri. Cu toate acestea, mișcarea se încadrează în peisajul tehnic general din grafic.

Prețul acțiunilor s-a retras recent în urma unei încercări nereușite de a depăși limita superioară a intervalului de tranzacționare de la 555,00 USD. Scăderea de ieri a fost oprită în apropierea retragerii Fibonacci de 23,6% a mișcării ascendente lansate în a doua jumătate a anului 2019, care marchează, de asemenea, punctul de mijloc al intervalului de tranzacționare. Zona este consolidată suplimentar de mediile mobile de 50 și 200 de sesiuni.

În cazul în care scăderile continuă și prețul sparge această zonă de suport, o mișcare către limita inferioară a intervalului situată la aproximativ 470,00 USD va deveni scenariul de bază.Sursa: xStation5