BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Acțiunea săptămânii: Square, companie americană de servicii financiare și plăți digitale

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

În timp ce bursa din SUA s-a tranzacționat luni în scădere, Square Inc (SQ.US) a câștigat peste 10%. Compania fintech din SUA a anunțat o achiziție masivă a Afterpay, o companie australiană foarte populară care oferă servicii financiare.

Achiziția a fost bine primită de investitori deoarece va contribui la creșterea prezenței Square în regiunea Asia-Pacific. Să aruncăm o privire mai atentă asupra tranzacției.

Achiziție de 29 de miliarde de dolari

Square Inc. a anunțat că va achiziționa Afterpay, companie australiană de servicii financiare, într-o fuziune pe acțiuni. Oferta Square evaluează Afterpay la 29 miliarde dolari, sau cu 30% peste valoarea anterioară anunțului.

Achiziția nu numai că va ajuta Square să își consolideze prezența în regiunea Asia-Pacific, ci îi va permite și extinderea pe piața „buy now, pay later”, unde Afterpay are o poziție solidă. Se așteaptă încheierea tranzacției în primul trimestru al anului viitor.

„Buy now, pay later”

Afterpay este un jucător important pe piața „buy now, pay later” (BNPL) din zona Asia-Pacific. Compania oferă clienților posibilitatea de a efectua plăți online instantaneu și de a deconta plata cu Afterpay prin intermediul a 4 rate fără dobândă.

Dacă un client a ratat termenul limită pentru plata în rate, se percepe o taxă de întârziere. Compania are 16 milioane de clienți și se spune că a contribuit mult la scăderea utilizării cardurilor de debit în Australia. Piața BNPL este în plină expansiune deoarece companii precum Afterpay rareori pun limite stricte asupra celor care își pot folosi serviciile. T

ranzacțiile BNLP depășesc rareori valoarea de o mie de dolari, prin urmare riscul de credit pentru companie este limitat. Peste 80% din veniturile Afterpay sunt generate din comisioane comerciale și doar puțin peste 15% în 2020 a fost generat din taxele pentru întârziere aplicate clienților.

CITESTE SI:  Banca Transilvania distribuie dividende în valoare de 1 miliard de lei din profitul anului trecut cu randament de 4,5%

Rezultate solide Q2, depreciere masivă a Bitcoin 

Square urma să publice săptămâna aceasta, miercuri, raportul de câștiguri pentru Q2 2021. Cu toate acestea, compania a publicat rezultatele înainte de termen, duminică, împreună cu anunțul fuziunii Afterpay. Compania a raportat o creștere anuală de 143% a veniturilor totale, până la 4,68 miliarde de dolari.

Veniturile legate de Bitcoin au crescut de trei ori și au ajuns la 2,72 miliarde de dolari. Compania a spus că profitul brut pe Bitcoin a fost de 55 de milioane de dolari. Compania a înregistrat, de asemenea, o depreciere legată de Bitcoin de 45 de milioane de dolari.

Profitul brut total aproape s-a dublat la 1,141 miliarde dolari, în timp ce venitul net a ajuns la 204 milioane dolari. Rezultatele au fost în general mai bune decât se așteptau și au contribuit la o creștere semnificativă a prețului acțiunilor de luni.

Sursa: xStation5

Reacția pieței la publicarea câștigurilor și anunțul de achiziție a fost pozitivă. Acțiunea a terminat tranzacționarea de ieri cu 10,16% în creștere, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 0,19%. Analizând graficul, putem observa că prețul acțiunilor a crescut de la un punct aproape mediu al canalului ascendent către limita superioară și ulterior a depășit-o. Raliul a fost oprit de o zonă de rezistență marcată cu maxime locale de la începutul anului (zona de 280 USD).